Alasan nak balik awal

copy paste dari fb je… layan lak lawak nih…

Seorang boss entah macam mana mood dia memang

baik sungguh pada hari nie..Sesiapa yang nak minta

balik lima jam lebih awal hari nie dia kasi tapi

alasannya mestilah munasabah. Haaaa!!alasannya mestilah

pasal sembahyang ajer! Tau-tau macam tu ader 4 orang

pekerja bawahan datang mintak balik awal..

 

Pekerja 1 : A’kum Boss, bulih saya pulang?

Saya balik nak sembahyang kat rumah boss, leh tak?

Boss : Tak boleh!!!Kat sini kan ader surau,

sembahyang jemaah lagi, lagi banyak pahalanya..!

 

Pekerja 2 : Saya bulih balik awai kut Boss?

Bosss : Hang apa pasai:

Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya

sembahyang zohor ker tak? Ntah-ntah dia ponteng?

Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini

hang suruh dia tengok!

 

Pekerja 3: A’kum Boss!

Boss: Ha? pasal pulak ni?Nak balik awal gak ker?

Pekerja 3 : Errrrr!!Yer boss, boss

baik!!he..heee!

Boss: Alasan apa lak ngko nie?

Pekerja 3 : Saya nak balik sembahyang orang

mati..Ada orang kampung saya ninggal pagi tadi, nak

sembahyang jenazah…!Boleh kut boss yer pulang awal?

Boss : Tak bolehhh!!!Itu fardzu kifayah jer!Orang

kampung lain yang ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat

sini pun boleh!!Dah!Pergi buat kerja..

 

Pekerja 4: A’kum Boss! Saya nak balik awal

boleh tak ari nie?

Boss : Naper?

Pekerja 4: Isteri saya telefon, dia kater dia

dah boleh sembahyang!

Boss: Yer ker? Ha! Kalu gitu awak

baliklah…Kesian awak dah seminggu nunggu!!!

Pekerja 4 : Tima Acih Boss!!! Heee..he

Hasil carian :

(Visited 554 times, 5,335,082)

6 thoughts on “Alasan nak balik awal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge