amende churpchurp nih?

ari sabtu pagi,cam biase,sbg sorg churpers, mestila aku jengah churpchurp nih… nak tengok bape ringgit dah bertambah, owh…ok… adelah bertambah ckit… “mmm… update ar status,share,tweet…” kate hati aku nih…

oleh kerana tweet aku connected ngan fb, so post tweet tu keluar la kat facebook aku, pastu ade 2 org friends aku ni tanye aku cam kat dlm gamba kat bwh nih…

aku pon terangkan lah…

churpchurp ni…camne aku nk ckp e? cam advertiser ar…korg daftar,korg akan diberi link utk korg promote,churp2 ni kire org tengah ar…company2 bg duit kat diorg,bg task, churp2 ni bg kat kite soh promote kat blog,kat fb,kat twitter, kat mane2 social network yg kite masuk… klu org klik link yg kite letak tu, ade la bayaran yg kite terima…

ok…first…daftar kat cni… Daftar churp-churp. (korg jgn risau nk klik ape2 yg ade kat blog aku nih,aku nk blogging lame,so aku xkan bg link yg wat korg menyesal)

ok,bile da daftar, log in,korg akan nampak

klik dashboard…maka,paparan camni akan keluar lak…

 

yang “you are sharing this” tu,klu korg lom share,die akan tulis “share this”

mcm yg ni…

klik button share this… then kuar page camni…

then,bile korg da klik start sharing this, muke burung ni akan keluar utk beberapa saat…

ok…then kua page camni balik,tp button tu da tuka, so…

klu korg tgk,bwh tulisan stop sharing this tu ada kotak kan? kat c2 tempat korg tuka message tu, utk digunakan kat twitter…

ubah la…tp yg ada # atau @ jgn tuka…contoh dlm gamba ni #churpchurp.. yg tu korg jgn tuka…yg laen korg leh tuka… korg wat ayat,pastu klik message…

then,kat bwh tu,ade paparan camni…

ok,yg kat dlm kotak tu,url tu utk korg letak kat mane2…

yg kat bwh2 tu lak…button utk korg klik n share…

rajin2 la melawat churp2 nih… mane tau ade campaign lg ke… kan? ok? ade soalan?

(Visited 25 times, 5,372,025)

15 thoughts on “amende churpchurp nih?

  1. Thanks bro. Memang dah join n dah buat. Main hentam jea. Atleast dah bace entry nie, rasa lagi faham.

    • hehe…kena rajin ar bro… g jln2 tggl link tu ke, wat post goreng2 ke, wat twitter goreng2 ke…aku pon br bape sen je.. hehehehe,,,

  2. boleh tahan churp2 nie… lebih kurang sama macam says.my… tapi churp2 nie kadang2 ada yang untuk tweet2…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge