Pen pelbagai fungsi

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat alongxp.com, bila anda tengok featured image entri ni, mesti korang bayangkan pen pelbagai fungsi tu macam ni kan?

pen pelbagai fungsi

Maaf, saya terpaksa mengecewakan anda semua, kerana pen pelbagai fungsi yang saya nak kongsikan kat sini adalah yang ini: Continue reading

Hasil carian :

(Visited 180 times, 5,330,654)

Pencipta email meninggal dunia

Pencipta email dan orang yang memilih simbol @ untuk alamat email telah meninggal dunia sabtu yang lalu.

Pencipta email meninggal dunia

Ray Tomlinson, pencipta email moden dan orang yang memilih simbol “@” untuk digunakan untuk pada alamat email telah meninggal dunia pada umur 74.

pencipta email

Simbol “@” teleh menjadi standard untuk alamat email dan semua alamat email mengandungi simbol @.

Ray Tomlinson, pengaturcara Amerika yang telah menyumbang secara global kerana mencipta email telah meninggal dunia pada umur 74 kerana serangan jantung. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 143 times, 5,330,654)

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet.

Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan.

Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan.

Kebaikan dan keburukan internet

kebaikan dan keburukan internet

Sama juga dengan internet, kebaikan dan keburukan internet tu bergantung kepada kita, selaku pengguna internet

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,270 times, 5,330,654)

Kalau pakai linux, hacker lettew

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? adakah korang pun jenis manusia yang “kalau pakai linux, hacker la orang tu”?

Ceritanya bila sorang ahli group telegram geekers ber’pm’ dengan saya. Dan dia ingat saya ni hacker sebab saya pakai linux.

Mungkin pada dia, kalau pakai linux, hacker lah manusia tu.

pakai linux hacker

Dan macam saya jawab, tak semestinya orang yang pakai linux tu hacker. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 547 times, 5,330,654)