Bulan blogwalking

Bulan 11 atau bulan november ni saya nak jadikan bulan ni bulan blogwalking. Saya nak blogwalking kaw-kaw bulan ni. Nak tengok ada perbezaan trafik tak kalau buat blogwalking kaw2…

Dah bertahun sebenarnya tak buat aktiviti blogwalking ni, tambah-tambah ke blog yang saya tak pernah singgah, biasanya saya cuma membalas lawatan blogger yang komen kat blog saya ni.

Tapi entah macam mana entah, tengah mandi, tiba-tiba terfikir pasal alexa, jadi saya pon bukak lah website alexa dan check ranking saya kat alexa, dah lama dah rasanya tak check ranking alexa ni. Bila check mula-mula tu, saya belek la laman web alexa tu, lepas tu saya buat beberapa perkara, lepas dah buat barulah saya baca tips yang saya buat tu dah pernah diajar oleh blogger lelaki dan mohd rasul kat entri cara meningkatkan ranking alexa blog baru, tips dapatkan ranking alexa yang baik dan cara dapatkan verification alexa.

Lepas beberapa hari dah buat benda-benda tu, barulah saya terfikir nak buat screenshot atau print screen ranking alexa blog saya.

ranking alexa 13 november

 

ranking alexa oktober
ranking alexa alongxp 13 oktober

 

ranking alexa november
ranking alexa 13 november

Masih main juta lagi ranking,tapi takpe… saya nak jadikan ianya benchmark, kalau tak lupa, setahun kemudian saya nak check balik perbezaan ranking blog ni.

Berbalik kepada tajuk blogwalking kaw-kaw ni tadi, selain melalui senarai blogger yang pernah komen diblog ni, saya juga melawat blog dalam post bloglist saya ni. Lepas tu saya tengok blog-blog dalam bloglist dan ruangan komen kat blog mereka tu.

Banyak juga blog yang saya tak pernah masuk, saya masuk… ada yang best ada yang tak best, tak sangka ada lagi rupanya orang yang pasang muzik di blog diorang. Terkejut saya tiba-tiba ada muzik. Dan ada juga mereka yang macam tak mengalukan kami, pengguna wordpress nak komen kat blog diorang T_T.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Jadi kepada blogger, sila lah komen di blog saya ni, kalau tak tahu nak komen apa kat blog, bagi salam ke hai ke, pon dah cukup. Sebab… saya ada perancangan untuk bekerjasama dengan blogger yang selalu komen di blog saya ni. hehehehe

30 thoughts on “Bulan blogwalking

  1. terima kasih sebab kasi backlink tu…tapi aktiviti blogwalking ini memang berkesan bro…kalau bro belek semula entri lama aku dalam bulan oktober ke november 2013..hasil blogwalking dan update entri sekerap yang boelh..aku pernah capai rankign alexa malaysia bawah 500..selepas itu aku dah kurang blogwalking…hancur..ranking jatuh mendadak sehingga ke 3000 lebih..sekarang tengah maintain balik dah berjaay capai bawah 1000 ranking alexa malaysia.
    blogger lelaki kata cerita ni best –>>Pentingnya Satu Kesedaran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge