akhirnya aku puas…huahahahahaha…

Assalamualaikum salam sejahtera dan salam satu Malaysia,ape khabar kwn2? huhu…kenal ape mende kat gamba tu? aku pon xpasti…ubat kuat tenaga batin kot…hahahaha…

sbnrnye bukan tu yg aku nk citer kat cni,mude2 ni,lom nikah lg skali,aku nk watpe ngan ubat kuat tu?hahahahaha…ape yg aku nk citer kat cni sbnrnye benda ni…

ni name die wireless keyboard n mouse… mst ade mulut ke hati yg sebut “ape yg jakun sgt?” bukan pe… sbnrnye keyboard aku ade mslh keyboard,button bg huruf2 0,9,-,p,o,i,[,;,l,k,.,/, xberfungsi lpas aku terbagi minum air sunquick kat laptop aku nih…hahahaha… camne la aku leh terbagi minum kat laptop aku nih? ni sume sbb aku nk buang unread message kat email yahoo aku,sambil wat mende tu,air tu aku letak kat atas meja gak…ntah camne ntah,terkuis gelas contour coke(yg org bg kat aku)tu…sll aku minum pkai gelas kecik yg mak aku bg kat aku je(trime kasih mak sbb bagi,time kasih kat ayah sbb duit ayah beli gelas tu hahahaha),tp nk dijadikan citer kan?leh lak aku minum pkai gelas coke tu… bile tertumpah je air tu,trus aku tutup lid laptop aku nih,cabut power yg bersambung pd laptop nih…trus aku leraikan laptop aku nih,aku tanggalkan keyboard laptop ni,aku cabut harddisk,n segala ape yg leh tanggal…aku siram air kosong kat keyboard aku ni,aku lap,n aku bia air dry selama 2 ari…tp xberhasil sepenuhnya nampaknya…sesetengah button jam…

k,berbalik pd keyboard nih…sblm ni aku da cube alternatif ngan gune usb keyboard,tp tu ar… usb keyboard ke mouse ke,same je…akan kua “usb not recognise(tul ke aku eja ni?cam slh je)”rs cam nk hempas je keyboard berharga RM25 tu…fikir nye fikir,aku rs nk cube gune wireless usb keyboard,tp aku usyar2 kat banting ni,xnmpk pon…nk tanya segan…

so smlm(klu ikut jam,da kire 2 ari lpas…snang citer time raya haji),aku jln2 kat jusco,tetibe mereka ngah wat promosi ict,brg2 multimedia ada dijual…so aku survey ar…kot2 ade jual,ade la plak,arge die lg seposen 80 ringgit,mmm…aku amek masa sehari gak ar fikir nk beli ke x,tp last2 aku amek keputusan nk beli…sbb kepentingan aku nk bloging,menaip, wat editing dan sbgnye… bile da bayar tu risau gak ar,takut kua error usb bla…bla…bla tu lg…ngan penuh kerisauan aku masukkan usb reciever die,masukkan bateri kat keyboard n mouse… aku baca kat manual die,die kate tekan mana2 button kat keyboard utk start gune,aku pn teka…Alhamdulillah… berjaya…

(Visited 24 times, 5,351,489)

4 thoughts on “akhirnya aku puas…huahahahahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge