macam mana nak translate bila tak boleh copy?

Pernah tak korang nak guna Google translate di handphone untuk translate perkataan yang korang tak tahu macam mana nak taip, so guna copy paste la kan? Tapi macam mana nak translate bila tak boleh nak copy?

Contohnya macam saya, saya main game cina. Ok, fakta pasal saya, saya tak berapa nak main game sebab saya seorang yang sangat-sangat sibuk. Saya tak mudah dipengaruhi tapi tak mustahil untuk dipengaruhi jika kena pada cara dan masanya.

three kingdom

Kalau saya main game sekali pun, game strategy bukanlah kegemaran saya sebab ia akan menyebabkan komitmen kepada otak saya dan masa saya.

Jadi macam mana saya boleh terjebak dengan game cina ni pulak? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 43 times, 5,368,878)

Tips dan trik menggunakan windows

Lama dah saya perhati benda ni, ramai yang tak tahu tips dan trik menggunakan windows ni, benda ni simple je, tapi ramai yang tak tahu, jadi hari ni saya nak kongsikan tips dan trik menggunakan windows yang akan memudahkan kerja anda seterusnya meningkatkan produktiviti anda.

Tips dan trik menggunakan windows

Butang windows:

Ramai sangat saya tengok yang bawak / scroll mouse dari atas ke bawah, dari kanan ke kiri semata-mata nak butang mouse yang mengambil masa beberapa saat. Padahal kalau tekan je butang windows pada keyboard tu, takde berapa saat pun. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 77 times, 5,368,878)

nak hack whatsapp orang

Assalamualaikum dan hai para sahabat, nak hack whatsapp orang? ape hal? Ok, berdasarkan ilmu dan skill seo abang yang tak seberapa, dan rentetan dari entri cara baca whatsapp orang ni, maka banyakla orang yang contact abang dengan tujuan nak hack whatsapp orang lain, terutama pasangan mereka.

nak hack whatsapp

nak hack whatsapp orang

Sejujurnya abang tak faham apa faedah korang nak hack whatsapp orang, dan isteri abang pon tak galakkan abang bantu korang nak hack whatsapp orang, terutama bagi mereka yang dah berumahtangga.

Bagi abang la kan, kalau dah tak ada kepercayaan, kesetiaan tu pun akan makin pudar. Tapi abang cuma boleh cakap je… korang nak percaya kat pasangan korang ke tak, nak setia ke tak, tu bukan urusan abang.

So abang nak kongsikan satu lagi software yang membolehkan korang untuk mengintip whatsapp pasangan korang yang korang dah tak percaya lagi dah tu. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,701 times, 5,368,878)

Kalau pakai linux, hacker lettew

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? adakah korang pun jenis manusia yang “kalau pakai linux, hacker la orang tu”?

Ceritanya bila sorang ahli group telegram geekers ber’pm’ dengan saya. Dan dia ingat saya ni hacker sebab saya pakai linux.

Mungkin pada dia, kalau pakai linux, hacker lah manusia tu.

pakai linux hacker

Dan macam saya jawab, tak semestinya orang yang pakai linux tu hacker. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 595 times, 5,368,878)