cara nak download video dari youtube

Sebelum saya kongsi cara nak download video dari youtube ni, baru-baru ni ada rakan sekerja tanya macam mana nak download muzik atau audio dari youtube.

Kalau bukak youtube, walaupun muzik, tapi mesti ada videonya juga kan? sekarang ni dia nak audio atau muzik sahaja.

Cara nak download muzik atau audio dari youtube saya akan cerita lain kali. Sekarang ni saya nak kongsikan cara nak download video dari youtube dulu.

download video dari youtubeSebenarnya, ada banyak cara nak download video dari youtube, sama ada guna software, guna plugin browser atau tak guna software atau plugin langsung.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,884 times, 5,364,821)

Kalau guna software, boleh guna software download video dari youtube macam DAM (Download Accelerator Manager), IDM atau macam-macam software lain.

Untuk yang guna software DAM, korang boleh baca di ruangan ni Download Accelerator Manager sebagai ganti IDM

Kalau yang guna plugin browser pula(mungkin tak berkesan pada google chrome), korang perlu install Java,

software plugin javaatau savefrome.net Helper dan Ummy Video Downloader

cara nak download video dari youtube


 

Cara nak download video dari youtube

Cara 1.

Pastikan korang dah download dan install java. Download java disini DOWNLOAD JAVA

Buka video yang korang berminat nak download dari youtube tu. Copy url video youtube tu.

cara nak download video dari youtube (2)

buka lamanweb keepvid.com dan paste url video yang korang copy dari youtube tadi di kotak yang disediakan.

youtube keepviddan tekan butang download.

Untuk pertama kali, anda mungkin akan jumpa paparan begini.

keepvid allow java

Pilih I accept the risk and want to run this application dan tekan Run

Atau

keepvid run java

Pilih Run this time atau Always run in this site

Atau

keepvid-loading-java

Tekan sahaja run atau tick kotak Always trust content from this publisher dan tekan Run.

Anda mungkin menjumpai salah satu paparan di atas, bergantung kepada jenis OS dan browser anda.

Kemudian, paparan sebegini akan terpapar.

Download youtube keepvidkorang pilihlah mana-mana butang download yang ada. Saya cadangkan butang Download MP4 720p tu.

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,364,821)

Cara 2.

Download dan install plugin/extension savefrom.net

plugin untuk download video youtubeBila extension / plugin savefrom.net dah install, buka balik video yang korang nak download kat youtube tadi.

Satu butang download macam ni akan terpapar.

download video youtubeklik je pada butang download tu.

Cara 3.

Copy url video youtube tadi, dan paste dalam kotak kat bawah ni.


Satu page baru akan dibuka.

Cara nak download videoKlik pada download tu.

Senang je kan? Akan datang saya akan kongsikan cara nak download audio atau muzik dari youtube pula.

Selamat mencuba.

p/s:risiko anda tanggung sendiri ok.

 

Hasil carian :

(Visited 742 times, 5,364,821)

6 thoughts on “cara nak download video dari youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge