antara kerja dan peribadi

nukilan time ngah emo:

aku tensen… serius… bukan ngan kerja aku,tp sesetengah org yg ada kat tempat kerja aku… sometime, cuti amat aku perlukan…

org kate “ko senang ar…ko keje ngan bukan manusia,ko keje ngan komputer…” hello… komputer tu sape yg guna? bukan manusia? lg mcm2 jenis manusia, bukan sume fhm bnd yg bukan manusia tu kdg2 wat prangai diluar kebolehan n pencapaian aku sbg sorg yg mempunyai ilmu stakat sijil IT poli, kdg2, ko bg la keje tu kat org yg ada ijazah dlm it,lom tentu die leh wat…

kdg2 aku preasure sbb aku letih,sbb aku keje siang n mlm, kdg2 keje yg aku wat tu xde income pon,tp utk jangka ms panjang,kdg2 keje yg aku wat tu mendatangkn income gak time aku sesak. aku wat keje pn kdg2 utk tepikan prasaan rindu, sedih aku…

aku sll dgr org kate, “bile ko masuk keje,peribadi ko,tinggalkan kat lua pagar”, ello bai… name ko tu bukan salah satu bnd peribadi ko ke? title puan/cik, bukan benda peribadi? ko sndr bukan bnd peribadi?

puan : maknanya ko sorg isteri org… klu ada anak,leh ko istiharkn ko xde anak bile ko masuk keje? leh ko wat xtau psl anak ko bile msk keje?

korg sndr : bukan anak mak ayah? bukan abg,kakak atau adik dlm adik bradik? boleh korg tinggalkn tanggungjwab atau title tu kat lua?

bnd2 tu kdg2 bg preasure bai… so kdg2 bnd tu bg mslh yg xleh nk lupekn time keje… so bile kite ngah preasure tu,jgn la nk tambah mslh lg…

timbang rasa gak la… bukan ko sorg je ade mslh,org laen pon de mslh,bukan ko sorg je de hal, org laen pon de hal… klu ko nk berkira, org laen pon leh berkira…

ni aku tujukn kat beberapa org… klu aku btul2 nk kate “tu bukan keje aku”, sakit ko… slame ni aku bertimbang rasa,aku tolak ansur, so, sesekali bg peluang kat aku lak…

aku leh jd baek sebaik org smp ko akan ckp “bagusnye…baeknye…mekasih byk2,xtau camne nk bls budi ko”, tapi aku leh jd sekejam2 org smp ko menangis,merayu aku wat… jgn buat smp aku jd gitu… sbb bile suis kejam aku da on, selagi lom ada org yg pandai nk offkn suis tu, selagi tu la ko akan takut nk deal ape2 ngan aku…

diingatkan lagi skali…aku leh jd baek sebaek2 org yg ko knal, tp aku leh jd kjam,smp ko xpnh jumpe org sekejam aku!!!

p/s: entry ini dikhaskn utk org2 tertentu…so org awam yg baca blog ni leh abaikn entry ni…

(Visited 103 times, 5,369,132)

6 thoughts on “antara kerja dan peribadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge