Blog review – mohamadfbi.blogspot.com

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia… baeklah tuan2 dan puan2, seperti yang anda tahu(kena tahu), saya telah pon membuat segmen blog revieeeeeew… dan beberapa orang telah pon menyertainya…  antaranya azrijohan,suhaili sarif, jejaki terhangat, skyboys dan blogger yang blognye saya akan review ini, geng lepak.

utk skyboys dan azrijohan saya da review, boleh tengok kat sini, Blog review – azrijohan.blogspot.com dan sini Blog review – skyboys89.blogspot.com 

ok,skarang ni saya nak review blog geng lepak nih…

baeklah…seperti yang korang boleh lihat, ini lah die screenshot blog beliau. waaaa…. banyak aku nak tegur nih…

tapi kite tengok dulu sedikit psl blog ni dan kenapa die nak direview:

Tarikh mula tulis blog : 30 April 2010
Entri paling disukai : Kereta aku dicuri
Entri paling banyak pengulas : Lelaki dicabul wanita…Apa Nak Buat?
Sebab muktamat kepingin Blog Geng Lepak untuk direview oleh Ni La Blog Aku (AlongXP.com) adalah seperti berikut:
  1. Blog tak femes, jadi buat entri untuk dapatkan kepemesan-Nak jadi artis, tak cukup ensem, tulis blog pulak tak cukup pandai…kena la harap orang tolong femeskan diri yang serba kekurangan ini…heeee:)
  2. Nak input dari orang yang lagi expert dalam dunia blog. Any comments or suggestion are very much appreciated sir. Sir! thank you sir!!!!
  3. Mengisi masa lapang yang sedia terluang. Di kala lewat malam begini, daripada aku menyonyong layan FB tanpa iput, lebih baik buat satu entri untuk mafaat semua. haha…soooweeetttt kan saya…

nombo 1,aku xleh pemeskan ko, conform, readers alongxp.com yang bape org ni je la yg leh tolong… hehehe, lagipun blog aku pon xpemes, camne?

nombo 2.doa2 la ramai org2 expert yg dtg blog ko dan bagi komen…hehehe

nombo 3.mmg sooweeet…

ok,ni aku mula nk mengomen nih… nak terima,terima lah.. xnak aku xleh wat pe lah… memula sekali pasal nuffnang. iklan nuffnang yang ko letak tu, sebenarnya untuk diletakkan diantara post kat homepage. untuk kat atas tu, kena pakai yang header… kena letak la, kalau ko nak letak iklan kat blog ko, org kate alang2 menyeluk pekasam, bia sampai ketiak. letak sekali yg skycrapper,yg utk diletakkan kat side bar. baru la betul…

yang keduanya… header, mmg header bukan la satu benda penting, dan tak menjanjikan ape2 pon,tapi blog ko nampak terlalu kosong, dan dalam fikiran aku, mungkin header boleh menjadi satu dekorasi yang menarik kot… kot la… maksudnye pandangan aku la…

pastu button twitter kat atas tu, kalau leh ubah la bia die pergi ke twitter ko, kalau ko xde twitter, buat akaun twitter, pastu kalau leh set,setkan tiap2 kali ko update, die automatik publish kat twitter ko dan twitter tu lak,publish ke fb ko… twitter pon salah satu medium untuk mempromosikan blog gak tau… wlaupun tak banyak,at least ada… sikit lebih baik dari takde… ye tak?

pastu, ni cadangan je la… kalau leh setkan limit post kat frontpage tu, contoh 5 post ke 10 post je kat main page tu, so jd lebih ringan la masa masuk blog ko, dan letakkan “read more ” pada setiap entri, maksunya… kalau entri ko tu panjang atau ada banyak gamba, wat ayat ckit, letak gamba ckit, letak read more, pastu sambung citer… nampak home page lebih kemas dan boleh meningkatkan page view.

dan last but not least(eceh…ckp omputeh plak…poyo), bloglist tu…mmm kalau leh cube ko wat cam sesetengah blogger,diorg leh show 5, pastu klik kat show all,baru kua list penuh,tapi yg tu aku tak tau camne nak buat sbb aku pengguna wordpress,bukan pengguna blogspot. so kena carik sendiri lah…

pastu kalau nak banyakkan lagi org baca, selain dari blogwalkingping blog ko kat page2 atau group2 blogger kat fb,submit entri kat innit, gengcyber, apesal, so akan ada banyak la trafic keluar dan masuk

to be honest,aku suke baca gaya penulisan die, orang leh tergelak dan leka bile baca blog die…hehehe

tu je kot… kalau ada terlanjur kata, aku mintak maaf ye…

 

(Visited 25 times, 5,369,674)

6 thoughts on “Blog review – mohamadfbi.blogspot.com

  1. Yeayyy…for sure, my greatest appreciation for your kind of reviewing my page. Terima kasih bebanyak Mr. Along. Yes, i will take all the comments into consideration. Those suggestions are very valuable to me….

    Terima kasih
    Terima kasih
    terima kasih
    hehehe
    (0_______0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge