cuti-cuti…

gamba kat atas ni xde kena mengena ngan entri aku kali ni pon, gamba kat atas ni gamba yg aku shoot masa aku jd guru pengiring(wlaupun aku bukan guru) rombongan dak2 skolah tempat aku bertugas. lawa ke x? hehehehe… kalau korg nk bercuti, klik sini: jom travel

ape yg aku nk citer kat sini, ari ni aku ambil cuti dari bekerja. sebab aku stress… level stress aku da smp tahap mengganggu fikiran dan boleh menyebab kan aku jd pemarah… aku start prasan bile ada pengomen kat entri aku sblm ni kate aku suke mrh2, bile aku bace blk post2 aku lately,aku fikir tul gak… pastu ngan mslh2 peribadi aku,tekanan keje lg, byk la bnd2 yg wat aku stress, g mkn pon ade gak bnd yg  wat aku stress, cam smlm,aku order air durian belanda, ari tu si dia order, aku rs sedap,pekat, so smlm aku order la… siap ais kosong skali aku order sbb air tu pekat, plan nk tambah ais kosong dlm air tu, skali smp airnye… cam air kosong diletakkan seulas buah durian blanda, aku komplen,die amek,die wat la ape yg patut,kali ni rase la ckit durian belandanya… tapi cair gak… pulang lg, dia amek n tambah lg kordial agaknye… still xpuas ati, die amek, pastu die ckp kena order kaw br tul die ckp… aku ckp la aku order cam ari tu… still gak xpkat cam ari tu…mmm,,,mls da aku nk pulangkn…aku makin stress…so balik dr mkn tu aku plan aku mmg nk amek cuti ari ni… so pepagi bute lg aku bgtau kerani aku nk amek cuti…klu diorg xbg pon aku nk cuti gak… sbb aku xleh keje ngan keadaan emosi aku yg camni… smlm keje pon rs cam nk ku tembak je segala apa yg ade dpan mate…

so hari ni aku pon xpegi la keje… pas da bgtau kerani tu,aku tdo smp kul 11 pagi… haaa…kau…puas aku rs ngan waktu tdo aku tu… dulu pnh gak plan,satu masa aku nk amek cuti,nk g lepak kat memana pulau,nk snorkling(betul ke aku eja ni?) nk berjemur,menambahkn kegelapan kulit wlaupn aku da mmg gelap pon… tapi aku terfikir, boleh ke aku tenang? kot2 name je bercuti,tapi kejap2 jengah churp2,says,twitter,fb,blog dan sbgnye… tapi hasil pencutian aku kat umah ari ni terbukti mmg berbaloi klu sesekali keluar sekejap,kejap je…dr rutin harian… release gak la stress aku…

mmm…kalau ada rezeki,aku nk laksankan la impian nk g bercuti kat pulau2 jap… huhu… anyway…

follow twitter aku,klik pada gambar k?

kalau nak hadiah,klik sini

(Visited 41 times, 5,365,960)

32 thoughts on “cuti-cuti…

  1. cun ar gambar tu…

    ye..stress ni benda kecik pun boleh jadi hal. Saya kalau rasa nak marah ke cepat2 masuk toilet. Duduk depan cermin tgk betapa hodohnya muka bila tgh mrh.

  2. dlu dah penah pegi langkawi tp time tue rs mcm x puas ati jer sbb x dpt snap picca yg lawa2..hahha
    mmg nak pegi lg blk nie den amek picca smpi pitam..ahhaha

  3. beselah dalam hidup huhu..manusia mana tkde stress…betul cuti tue penting..

    kdg2 sbb tension semua org nk disembur huhu…

    bila dh ok rasa bersalah pulak hehe..

    tapi betul pergilah bercuti..baik utk mental+fizikal

  4. emm..kalau stress kadang2 kena kuar rumah.pegi men snuker ke,jejalan tempat yang jauh dari bunyi kereta n bas..saya pun kalau stress pi jejalan..emm langkawi?kali terakhir pegi bila dapat pegi dengan ayah time lawatan sambil belajar(x belajar pun heheh)

    • @adah, tau xpe…air buah yg laen xyah ckp ar…cam air tembikai…mmg menyakitkn ati je… pucat je warna…adela serdak ckit kat blah atas…agknye segelas bsar tu letak seulas je kot…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge