Belajar buat blog guna blogspot

kalau korang nak belajar buat blog guna blogspot, saya cadangankan jangan cari saya… hahaha…

Sebab blogspot bukanlah platform yang biasa saya guna, apatah lagi kepakaran saya. memang tak lah…

Ramai yang whatsapp, telegram, tweet, dan pm saya di fb nak belajar buat blog, malangnya nak belajar buat blog guna blogspot, terpaksalah saya mengecewakan mereka sebab blogspot bukan dunia saya.

Bukannya saya tak reti langsung guna blogspot, tapi sebab jarang guna, so bila akan datang mereka nak minta bantuan tentang blogspot, pastinya saya akan membuang banyak masa mereka sebab saya kena explore semula untuk cari penyelesaian dan bantu mereka tu.

Kalau nak tips penulisan, bolehlah saya kongsikan mana yang saya tahu, tapi saya sangat sarankan dapatkan bahan rujukan untuk jadi penulis yang hebat ni.

Belajar buat blog guna blogspot

Seriusly, pada mereka yang nak belajar buat blog guna blogspot, dapatkanlah ebook yang saudara anuar ni buat. Susah payah dia reka untuk memudahkan mereka yang nak belajar buat blog guna blogspot.

 

Lebih berbaloi berbanding mengharapkan saya yang guna wordpress ni untuk ajar anda semua guna blogspot.

Tips penulisan blog:

Salah satu benda yang selalu orang terlepas padang atau pandang remeh adalah submit sitemap di Google Search Console atau dahulunya dikenali dengan nama Google Webmaster tools. Saya ada tulis cara submit sitemap di webmaster tools di blog sayablogger.com

Cara submit sitemap di Google webmaster tools

Contest SEO : Belajar Buat Blog.

Korang tahu tak sekarang ni sampai 25 April, ada contest SEO Belajar Buat blog? Ramai yang join pertandingan ni.

Korang memang sangat patut join contest ni, kalau alasan korang tak nak join contest ni adalah  “blog saya blog baru atau saya blogger newbie” memang korang dah silap besar.

Disebabkan blog korang tu baru lah korang kena join, macam saya, blog sayabukancikgu.com tu pun baru, trafik tak sampai 10 sehari, tapi blog tu lah yang saya join dulu sebelum blog alongxp.com ni.

Kenapa?

Kalau korang memang study SEO, korang tau sebab utamanya. Hint dia: nampak link blog banyak-banyak tu? tulah sebab utama dia… hehehehehe.

Kalau nak join contest ni, pergi jengah blog abang nuar ni… Contest SEO: Belajar buat blog oleh anuar

(Visited 46 times, 5,311,264)

9 thoughts on “Belajar buat blog guna blogspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge