Loading...

Cara buat duit online dengan mudah

duit online

Buat duit online , Ramai telah berjaya, anda bila lagi, lihat screenshot jumlah wang yang masuk ke akaun saya setiap hari, wang masuk ke akaun tak putus-putus, Jana Pendapatan Yang Lumayan Dengan Blog Bayar Loan Kereta Bayar Loan Rumah Beli baju baru dan kasut baru setiap bulan. Makan di luar rumah  Ingin memiliki blog yang boleh menjana pendapatan secara automatik? Dapatkan strategi hebat secara Percuma disini. Benarkah hanya online 2-4 jam sehari boleh menjana pendapatan hingga 5 angka sebulan? Cara mudah menjana kewangan dari internet. Sila baca entri ini hingga ke akhir.

duit online

Saya jamin, 70% dari pembaca blog ni mesti pernah baca ayat-ayat macam ni kan? Dan mesti ada yang pernah rasa menyesal sebab percaya kan? Siap ada yang dah rugi walaupun hanya RM50 sebab beli e-book tu kan? haha.. saya pun pernah jugak search benda-benda ni… tapi belom pernah lagi rasa menyesal. sebab saya tak pernah pon beli e-book untuk buat duit semua ni… so far saya belom pernah lagi BELI mana2 e-book, kalau ada orang Malaysia yang buat apa-apa ebook berkaitan hal yang saya minat,tapi e-book tu dijual, memang saya tak beli… sbb saya bukan banyak duit pon… kalau saya nak jugak belajar sesuatu benda tu, saya cuba translate benda yang saya nak tau tu dalam B.I, cari keywords yag sesuai, dan gunakan search engine(google diutamakan). Banyak info-info yang berkaitan yang boleh kita dapat secara percuma dari luar negara.

Bukan apa… ramai dah orang terutama bangsa saya sendiri yang ditipu oleh bangsa saya sendiri. Siap ada orang yang tak lah berapa cerdik IT, Internet pon merangkak-rangkak lagi, mengaku dia boleh jana pendapatan yang banyak melalui internet.

Berdasarkan pengalaman yang saya nampak depan mata saya, kawan sekerja, 2 orang, berkongsi duit, beli 1 ebook, cara mudah jana pendapatan dengan blog. Diorang beli, saya copy… hahaha… saya baca.. huh… tak nampak langsung cara yang logik untuk jana pendapatan dari situ.

Yang membeli pulak, bukan tahu sangat nak guna internet, “blog tu apa?” kalau dah soalan tu yang keluar, macam mana nak buat duit dari blog?

Macam mana nak cepat kaya? meniaga la… Nabi sendiri pernah berkata, 9 dari 10 kekayaan adalah dari meniaga, buat produk, jadi stokis ke, nak seribu daya… Kalau nak buat duit dari blog, kurangkan tidur, banyakkan menghadap internet, banyakkan membaca, kalau menghadap internet 2-4 jam sehari boleh cepat kaya, dah lama dah saya jadi kaya, saya habiskan masa(tak kira cuti atau hari kerja)di depan komputer atau laptop sekurang-kurangnya 12 jam sehari. Tidur antara 3 hingga 6 jam, selebihnya waktu untuk makan, mandi, solat dan hal2 harian lain. Pon tak kaya2 lagi… hahaha… inikan pulak kalau menghadap 2-4 jam sehari..

Bukan lah saya nak menafikan boleh menjana kewangan dari blog, betul.. ramai yang dah berjaya dari blog mereka. tapi tengoklah, awal-awal sebelum diorang boleh dapat pendapatan tetap dari blog tu, hidup diorang macam mana?

update : tak tahu la dari entri mana, mungkin dari entri blog ni lah kot, ada orang ingat saya jual e-book buat duit online. hadoiyaaiii… kalau nak ikutkan nafsu, nak je saya buat e-book, strategi nk buat duit secara online, tapi saya sendiri tak cukup yakin, kalau saya tambah2 perisa nak kasi sedap, dah menipu pulak, pastu org beli pulak e-book penipuan saya tu. rasa cam tak berkat rezeki tu, silap2 jadi haram lak… huish… xnak laaa…

jom kite tengok blog shah yang suke cerita pasal makan nih

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

19 comments
  1. halim

    memang byk jumpa. saya pernah terbaca juga ayat mcm tu. tapi saya jarang nak percaya. apa yg saya akan buat adalah ambil address website dan cari di google. cth program xxx scam, program xxx tipudll. kalau byk komen x bagus lupakan aja

    lah.

  2. halim

    saya pernah terbaca juga ayat mcm tu. tapi saya jarang nak percaya. apa yg saya akan buat adalah ambil address website dan cari di google. cth program xxx scam, program xxx tipudll. kalau byk komen x bagus lupakan ajalah. thanks

  3. shahril

    Salam semua.
    Saya nak share satu site ni. Namanya Clixsense. http://www.clixsense.com/?r=3686990&c=ads&…
    Site ni dah 5 tahun ON dari tahun 2007
    Byak cara kalau nak dapatkan duit (dlm unit USD).
    1. Klik pada iklan dapat $$$
    2. Buat task nyer yg mudah dapat $$$
    3. Buat offer/ survey dapat $$$
    4. Klik ClixGrid dapat $$$
    & byk lagi.

    Saya join website ni baru tahun lepas, setakat ni saya dah cash out dlm $31++ USD. Ikut pada tahap kerajinan anda. Semakin rajin, semakin byk habuannya.

    Harap2 anda semua berminat.
    Sekian.

  4. raz

    salam along. thnx for the info.. menarik. apepun sy kena buat bnyk survey lagi spl ni untuk future.. dah follow kt twtter along (mr_mohdrazik). free2, jmput singgah blog, jmput bc entri HUKUM MANDATORI??

  5. Pria Teruna

    Pernah beli ebook jana duit dari ebay… tu je. Ebook lain tak pernah beli sebab tak berminat nak beli. Memang pernah dapat duit melalui blog, tu pon dari pakcik nuffnang. walaupun tak seberapa, tapi still ok. Sape la nak bagi rm50 bulan2 kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge