ari pertama keje di bulan ramadhan

Assalamualaikum n slamat sejahtera, juz nak kongsi la,ari ni ari pertama aku keje dlm bulan puasa ni, 2 ari dok bangun lambat lepas sahur,tetiba ari ni nak kena bangun awal lak, aduh…tetiba je aku rasa cam bantal2 ngan tilam aku tu ada aura,yg menarik aku…ssh tul aku nak bangun,cam kena tidih lak(nampak sgt ar tu tipunye), tambah2 cuaca sejuk je,baru lepas ujan,mak aih…sejuk je…nyaman je…Ya Allah…geramnye…trus aku bangun, klu lagi aku layan kang,conform2 la aku akan anta sms “kak,saya takleh bangun ar,saya amik cuti je ar e?”, hehehe…pastu mesti akak tu akan anta sms, “ko demam ke? nape ko tak amik mc je?” pastu ngah guling2 aku ketawa,aku reply “saya takleh bangun sbb tilam saya tak kasik saya bangun,die soh tdo…”hahahaha…sok pagi aku g keje, mmg makan “bodo” la jawabnye…

aku pon gagahkan diri g bathroom(ckp omputih aku time bulan puasa ni),temengung seminit dua depan cermin, bukak shower, bia air kena kat badan secukup rasa,sabun kat sume bahagian,gosok kat sesetengah tempat tu lebih ckit..bla…bla…bla…siap la mandi, alamak,deodorant abih pullok, haiyya,pkai bedak jela nampaknye…nasib baik cuaca sejuk,takla berpeluh keti.. aku…hahahaha…ok, nak pkai bj pe ari ni? cuaca sejuk=pkai uniform,xla rasa sejuk sgt…ok,perjalanan menyiapkan diri berjalan lancar.

nak g skola naik keta ke moto?mmmm…moto sudeh…jimat,yg penting jimat…

sampai skolah,aku rasa cam nak wat maintainance pc,tp rasa cam geng2 aku sume dok ym je ari ni,sok ar aku wat maintainance…ari ni layan forum,blog,ym ngan web skool je…k chow dulu…

(Visited 36 times, 5,349,067)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge