Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet.

Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan.

Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan.

Kebaikan dan keburukan internet

kebaikan dan keburukan internet

Sama juga dengan internet, kebaikan dan keburukan internet tu bergantung kepada kita, selaku pengguna internet

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,311 times, 5,351,846)

Harga advertorial saya berapa?

Harga advertorial saya

Lepas baca entri uncle zuan pasal etika perniagaan orang islam, saya rasa saya patut buat entri pasal harga advertorial saya.

Dalam entri tu, saya ada komen, klik sini untuk terus lompat ke komen tu. Komen saya macam ni.

sebab tu, bila orang nak hire saya untuk buat advertorial, saya mintak mereka letakkan harga, kalau dia nak juga saya letak harga, saya letak satu harga, dan tanya dia sanggup ke tak, biasanya diorang sanggup terus, tapi masalah orang kita, bila saya letak harga, dia rasa tinggi, tak nak pulak dia bargain, trus senyap je… huhu

Itulah masalah saya, bila orang nak upah saya tulis advertorial dia, saya akan tanya berapa budget dia, berapa yang dia mampu nak bayar, sebab pada saya, saya nak kan kepuasan kedua-dua belah pihak, dia mampu nak bayar harga advertorial saya dan saya gembira dengan nilai yang dibayar.

harga advertorial

Tapi bila klien atau bakal pelanggan saya tak tahu berapa yang patut dibayar, mungkin dia takut nilai yang dia letak terlalu rendah, dan mintak saya letakkan juga satu harga, saya akan buat kajian.

Saya akan buat kajian tentang perniagaan dia, saya akan kaji laman web yang dia minta saya tampilkan tu dan beberapa kajian lain. Dan saya akan cuba letakkan satu harga.

Dimana harga tu, melebihi kos server saya dan anggaran kemampuan pelanggan berdasarkan kajian-kajian saya tadi.

Biasanya harga yang saya letak, laju je orang setuju, setuju dengan gembiranya…

Tapi tak semudah itu, ade je yang tak setuju dengan harga advertorial yang saya letak(agaknyalah). Sebab lepas saya letak, dia terus senyap.

Padahal saya dah cakap, harga boleh runding, berapa yang dia mampu? kalau harga yang saya letak tu tinggi, mintak kurang sikit, masih boleh nego harga advertorial tu, janganlah bimbang.

Blog ni bukanlah cemerlang, gemilang sangat macam blog lain, walaupun blog ni dah agak lama, tapi penulisan saya dulu kebanyakkannya sampah… ejaan ikut sedap tekak, ayat kelaut, SEO memang tak ada, update ikut suka (dulula).

Sekarang ni ok la sikit, malas-malas saya nak blogwalking pon, trafik masih cecah target, update pon berkala setiap dua hari, ejaan sehabis baik saya eja dengan penuh, dan saya pastikan setiap entri baru, level penunjuk SEO mesti hijau.

Kalau ada yang nak tanya macam mana nak kasi hebat SEO, korang kena beli kitab pink SEO rakan blogger nih

Advertotial ni tak buatkan saya kaya pon, sebab baru berapa je job advertorial saya dapat, nak dapat sebulan sekali pon kadang-kadang payah, paling banyak pon tiga advertorial dalam masa sebulan.

Harga saya tak tinggi pon, janganlah takut nak tanya, emel je saya di admin@alongxp.com, tanya harga.

Dapat tampung harga server dah cukup dah, tapi, lagi tinggi nilai yang anda mampu bayar, motivasi saya untuk tulis pengiklanan anda akan meningkat, saya makin bersungguh-sungguh. tu je bezanya.

Kalau harga renda sekali pon, saya tetap tulis, hasil penulisan tu insyaallah anda akan puas hati, olahan ayat yang saya hasilkan tu mungkin akan buat orang tertarik, sekurang-kurangnya untuk ke laman web anda.

Jadi jangan segan nak bincang harga ok?

Hasil carian :

(Visited 233 times, 5,351,846)

Homestay Tawau Sabah Murah

Homestay Tawau Sabah Murah

Mencari homestay tawau sabah murah tapi puas hati. Itu yang terdetik dalam hati bagi golongan yang belum ada banyak duit macam saya. Secara jujurnya, saya tak banyak pengalaman menginap kat homestay sampailah abang ipar saya sewa satu homestay kat shah alam, untuk keluarga belah dia dan isteri menginap satu malam kat situ sebab esoknya dia nak ke lubnan selama setahun.

Keluarga mertua saya dah beberapa hari ada dirumah saya sebelum tu lagi, jadi petang tu, masa kami nak gerak ke shah alam, saya tengok isteri dan mak mertua saya sibuk masak lauk dan bungkus benda-benda sampingan lain macam kopi,gula dan benda-benda lain.

Terfikir dalam hati, “kat homestay tu tak kan tak ada apa-apa langsung?” tapi pertanyaan tu kekal dalam hati jelah sebab tak banyak pengalaman duduk di homestay,pengalaman di hotel tu adalah jugak.

Saya pernah duduk di hotel pon kebanyakkannya atas urusan kerja, kerja full time, part time, half time, first half, second half, masa kecedereaan. Eh macam bola pulak… Mentang-mentang malaysia dapat masuk aff suzuki. Hehehe… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 893 times, 5,351,846)

Teh herba balung

Teh herba balung ? apa tu? apakah? benda pertama yang terlintas dalam fikiran saya  bila terpandang perkataan balung ni adalah

balung ayam

balung jugak kan? Tapi sebenarnye… ceritanya macam ni… sape yang follow instagram saya @alongxp mungkin perasan gambar ni

instagram teh herba

nape gambar tak cun? kasi sponsor satu smartphone yang kaw2, cun lah gambar tu nanti hehehehe.

teh herba balung

Ni lah balung yang sebenarnya saya nak kongsi cerita. Balung adalah salah satu tempat di sabah iaitu di kawasan utara Daerah Tawau. Nampak tak betapa ceteknya ilmu saya, lagipun, sabahlah satu-satunya negeri yang saya tak pernah sampai lagi kat dalam malaysia ni.

Teh herba balung ni dari syarikat Balung Natural Herbal Sdn Bhd yang bermula dari sebuah ladang di sabah pada tahun 1979 yang diusahakan oleh keluarga dan kini dikenadalikan oleh cucu-cucunya. Teh herba balung ni di tanam di kawasan tanah gunung berapi Utara Borneo.

Ada tiga jenis teh herba yang dihasilkan oleh syarikat Balung ni iaitu Teh Gaharu, Teh Misai Kucing dan Teh Serai.

Balung Agarwood Tea atau Teh Gaharu ( Aquilaria malaccensis ).  teh ini sangat jarang dihasilkanatau dikenali sebagai produk premium, dibuat dari daun pokok gaharu yang terkenal .dengan kandungan senyawa baik yang dimiliki daungaharu kerana didalamnya terdapat Genkwanin glikosida. Merupakan sebatian semula jadi yang kita kenal mempunyai banyak manfaat bagi lelaki dan terutama sekali wanita kerana mempunyai elemen anti-penuaan yang paling menakjubkanserta penjagaan KULIT yang baik. Selain menjadi penawar toksin didalam tubuh atau dalam istilah perubatan disebutdetoksifikasi teh gaharu juga dapat meningkatkan kadar metabolismeHalus, rasa manis membuat teh gaharu sesuai untuk menghirup selepas makan malam atau jamuan istimewa . Dan kerana ia bebas kafein , teh gaharu tidak akan membuat anda terjaga pada waktu malam. 

teh herba gaharu

• ANTI- PENUAAN

Penjagaan Kulit

Kadar metabolisme meningkat

• Kafein bebas

Detoksifikasi

• teh herba 100 % tulen dan organik

• Ditanam menggunakan kaedah pertanian mampan 

• alternatif eksotik untuk teh herba tradisional 

• julap ringan dengan tiada kesan sampingan 

Balung Java Tea atau Misai Kucing ( Orthosiphon stamineus ) Tumbuhan Java tea terkenal dengan bunga halus mereka, putih dan biru yang kelihatan seperti misai kucing . Khasiatnya telah diketahui dan digunakan berabad lamanya sehingga sekarang. Daunnya yang mengandungi lebih nutrien yang dapat meningkatkan kesihatan. Terbukti sebagai diuretik, Misai Kucing dapat membantu mengeluarkan air berlebihan, mengurangkan kembung dan pembendungan air dalam badan melalui air kencing seperti kesembapan sebelum atau semasa haid dan sangat berkesan membendung masalah berat badan. Misai Kucing sangat mengagumkan kerana terdapat kandungan saponin dan tanin pada daun itu yang boleh mengubati keputihan pada wanita.

java tea

• KEHILANGAN BERAT

Mengubati Keputihan

batu karang dan gout

• diuretik ringan yang membantu buah pinggang dan jangkitan saluran kencing 

• teh herba 100 % tulen dan organik 

• Kafein bebas
• Juga dikenali sebagai teh buah pinggang, Fleurs de barbiflore dan remujung.

 

Balung Lemongrass Tea atau Teh Serai ( Cymbopogon citratus ) Mulakan hari anda dengan secawan teh serai menyegarkandan anda akan memulakan hari dengan senyuman. Malah, anda boleh juga menamatkan hari andan dengan secawan lagi, kerana ia bebas kafein .Teh serai juga memberi kesan positif kepada yang ingin mengurangkan berat badan, dapat mengawal pembinaan selulit di badan dan juga mampu melegakan kembung perut dengan memudahkan pembuangan angin dalam badan. Kebanyakkan Spa-spa ekslusif menggunakan serai bagi tujuanmenenangkan. Kehebatan serai terserlah apabila digunakan juga secara meluas untuk merawat jerawat dan bintik-bintik hitam di muka kerana mempunyai elemen anti-bakteria yang baik dan membasuh segala kotoran pada kulit anda.

lemongrass tea

• SANTAI

Merawat jerawat dan bintik hitam

• Pengurangan berat badan 

• Mencegah selulit

• Terkenal dengan rasa sitrus pemanasan yang
• Boleh membantu penghadaman
• tindakan diuretik ringan membantu mengusir toksin.

• teh herba 100 % tulen dan organik

• Boleh diminum panas atau sejuk • Kafein bebas 

info lanjut boleh jengah di http://www.balungplantation.com ok?

Hasil carian :

(Visited 230 times, 5,351,846)