Loading...

aku kecewa ngan ko

juz luahan rasa dari ati,sbb sejak dua menjak ni ko da rajin surf internet, nila cara aku luahkan perasaan aku dari dulu smp skang, aku tak pandai nak luahkan melalui mulut, call atau sms sbb benda ni emosi, kadang2 kite nak luahkan lain, tp psl da emo, lain yg kuar, cume kali ni aku nak luahkan, ape nak jadi, jadila, blog ni blog aku, hosting n domain ni aku yg bayar, so aku ada hak, ko nak terima ke tak tu ko punya psl, aku nak tanya, sampai bile ko nk ikut telunjuk org yg tak sepatutnya mengarahkan ko? dari dulu lg ko asik nak tolong org yg tak sepatutnya ko tolong n akibatnya, ko n org2 yg lebih memerlukan pertolongan ko, jd susah, tak boleh ke ko berfikir berbatu2 jauh? ko sedar tak ko tolong org tu, ape yg die bls? ape yg die da buat kat ko? ape yg die tolong ko?

byk kali aku ckp, tuntut la ilmu, tuntut la sampai mati, enjoy,enjoy gak, tp masa depan kena fikir gak beb, tp serius ar, aku kecewa ngan ko, ko ckp je “takkan nak harap kat org je”, tp ko sndr biarkan hidup ko ditentukan org, n klu takde org tolong ko, ko blur, pastu bile ko perlukan nasihat, ko letak target sape yg nak nasihat ko, klu org lain yg bg nasihat, ko taknak dgr, wlaupun nasihat dr org yg ko taknak dgr tu la yg sepatutnye ko ikut, pastu ko ikut nasihat org yg ko target tu bulat2 mcm ape yg die ckp, ko taknak gune langsung otak ko, aku kecewa ngan ko…

dulu aku nasihatkan ko, ko taknak dengar, ko nak ikut ckp org yg ko rasa betul, ko ikut perasaan ko, ko rasa diorg lebih berhak kawal hidup ko, bukan aku, tula akibatnya bile ko tak tuntut ilmu, mcm2 cara aku wat utk ko tuntut ilmu, aku bg ko buku, ko suruh aku cermin diri aku sndr… akibatnya, sampai sekarang, ko masih di takuk lama, ko tak faham mcm mana nak menuntut ilmu. skarang ko da buat diri ko n org lain yg tak bersalah,menderita…

“yg lepas tu lepas”, tula ungkapan kesukaan ko,tp tula yg aku benci, sbb aku taknak apa yg lepas tu menjadi satu lg titik itam dlm idup aku, aku taknak ulang kesilapan lepas, sbb tu aku selalu ingatkan ko kesilapan2 ko yg lepas, supaya ko ingat ape yg ko buat, n apa effectnye…

mungkin ko takkan faham apa yg aku ckp kan? sbb ko tak amik brat apa yg sepatutnye ko amik brat, so semoga berbahagia la ngan jalan yg ko pilih…

6 comments
  1. insan

    btul kate saifuddin tu…aku ni salah sorang dr kwn yg ko maksudkan tu…aku xtau yang ko marah sgt dgn dia,sbb stiap aku tanya dia,dia xpenah cakap buruk pasal ko.aku rasa dr ko terseksa & raser kecewa lagik,ko luper kanla dia.. dia ajar aku untuk baca blog kau ni kalau nak tahu ape punca sebenarnya korang bercerai.aku tengok ko banyk salahkan dia dalam hal nie. knape yew?aku bukan nak sebalahkan sesiapa dalam hal nie,tapi aku bandingkan attitude korang berdua sangat berbeza,ko selalu salahkan dia,tapi dia akan diam dr kalau kitorang tanye pasal perpecahan ko & dier..kalau dier wat ko kecewa,knape ko nakkan dier lagi?? biler ko selalu bukak keburukkan pasal diri dier,sama seperti ko bukak pekung ko sendiri.aku mintak maaf..aku cuma dapat buat kesimpulan,kalau orang yang bersalah & dier rase salah,dier akan cari sebanyak2nya kesalahan orang laen untuk menutup kesalahan diri dier..aku xpaham & kadang2 geram dengan sikap dier sebab berahsia..aku percaya akan takdir.semua yang kita rancang xsemestinya akan berhasil..sama2la korang pandang semula kesilapan & jangan terlalu menyalahkan org lain atas kesilapan diri sendiri,mana ada org perfect dalam dunia ni.pada teman2 lain,kita seharusnya menyokong n membantu kawan dalam kesempitan & kesusahan bukan lagi mengapi2kan & memburukkan keadaan.kita tak tahu cerita & rahsia sebenar runmahtangga diorang.janganlah kita menuding jari atr satu sama lain..yang tau cuma diorang & ALLAH…

    1. admin

      wahai cik puan insan, for your info, aku ada data2 ko bile setiap kali ko masuk blog aku ni, ko reply bla2…ko leh la ckp die diam blablabla…klu die diam, takkan aku ngan die bercerai… of course ko akan ckp die tak pnh burukkan aku,sbb ko di sebelah die, klu die tak pnh burukkan aku, takkan kawan die leh burukkan aku? camne kwn die leh citer buruk psl aku? sbb die dah burukkan aku kat kwn die,kan senang? ko pnh baca blog2 die? pnh baca sms2 die? pnh ko cari entry2 die?aku da malas nak kumpul bukti ape yg die buat kat aku, sbb….untuk ape? let me tell u, aku pnh nak tunjuk bukti kat sume org ape yg die buat, tp die n kuarge die musnahkan bukti tu, ada sbb2 tertentu kenapa aku perlukan die, aku pon xtau sama ada die fhm ke x bile die bc blog aku nih, aku harapkan bile die baca blog aku nih, die tgk balik dlm diri die btul ke tak apa yg aku ckp, tp nampaknye die tak mcm tu, die akan terus tutup kesalahan tu ngan membantah, klu ko kata aku asik menyalahkan die, ko sedar tak yg ko po menyalahkan aku? nape aku nak takut untuk bukak kesalahan die? do you care? ke ko malu? aku menulis kat blog ni untuk 3 sebab,1. luahan ati aku, 2. utk die tgk balik btul tak ape yg aku ckp (hopefully,so far die bkn camtu, die tak nak ngaku salah,wlaupon die da tau mmg die slh,die cume tau bantah, nangis n takkan mengalah,sbb die taknak malu), sbb pada die, kalah tu satu benda yg memalukan. 3. utk panduan org lain.

      lg satu ayat ko “kalau orang yang bersalah & dier rase salah,dier akan cari sebanyak2nya kesalahan orang laen untuk menutup kesalahan diri dier..aku xpaham & kadang2 geram dengan sikap dier sebab berahsia.” klu camtu sume org tak salah ar kat dunia ni? atau sume org salah kat dunia ni? aku bkn cari kesalahan die, aku cume dedahkan sikap buruk die, nape? klu die btl2 fhm aku, die tau nape, sbb aku da byk kali, klu die xfhm, maknanya die la yg suke cari kesalahan org, n die tak igt siapa aku,apa yg aku ada….

  2. saifuddin

    aku pon tacing gak membacenya..
    panas pon ade.. (grrrrr..)
    .
    jgn di pandang yg blkg2 lagi bro..
    pandang lah ke dpn..
    byk lg di hadapan tu yang membahagiakan kita..
    .
    ternyata perjalanan kite jauh lagi..

  3. admin

    huwaaa…gua tacing gak din, sbnrnye gua baru nak maafkan die din, hati ni baru nak lembut, tp tul kata org, sejarah mungkin berulang(sila nyanyi ckit ye?), die ttp camtu gak… aku redha

    2009, banyak beb kenangan, manis, pahit, tawar, suam2 ketiak, panas2 hati sume ada, tp aku amat hargai ar, sbb susah payah aku, kawan2 aku, kuarge aku support aku, klu tak, aku tak tau la ape akan jd,

    2010, aku akan jadikan tahun tu, tahun yg penuh kemanisan utk org2 yg ada ngan aku masa susah, i luv u all…

  4. saifuddin

    pedih aku bace..
    pedih lagi org yg alaminya..
    .
    hati aku pon turut panas ni mengenangkan rakan2..
    2009 dlm kenangan.. x kan guwe lupekan..
    .
    sebab tu lah kita rapat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge