Anak Bapak…

Dua tiga menjak ni aku asik termenonton drama, movie yg berkaitan anak n bapak, atau lebih detail lg, cite psl hubungan anak dengan bapaknye yg da bercerai ngan ibunye, cam dlm post aku yg sblm ni, aku da penah nyatakan yg aku da divorce, aku tak tau la nak jelaskan mcm mana, tp dlm drama n muvi yg aku da tengok, ada 2 jenis hubungan yg jadi antara anak ngan bapak,due2 menyedihkan, satunye anak die jd benci ngan die, satu lg anak die jd rindu kat die, mcm aku ckp td ar, endingnye due2 menyedihkan, ye ar, klu yg anaknye benci tu mmg menyedihkan ar…klu yg jd rindu tu? tak sedih ke bile anak n bapak masih idup, tp xleh berjumpe sll, takleh hidup sebumbung sepanjang masa, takleh nak spend masa sama2 wlaupun masing ngah ada masa… ini sedikit sebanyak akan merosakkan pemikiran anak2…

puas aku jelaskan sume ni kat ex-wife aku masa memula bercerai, tp die xnk terima,  tp skang die kate die da sedar kesilapan2 die, tp die tak sedar, sume tu da terlambat, walaupun masih boleh diperbaiki, tp….benda ni akan jd lebih rumit…teramat rumit, kenapa aku jd rumit? sape leh jawab? sila la berikan jawapan anda…

Hasil carian :

(Visited 61 times, 5,350,193)

4 thoughts on “Anak Bapak…

  1. tenangkan diri fikirkan yang terbaik untuk anak,diri dan semua yang disisi percintaan memang bahagia perkahwinan selalunya mengajar kita tentang erti hidup sebenar………mengajar kita tentang erti sabar………

  2. akulah yang dimaksudkan…
    maceh KAWAN..ape yg ko tuliskan tu,aku amik jd guide line idup aku gak..
    maceh gak utk abang long..dia banyak ajar aku..smpai skang dia nak gak ajar aku..

  3. ooooooooo aku tengok cite tu……..ish mnyedihkan…sampai aku pown nangis gak …pastu terus aku tertidur

  4. Salah satu ujian Allah kepada hambanya adalah
    dugaan memilih haluan hidup…

    Gembira tak semestinya bahagia..
    dan bahagia tidak semstinya gembira..

    Lihat la sekeliling ko, ia telah buat ko gembira atau bahagia???

    Org yg kita bahagia itu akan turut menangis jika kita menangis…

    Tpi org yg buat kita gembira itu akan buat kita ketawa tatkala kite menangis…

    Jadi fikir2kan..slama ini kau pilih jln bahagia atau jalan gembira?

    Hakikatnya jln yg ko sedang lalui itu adalah utk gembira…sbb tu hidup kau kini kosong….

    kau lebih kenal diri kau! Jadi jgn EGO utk mengakui kelemahan diri kau sdiri wahai kawan!!

    Masih belum terlambat lg..dunia pun masih belum kiamat…masih terlalu awal utk kau menyesal..malah gunakan la kesempatan ini utk kau perbaiki kelemahan diri..dan berusaha lah mendptkan semula kebahagian kau..semoga hidup kau kembali terisi…

    Percaya lah kepada NYA…walaupun pahit di dunia ini..pasti kemanisan menunggu di akhirat nnt…

    Good luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge