aku eksiden lagi

Lintas lansung dari hospital banting, masa ni aku kat hospital banting,tggu wife aku x-ray sbb die kate die sakit blkg lpas eksiden td..
Kejadian berlaku kat telok panglima garang,tibe2 sebuah keta yang dipandu sangat laju menghentam blkg kereta aku,bumper aku remuk,body blkg keta aku kemik,bonet pn ada kemik jugak.
Kuat tak kuat die hentam,smp radio aku pn terkeluar.. Dah la keta aku tu xde bontot(proton satria),disondol lg, ape yang tinggal?
Aku takde ape la.. Stabil,xde sakit ape,nsb baek yang melanggar aku tu bangsa yang boleh dibwk berunding dan kata2 die boleh dipegang..

Ni yang aku mls.. Bile aku bwk keta tak laju,tak tuka2 lorong,mst org langgar aku,ni da kali ke 3 org langgar aku,dan tiap2 kali aku dok elok kat satu2 lorong,tak zigzag,mst org langgar aku,bile aku laju,zigzag,xde lak org langgar aku..
Stress x?aku tak pnh lg langgar org..(Sangkut kat pagar pnh la) Asek org je langgar keta aku,keta aku dok diam2 dpan umah pn org langgar..
Esok aku akan upload rupa kereta aku tu..

(Visited 108 times, 5,351,032)

12 thoughts on “aku eksiden lagi

  1. sebelum masuk kereta or drive amalkan la baca ayat kursi harap2 tak de yang buruk berlaku.

    insya allah.

  2. yang penting bro n bini bro selamat..:)..

    bro pasang bontot berdurila kat belakang satria tuh hehe..sapa dekat,kereta dia meletup hahahaha…apapun semoga bro n wife bro sihat dan bebas dari trauma tuh..

    aku memang pantang orang men sondol2 kat belakang kereta huhu..itula kita bawa skema pun kena langgar gak..kalau bawa laju plak,nanti kena saman huhu

    • @syuxer, aah,pastu die meletup,ngan keta aku skali la conform meletup,tank minyak da tentu la kat blkg..

      tulaaa.. sll aku bwk laju,zig zag sana sini,mlm tu aku bwk agak slow,sbb bwk ikan puyu dlm botol,membe wife aku bg,tp keta tu mmg laju melampau.. sbb beberapa saat sblm die langgar,aku tgk rear mirror,jarak aku ngan keta blkg dlm 1km jauhnye,tb2 dah tum..

  3. ish..ishh.. nak juga kak liza tau, kelajuan along tu sesuai ke tidak dgn lorong tu? kelajuan kena sepadan dgn kereta di depan, kalau memandu di highwaylah. kalau tak, elok guna lorong kiri sekali. kalau jalan lama kena keraplah tenung cermin pandang belakang takut ada kereta yg laju melulu, elok bagi warning tekan brek bagi lampu menyala sekilas je sebagai amaran pd dia supaya slow. tapi kalau nak jadi, nak buat mcm mana. itu cuma usaha… hentakan kuat mcm tu mmg boleh sakit badan. nyaris pakai sit belt. syukur korang selamat… takut juga kalau anak2 ada sama. org tu pening atau rabun tu along? geram pulak kak liza rasa.

    • @Liza @ Adzriel AB, klu ikut kelajuan mmg agak sesuai,sbb jln klang-banting,speed dlm 80, keta kat dpan jauh,dlm 2km,cume,ms tu keta xde kat lorong kiri,tp dek kerana keadaan jln yg teruk,sy dok lorong kanan,sblm n bl dah msk lorong kanan tu,sy tgk rear n side mirror,jarak keta sy ngan keta dpan mmg jauh sangat,lbh krg 1km.. so kalau ikutkan,sy ade ms utk ke lorong kiri,tp sy pn xtau dr mana keta tu dtg,xsmp 3 saat lpas sy tgk rear mirror,tb2 sy da dilanggar,tau2 dgr bunyi tayar brek,dan.. dum..
      bygkn klu radio pn smp terkeluar.. duit syiling abes sume terabur.. nsb baek sy pkai seatbelt,wife xpkai,tu yg die trima impak yg kuat tu.. alhamdulillah smp ari ni ok lg..

  4. tulah..bawak keta kat atas jalan ni..kalau kita tak melanggar, kita pulak yang dilanggar…

    kete i plak semalam…my hubby tersagat kat pagar ofis dia yang tiba-tiba bergerak masa dia undur…adoyai..walaupon kete saga jek.. Tp kete tu baru pakai 2 bulan….waaaarrggghh

    alhamdulillah, uolls Ok..itu yg lebih penting ~ harap ur wife ok….;p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge