Dapatkan semula nombor telefon dan contact

Dapatkan semula nombor telefon dan contact

Beberapa hari yang lalu saya ada sharekan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang dan cara backup nombor telefon, tapi apalah guna semua tu kalau kita tak boleh nak dapatkan semula nombor telefon dan contact yang kita dah backup tu kan?

Jadi hari ni saya nak tunjukkan apa yang anda perlu buat untuk dapatkan semula nombor dan contact yang kita dah backup di telefon tadi.

Andai kata anda baru beli telefon, telefon android anda masih dara lagi, belum diisi apa-apa, apa yang perlu anda buat?

Tak kiralah anda baru beli telefon sebab dapat duit komisen dari bestmobile ke, sebab dapat br1m ke, sebab telefon lama dah rosak ke, sebab anda upgrade ke telefon yang lebih canggih ke, atau sebab telefon lama anda hilang atau tercicir.

Atau anda baru lepas format telefon atau baru lepas reset telefon android anda.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 5,342 times, 5,371,798)

Backup nombor telefon

Backup nombor telefon

Ok, semalam saya dah kongsikan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang, ingat nak sekalikan cara nak backup nombor telefon ni sekali, tapi entri tu dah panjang sangat, jadi saya buat satu entri lain.

Entri ni cara macam mana pengguna telefon pintar android nak backup nombor telefon yang dah sedia ada dalam telefon tu tanpa perlu menyalin atas kertas yang mungkin mengambil masa berjam-jam.

backup nombor telefon

Caranya tak la susah sangat pun sebenarnya, tapi agak mengelirukan sikit la kot.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 989 times, 5,371,798)

kelebihan Telegram berbanding Whatsapp

kelebihan Telegram berbanding Whatsapp

Kebelakangan ni saya mula sedar banyak kelebihan Telegram berbanding Whatsapp bila saya join satu group ni.

Saya join group tu melalui invite link telegram yang mereka letak di facebook, tak sangka telegram boleh buat macam tu.

Jadi kalau nak buat satu group umum, tak perlu nak pm nombor telefon, save nombor tu dan baru add ke dalam group, kongsi je link.

Lepas dari tu, saya dah mula rajin nak guna telegram, dan saya nampak banyak kelebihan Telegram berbanding whatsapp ni.

kelebihan telegram berbanding whatsapp

Jadi disini saya kongsikan kelebihan telegram berbanding whatsapp.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 2,670 times, 5,371,798)

Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian

Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.

Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian, yes… Itulah ungkapannya.

Ungkapan bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian terlintas dalam fikiran bila tengok trafik blog ni yang konsisten walaupun agak rendah. Lebih baik daripada tak ada kan?

Itulah hasil yang dicapai bila saya bersusah payah, tulis entri yang panjang, penuh dengan keyword, penyusunan ayat dengan ejaan yang betul, beli kitab seo pink, blogwalking, berkawan dengan Blogger lain dan bermacam lagi usaha lain.

Saya banyak menghabiskan masa dan tenaga saya sebelum ini di blog ini sebelum ni. Menghadap mencari ilmu seo dan membuat connection serta networking dengan rakan Blogger yang lain.

Tak lupa juga buat blogwalking ke beribu blog, tak kira blog blogger otai, mahupun blogger newbie macam saya juga.

Hasilnya, walaupun sibuk macam mana pun, tetap ada pelawat yang baca blog ni, hasil dari carian mereka di enjin carian seperti google, yahoo, bing dan lain-lain.

Dek kerana pengalaman itu, saya teringat tentang susahnya saya nak berjaya dalam bestmobile ni. Tapi bila ingat blog ni, saya jadi tak putus asa untuk terus berusaha.

Secara jujurnya, blog ni dah berumur lebih 6 tahun. Dari blog yang sangat peribadi, berkonsepkan seperti jurnal, kepada perkongsian ilmu teknologi maklumat yang saya tahu dan saya baru belajar.

Tapi saya mula aktif dan rebranding blog ni kepada alongxp.com sejak 4 atau 5 tahun dulu, sejak itu, saya berusaha keras untuk enjin carian mengenali dan menjadikan blog ini mesra dengan search engine.

Masa, tenaga dan wang dah banyak dah saya habiskan untuk blog ni. Jadi, kenapa saya tak implimentasikan perkara ini dalam bestmobile kan?

Gagal itu pasti, berjaya itu rezeki.

Itulah ungkapan yang sesuai, jangan takut untuk gagal, kerana kegagalan akan buat kita belajar untuk jadi lebih baik.

Saya lebih risau benda yang pada awal-awal menjadi terlalu bagus. Kerana gagal selepas berjaya lebih menyakitkan. Saya lebih gembira bila kerap gagal, dan perlahan-lahan saya berjaya.

Ok, dah blur nak tulis ape.

sekian terima kasih.

Hasil carian :

(Visited 341 times, 5,371,798)