apsal korg PUNYE laen daripada aku? pelik la…

kalau sape yang ade twitter widget cam kat sidebar aku ni, korg bandingkan twitter widget aku ngan korg punye, same tak? pasti ke same? mungkin ade yang same, mungkin ade yang tak same, tapi kebanyakkan blog, yang aku tengok, tak same dengan widget aku,  ok, ape yang berbeza?? tengok tweet2 yang ada dalam widget aku ni… 

pastu korg compare lak ngan tweet si ali_kanchan a.k.a pirate ni

nampak bezanye? bezanya adelah, twitter widget aku ade tweet dari org lain yg ade mention aku dan ape yg aku tweet, twitter widget pirate menunjukkan ape yg die tweet je…

so ari ni, sempena hari selasa, hari entri teknologi kat blog aku ni,aku nk share camne aku wat bnd ni, aku nk share sbb aku tau ramai yg xtau, sbb sblm ni aku pon xtau, puas aku refres,aku tampo2 skrin laptop pon xjd gak…  setelah aku betapa kat bukit jugra selama 2 hari 1 malam tanpa makan dan minum, akhirnye aku dapat gak ilmu ni dpd tok sidang melewarukukakikukaku (tipu je).

camni, memula korg bukak twitter,kat bwh2 ckit, korg akan jumpe tulisan resources camni…

klik kat situ dan korg akan nampak paparan dan korg pilih widget camni…

then… klik kat my websites kat belah kiri tu…

then klik kat search widget tau, bukan profile widget…

haaa… kat sini yg penting…

kat sini la korg isi twittername korg, cam aku ni,twitter name aku alongxp so aku letak @alongxp, kalau twittername korg pakjabit, korg letak @pakjabit. yang tittle n caption tu korg leh tengok melalui anak panah yang aku tunjuk tu… da siap tu,ko leh klik test setting, tengok jadi ke tak, kalau da ok, klik finish and grab code, leh letak kat blog korg. ok? selamat mencuba…

p/s: bg semangat kat aku untuk wat entri2 menarik dengan letakkan blog ni (alongxp.com) dalam bloglist korg. tq

{prtm}

(Visited 75 times, 5,365,960)

10 thoughts on “apsal korg PUNYE laen daripada aku? pelik la…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge