AKU… ye… aku…

sori readers… entri pepagi ni berbentuk emosi, xtau la… 2-3 ari ni emosi aku btul2 cam buih dlm timbang air yg org wat ukur senget ke tak tu. mungkin sbb penat, rindu, tekanan, bz kot. tp apa yang aku nampak mlm td, dengan ape yang terpampang kat muke depan Harian Metro, apa yang aku baca kat fb die, apa yang aku dengar,Β kat riuh pagi era ni wat RPM otak aku makin laju, harap2 tak tebabo ar…

bile aku baca fb die, ye… die masih tak berubah, still hangin cam dulu, still blaming others, still suke merungut.

Bile aku pandang balik diri aku, banyak yg dah berubah, banyak hikmah rupenye atas ape yang jadi, kalau org kate pandang ke depan, jangan pandang ke belakang, jangan tengok ape yang penah jd, aku tak setuju, dek kerana aku selalu pandang belakang, aku pandang masa silam aku. aku pandang diri aku skrg, aku bersyukur sbb aku susah dari segi material, tak macam dulu. tapi sekurang2nye jiwa aku tak merana seteruk dulu.

Ye..aku…kesilapan aku dulu dah memberi apa yang kau nak,harta, tapi bahagiakah kau dengan himpunan harta ko tu? gembira ke ko? penah ke ko rase cukup? aku harap, Allah bukakan mata dan hati ko atas segala ape yang ada depan mata ko. mekasih.

p/s: memula aku rase cam tak nak allow comment,tp kesian lak org yg nk drop link kan? so aku allow jugak la,tp kalau aku tak reply comment tu jgn marah ye..
(Visited 34 times, 5,372,056)

37 thoughts on “AKU… ye… aku…

  1. jiwa bro tengah kaco ke??sapa yang wat bro sakit hati ni..??tabahkan dirimu bro..dorang hanya pandang keburukan aje..kebaikan langsung x pandang..lumrah dunia akhir zaman

  2. lihat belakang supaya kita tidak usah muda lupa.
    lihat kehadapan supaya kita tidak jauh ketinggalan.

    ingatan yg santai…kakCT suka bila kita sering beri peringatan. kita tuliskan aje.

  3. camtu la kehidupan..apa yang penting, tengok diri sendiri je dulu..kadang kadang tu sengaja Allah nak uji kita dengan ujian ujian yang kita tak sangka sangka..

  4. along3…rase lega cket x bile luah kt cni…sy pon ske luah kt blog…hehe…lepas da tulis rase kurang cket beban…hope along happy2 je…mama selalu pesan “smile eventho it hurt u so much”

  5. salam bro…

    wah emosi terganggu d pagi isnin ni nampak…
    ermm adat manusia yg tak pernah nak muhasabah diri tu yg dia suka menyalahkan org lain tu..
    biar kan dia dengan cara dia…alhamdulillah kita yg sedar diri ni kena sentiasa muhasabah diri..itu jek kunci untuk ketenangan diri…

    ***psst psst fisa dh dapat gang p tgk Jack Sparrow…;)

  6. dear…takpe kalau rasa luahan hati tu dapat cool kan hati kite
    don wori ape yg terjadi hari ni adalah semangat untuk hari esok..
    semua org pon pernah melakukan kesilapan..dan kadang2 kebaikkan yg kite buat tu org just ignore hanya dengan satu kesilapan je…emmm ini lah resmi dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge