Isu boikot low yat

Isu boikot low yat tengah hangat time aku buat entri ni…

Asalnya aku nak buat status kat facebook, tapi dek kerana status dah panjang sangat tahap entri, baik aku buat entri terus.

Tulah padahnya bila dah terlalu amalkan ilmu dari buku seo, terhebat sangat buat ayat.

Berbalik kepada isu boikot low yat, pejam celik, dh 7 tahun rasenya aku tak kekalkan kaki kat sana… satunya sbb jauh,  dan aku rasa tak berbaloi sangat aku nk meredah jam, atau menghabiskan masa dan tenaga naik public transport, lagipun aku dah lama tak assemble pc, kalau repair pon, kebanyakkan kedai kat sini ada spare part, mahal pun taklah jauh sangat dari harga kat low yat tu. Tambahan pula, online shop pn dh byk jual barang rare.
Kalau ada org yg nak sangat ajak aku g cari barang, aku selalunya ajak g digital mall je, kat situ pn Kire mcm mini low yat gak.
Sblm ni, kalau aku nak barang, ngan arwah kamal jela aku order.
Sebenarnya pilihan tu byk, boleh sgt kalau korg nk boikot law yat tu, bukan kat situ je tmpt yg murah Tp mindset korg yg pilih tmpt tu.
Plus, skop fikiran nk brand yg popular je. Padahal ada banyak lagi brand yg popular yg berkualiti dan jauh lebih murah.
Rajin-rajin sikit buat research, tu antara kelebihan aku sbg Blogger, banyak blog aku g, banyak aku baca pasal brand-bran dan model-model telefon, review yang di kongsikan pun dari pelbagai jenis user.
Dari yang noob, standard user dan advance user.
Dari yang sengkek sampai yang duit melimpah.
Ok, entri ni simple, kalau aku rajin esok aku update balik. Bye

Hasil carian :

(Visited 181 times, 5,351,056)

Penawar Gula Berlebihan Dalam Badan Anda

Penawar Gula Berlebihan Dalam Badan Anda

Dapatkah korang bayangkan penawar gula berlebihan dalam badan anda tu macam mana? Ibarat kalau korang biasanya buat air teh o, kalau biasa korang letak satu sudu, cuba letak 3 sudu, tak terminum kan?

Kalau tak ada gula pun tak sedap kan? kalau terlebih gula pun tak sedap, betul? Samalah gula dalam darah kita, kalau kurang pun tak boleh, telebih lagilah tak boleh.

Rakyat malaysia ni jaranglah ada masalah kurang gula, kecuali yang dah berpenyakit, telebih gula tu memang biasa, tak percaya tanya boboiboy hehehe.

Gula perlu dalam badan kita untuk ditukar kepada tenaga, tapi kalau gaya hidup kita jenis yang kurang mengeluarkan tenaga, kita perlulah cari penawar gula bagi mengawal gula berlebihan dalam badan kita.

Tahukah anda?

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 233 times, 5,351,056)

Petua untuk tahan lama

Petua Untuk TAHAN LAMA.. – Sesuai untuk yang dah berkeluarga mahupun yang masih solo…….

Ewah ewah ewah…suka betul kalau bab-bab nak tahan lama nie, ya?

Ada la yang mula search petua untuk tahan lama bila bersama isteri la, petua untuk tahan lama pancut la, petua untuk tahan lama bila bersama la, petua untuk tahan lama malam pertama la,petua untuk tahan lama di ranjang la, petua malam jumaat la dan macam-macam lagi.

petua untuk tahan lamakalau petua yang tu, korang kena dapatkan buku petua ni
Continue reading

Hasil carian :

(Visited 451 times, 5,351,056)

Guna whatsapp di komputer atau laptop

Guna whatsapp di komputer atau laptop

Kini anda sudah boleh guna whatsapp di komputer atau laptop anda dengan mudah tanpa install apa-apa software pon.

Semalam, lepas saya restart telefon sebab ada aplikasi yang hang, google play secara automatik update app di telefon saya lepas restart tu.

Salah satu aplikasi yang diupdate adalah app whatsapp.

Lepas dah update,saya tergerak hati nak baca apa update terbaru pada whatsapp ni.

Terbeliak biji mata dan tersenyum dengan perasaan teruja tengok penerangan diberi.

Maknanya lepas ni boleh la guna whatsapp di komputer atau laptopla… takdela risau sangat kalau bateri dah kong kan?

Tambah-tambah orang yang asyik menghadap komputer ni, bosan dengan komputer pon hadap jugak, tak lah terlepas notification whatsapp.

Jadi, macam mana nak guna whatsapp di komputer atau laptop ni? Senang je… bahan-bahan yang diperlukan adalah:

  1. komputer atau laptop yang ada sambungan ke internet.
  2. Smartphone anda yang anda selalu guna untuk whatsapp, juga perlu ada sambungan ke internet.
  3. kerepek ubi pedas.

Ok, langkah seterusnya.

1. Buka laman web web.whatsapp.com menggunakan komputer atau laptop atau netbook atau papan batu anda. Dia keluar macam ni kan?

whatsapp di komputer

2. Sekarang, ambil handphone smartphone korang dan buka whatsapp, tekan butang menu dan tekan butang whatsapp web macam kat bawah ni Continue reading

Hasil carian :

(Visited 959 times, 5,351,056)