Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Virus Shopping RM1212 di Lazada Malaysia tengah tersebar kat internet, sila ambil langkah menjaga kad kredit anda, terutama jika anda suami kepada isteri yang kaki shopping online terutama di lazada, sila pastikan kad kredit anda dibawa ke mana-mana walaupun ketika ke tandas atau bilik mandi. hehehehe.

Apa nerakakah yang kau merepek ni alongxp? Ok, macam ni ceritanya, kan bulan lepas saya isytiharkan bulan blogwalking kan? dimana saya telah dengan bangganya blogwalking kaw-kaw ke banyak blog sehinggakan telah meningkatkan ranking alexa blog ni.

Dan sepanjang pengembaraan saya tu, boleh tahan banyak blog yang dok cerita pasal Shopping RM1212 di Lazada Malaysia ni, saya syak yang mereka semua ni berpakat nak melakukan sesuatu. Jadi saya menukarkan diri saya ke mode penyiasat persindirian yang tak bertauliah. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 229 times, 5,310,096)

Aplikasi wajib ada dalam telefon saya

Ramai orang share aplikasi wajib android la aplikasi wajib dalam iphone la… suka-suka hati je kata wajib. Abis tu kalau diorang tak install? Dosa ke? Hehehe… gurau je…

Apa pon,saya nak kongsikan la jugak aplikasi wajib saya install kat telefon saya.

whatsapp

1. Whatsapp – benda pertama kena install ni, mak saya yg umur 50 contact sy guna whatsapp, mak mertua sy yg dh dkat umo 60 guna whasapp, kwn2 semua ada whatsapp. Jadi tu medium contact yang utama. Even bila ada orang emel saya untuk saya buat review produk mereka, saya akan mintak nombor telefon mereka yang boleh saya whatsapp, sbb dengan whatsapp jauh lebih jimat. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 905 times, 5,310,096)

Wall of Fame

Semalam saya dapat email yang mengatakan saya dah layak menjadi Fast-Track Member dan telah menerima salah satunya adalah nama saya telah diletakkan di Fast-track ” Wall of Fame “. Jadi saya pon checklah Wall of Fame tu… yup… memang nama saya ada kat situ… bangga siot(lama tak guna ayat tu)

Wall of Fame

 

kalau korang nak tengok wall of fame tu, boleh tengok kat sini. Wall of Fame tapi semalam, masa saya dapat emel tu, saya tengah guna netbook yang mana netbook tu tak login ke web tu, so tak boleh tengok, kalau nak tengok kena login dulu. Tapi kalau korang belum join benda ni, kena register dulu la…  register kat sini -> BONUS.

Sebenarnya semalam saya tengah cari kerja part time, puasla menggoogle kat sana sini, dan yang pastinya saya menjadi kerja-kerja yang boleh dibuat dari rumah, dan lagi terbaik kalau boleh buat menggunakan komputer. Banyak sangat website yang saya bukak semalam, tapi kebanyakkannya dari luar negara. Dalam web yang saya bukak semalam, dia ada kategori freelance, so saya cubala usha2 lubang freelance, dalam banyak-banyak tu, saya terjumpa 1 job kerja IT ni, jadi saya pon cubalah daftar, rupanya web tu, dia offer macam-macam, selain dari affiliate, banyak lagi benda yang boleh dibuat, cuma apa yang kurang best adalah, disebabkan terlalu banyak benda yang boleh dibuat, jadi terlalu banyak benda yang nak dibuat, tapi… lagi bagus daripada masuk dan tak ada apa2 kan? 

domain murah

(Visited 141,082 times, 5,310,096)

Tapi takpe… dah register tu, dia akan bagi kita guide step by step, jangan malas nak baca jela… saya rasa ni satu peluang yang bagus, sebab tak ramai lagi orang malaysia yang join benda ni. Kalau kita masuk, kita mungkin jadi perintis. SO jangan malu2 nak join, benda free je pon, kalau kena bayar, mungkin lambat la saya nak join, kena tahu hujung pangkal nya gak. Register cepat, dan mulakan langkah menjana BONUS.

Saya dah join banyak… sangat banyak program affiliate, yang lain ok, antaranya jobdirumah, tapi kalau nak capai target kerja dari rumah, 1 kerja je tak cukup, sebab bukan hari2 ada job, jadi saya cuba untuk cari sebanyak yang mungkin, dan buat mana yang mana yang tengah ada kerja. samaada yang dari malaysia atau bukan dari malaysia, kalau dari luar malaysia pon tak ada masalah dah sekarang ni, sebab kebanyakkannya buat pembayaran melalui paypal, jadi kalau kita ada akaun paypal, tak ada masalah lah… lagipon banyak benda yang saya perlu bayar menggunakan paypal.

Dari akaun paypal pon kita boleh transfer masuk akaun bank kita, jadi lepas bayar benda yang patut bayar menggunakan paypal, baki tu kita boleh transfer masuk akaun bank trus. tak ada masalah.

So… mulakan langkah dengan Register, buat kerja yang disuruh kat web tu, lepas tu rajin2 la jengah blog ni untuk macam-macam tips dunia IT dan lubang buat duit online. kalau anda jenis sibuk macam saya, dan perlukan notification, subscribe blog ni ok?

jengah pesanan penaja dibawah ni…

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,840 times, 5,310,096)

Hasil carian :

(Visited 147 times, 5,310,096)

2014

2014 ni umo aku masuk 3 series… tahun ni tahun yang cukup mencabar bagi aku… kalau andai 1 hari aku ada peluang nk cerita keperitan hidup aku… tahun 2014 la yang paling panjang ceritanya… berbanding tahun-tahun yang sebelum ni…
Hikmahnya… pengetahuan aku, ilmu aku, pengalaman aku, bertambah, meningat ke satu peringkat yang lebih tinggi.
Dan juga menyedarkan balik benda yang aku hampir ingat dah takkan aku jumpe lagi.
2014 ibarat aku bukak balik buku koleksi keperitan sepanjang hidup aku.
Orang lain dok cakap “kejap je dah nak hujung tahun” tapi aku terasa 2014 ni panjang sangat… sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat panjang.
Seminggu rase macam setahun, 24 jam tu terasa cam sebulan, sejam tu terasa cam seminggu.
Terima kasihlah kepada yang memberikan pengalaman kat aku… aku xkan lupa 2014 ni.
2014

(Visited 142 times, 5,310,096)