Loading...
25 comments
  1. mdshaari

    Assalam.

    Salam kontek perdana buat Alongxp…syabas mencuba dan meminati bidang dario ni ada kebaikkan dan keseronokannya yang tersendiri.

    Aku buat masa masih bertatih dalam radio komersial..TDM communication and services..hehehe

    Lambat lagi nak target dapatkan callsign amateur ni…

  2. owner starris90

    ala radio amatur tu cm nine wiskey two zulu zulu .. tu nombor contact dia.. guna nya cm handphone lah.. senang nk rojer2… nk tau lokasi.. tgh sesat ke.. konvoi ke.. atau saja2.. cari kenalan.. nk becakap ada cara dia…. saya dak ptt jer.. heheh

    1. alongxp

      @Ustaz Love, ish…bukan stesen radio cam era fm ke hot fm tu,ni lesen utk berckp melalui radio cam radio polis tu,tp ni utk org awam,klu da ada lesen,br leh ckp ngan pengendali satu malaysia.

      1. Ustaz Love

        @alongxp, owh.. mcm tu ke? ingatkan macam kat US yang ada radio private tu.. sape2 pun bleh ada radio sendiri dan jd dj.. hehe..

        apa fungsinya? kena ada walkie-talkie ke mcm geng tow-truck?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge