7 cara kitar semula barang komputer

Adakah anda seorang juruteknik komputer macam saya? bilik teknichian anda dipenuhi mobo(motherboard) ,ram,processor,keyboard,mouse,monitor dan macam2 hardware yg lama dan tak boleh dipakai? nak buang sayang, xdibuang semak? jika anda mempunyai masa, saya akan tunjuk contoh2 benda yang anda boleh buat dengan barang2 lama tersebut.

1. Fclock. Jam button function

button F kat atas tu kan ada F1 sampai F12, so cukup la nak buat jam dinding 1 ke kan?

2. Pintu gerbang monitor.

3. Potret mona lisa.

serius kreatif dan rajin orang yang buat ni…

4.computer bug.

dulu kan ada kecoh pasal win2k bug kan? camni la gaknye rupa fizikal sebenar dia kan?

5. Telur motherboard

6. Lampu teknologi

suka2 hati aku je bagi nama… hahaha…

7. Wallet keyboard

wah… yang ni aku suka… ciptaan yang baru aku nampak, wallet dari litar dalam keyboard… huhu… smart… ok skrg kite g jengah hida, gee dan syafinabell tgk ape diorang cerita

Hasil carian :

alongxp

Seorang juruteknik komputer, seorang jurufoto, seorang ham operator yang memegang callsign 9W2AXP, seorang suami, dan seorang bapa

12 Comments

  1. anif

    30th May 2012 - 5:45 pm

    Menarik juga semua idea tu. Boleh diperhalusi lagi untuk dikomersialkan! 😀
    anif kata cerita ni best –>>Version 2.0 – Wordless Wednesday #39

  2. Not A Rage Comics

    27th May 2012 - 9:17 am

    Ini bukan cara kitar semula de. Ini namanya hasil yang diperolehi daripada barang yang dikitar semula. LOL! :p

  3. razfira

    12th May 2012 - 9:19 am

    gerbang monitor tu saya tak sanggup nak lalu bawah dia.. kang terjatuh mati den. hahahaha

    tp kalau kapalterbang tu ok je. hehe

    • Alongxp

      12th May 2012 - 10:53 am

      haha… hiasan je tu kot…

  4. hafiz

    11th May 2012 - 11:02 am

    gile ah…. kalau gerbang monitor tu runtuh time orang lalu…. memang jd lempeng la……

    • Alongxp

      11th May 2012 - 4:22 pm

      haruslaaa… hahaha

  5. Alongxp.com » Blog Archive » 12 lagi cara menghargai komputer lama anda

    22nd Nov 2011 - 11:55 am

    […] hehehe… pigidah, SPM pon cukup2 makan je… ok, hari jumaat yang lepas, along buat entri 7 cara kitar semula barang komputer kan? ok, hari ni along nak tunjuk 12 gambar hasil penggunaan semula barang2 komputer lama […]

  6. Penulis Maya

    18th Nov 2011 - 11:10 pm

    computer bug tu macam best dibuat. hek3

    • alongxp

      18th Nov 2011 - 11:55 pm

      @Penulis Maya, hehe… tggu hari selasa pulak ye…

  7. yas

    18th Nov 2011 - 10:44 pm

    Waahhh kreatif gak nih….terbaikk

    #Aku dtg melalui googlefriend connect yg ko buat…:)

    • alongxp

      18th Nov 2011 - 10:51 pm

      @yas, wah… berhasil la googlefriend tu ek? menarik… tq bro… huhu…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Archives

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,729 other subscribers

×