Wechat kena block

Benda ni dah lama dah saya hadapi, ramai gila yang contact saya berkaitan wechat kena block atau wechat kena sekat dan minta buka sekatan wechat.

wechat kena block

Ada yang contact saya melalui email, ada yang contact saya melalui whatsapp dan ada juga contact saya melalui facebook, kebanyakkannya tanya macam mana nak buka sekatan wechat kena block.

Agak stress gak la sebab saya tak guna pun wechat. Well.. saya pernah guna wechat, so saya ada akaun wechat, tapi dah bertahun dah saya tak guna wechat.

Antara sebabnya adalah sebab wechat tu kuat makan bateri, kuat makan storage, kuat makan data. Tu sebab teknikal la… sebab nak ngelak tambah dosa pun ye jugak.

Korang pun ada tengok berita kan? sidiket pelacuran melalui wtahuechat… bohonglah kalau saya tak tahu kan? Internet dunia saya, saya seorang blogger, saya juga orang teknologi. Banyaklah sebabnya macam mana saya boleh tahu pulak kan? Continue reading

(Visited 21 times, 5,371,882)

Kodak Ektra: Handphone keluaran kodak

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, dah tau belum pasal kodak ektra? handphone yang dilahirkan oleh kodak?

Abang-abang, hakak-hakak, pakcik makcik mesti tau kodak kan? Dan majoriti orang melayu, bila sebut kodak, diorang akan bayangkan benda ni kan?

kodak ektrawalaupun belambak brand lain, dan yang di beli pun bukan brand kodak, sama ada fujifilm ke agfa ke alongxp ke, tetap gak di panggil kodak “beli kodak yang brand fuji” watdehei?

film-kodak

Nak cerita sikit meriakkan diri sikit, abang merasa la zaman guna filem ni, masa tu kalau nak g event malam, beli filem yang iso tinggi, 400 ke, kalau nak g event siang, beli yang iso rendah, macam 100.

Pastu amek gamba sampai 36 keping je. Esok g kedai ‘cuci’ filem, lusa g amek.

“alaaa… tak jadi” antara ungkapan zaman tu bila gamba yang diambil tak jadi, gelap ke terlebih terang ke.

Korang, budak-budak zaman sekarang mana merasa benda-benda tu semua.

Ok, kembali kepada cerita pasal telefon kamera kodak ni balik.

Kodak ektra : Handphone keluaran kodak

Dikatakan bahawa pada 20 oktober haritu, kodak dah melancarkan kodak ektra,sebuah kamera yang direkabentuk kepada mereka yang gilakan fotografi, terutama menggunakan hanphone.

Kodak ektra ni merupakan smartphone kedua dari kodak selepas Kodak IM5 yang tak mendapat sambutan agaknya.

kodak ektra

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 278 times, 5,371,882)

nak hack whatsapp orang

Assalamualaikum dan hai para sahabat, nak hack whatsapp orang? ape hal? Ok, berdasarkan ilmu dan skill seo abang yang tak seberapa, dan rentetan dari entri cara baca whatsapp orang ni, maka banyakla orang yang contact abang dengan tujuan nak hack whatsapp orang lain, terutama pasangan mereka.

nak hack whatsapp

nak hack whatsapp orang

Sejujurnya abang tak faham apa faedah korang nak hack whatsapp orang, dan isteri abang pon tak galakkan abang bantu korang nak hack whatsapp orang, terutama bagi mereka yang dah berumahtangga.

Bagi abang la kan, kalau dah tak ada kepercayaan, kesetiaan tu pun akan makin pudar. Tapi abang cuma boleh cakap je… korang nak percaya kat pasangan korang ke tak, nak setia ke tak, tu bukan urusan abang.

So abang nak kongsikan satu lagi software yang membolehkan korang untuk mengintip whatsapp pasangan korang yang korang dah tak percaya lagi dah tu. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,712 times, 5,371,882)

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet.

Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan.

Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan.

Kebaikan dan keburukan internet

kebaikan dan keburukan internet

Sama juga dengan internet, kebaikan dan keburukan internet tu bergantung kepada kita, selaku pengguna internet

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,352 times, 5,371,882)