5 pilihan tertinggi pengganti iPad

IPad Apple adalah salah satu daripada peranti jualan paling pesat dalam sejarah. Tetapi,hanya kerana kebanyakan orang membeli iPad tidak bermakna anda harus membelinya juga. Kini terdapat banyak pesaing iPad di pasaran. Berikut adalah hanya lima daripada mereka yang boleh menjadi pengganti iPad:

1. Samsung Galaxy Tab 10.1V

Samsung Galaxy Tab 10.1V, tablet paling laris selepas iPad, Kamera 8MP. bersebelahan dengan flash LED pada bahagian belakang peranti, kamera berkuasa ini membuatkankamera  iPad dilupakan.  Skrin tablet ini adalah  TFT 10.1 inci dengan resolusi 1280×800.  Ia dikuasakan oleh pemproses Nvidia’s dual core Tegra 2 dan mempunyai 1GB RAM

2. Asus Eee Pad Transformer
ASUS menyelesaikan mslh kesusahan menaip dengan tablet dalam bentuk Eee Pad TransformerTF101. Tablet yang dilengkapi dengan dok keyboard yang bukan sahaja menjadikan menaip lebih mudah malah menggandakan hayat bateri dan meningkatkan penyambungan.Ia mempunyai 10.1inci (1024 x800 resolusi) kapasitif skrin, pemproses Tegra NVIDIA 2 (1GHz), 1GB RAM dan beroperasi pada Android 3,0.

3. Acer Iconia Tab A500

Berbanding dengan iPad, Acer Iconia TAB A500 mempunyai pilihan yang lebih banyak port dan slot. Ia mempunyai mikro-USB 2.0 port, pelabuhan mini HDMI untuk memainkan video kepada TV dan slot MicroSD. Tablet Acer juga mempunyai 5 MP autofokus kamera di belakang dan 2 kamera MP di bahagian hadapan. Ia dikuasakan oleh pemproses Nvidia Tegra-2 1 Ghz dual core dan dilengkapi dengan 1gb DDR 2 RAM.
4. LG Optimus Pad
LG Optimus Pad adalah tablet pertama yang mampu memaparkan video 3D dan imej-imej pegun. Tablet ini menawarkan paparan yang bukan ortodoks 8,9 inci dengan resolusi 1280x 768. Ia mempunyai dua 5MP kamera yang bekerja bersama-sama untuk merakam imej3D dan rakaman rekod 3D. menggunakan pemproses tegra 2,bersama-sama dengan 32GB penyimpanan dan Android 3,0 Honeycomb.

5. Motorola Xoom

Apa yang menarik pasal Xoom adalah ia mempunyai antaramuka(interface) seperti PC jadi anda tidak akan merasa kekok bila bertukar dari pc ke tablet ini. Ia berlandaskan Google’s Android 3.1 Honeycomb dan menggunakan Nvidia Tegra 2. Skrin dengan aspek nisbah 16:9 membuatkannya sesuai untuk menonton video

 

jom kita ke blog gpatieabidfarrah yong dan like page fb alongxp.com ok?

 

6 thoughts on “5 pilihan tertinggi pengganti iPad

 1. yang mane satu boleh gune Microsoft word, sambil tu layari internet, ye la buat esemen kan…
  pastu sambil dengar lagu…
  dan tahan bateri…

  pendek kate sume tu penting… reply plz…

 2. yang mana satu best…. ipad @ galaxy tab…
  tengah bingung nak yang mana satu…
  dari segi harga mana lagi murah dan yang paling penting senang dibawa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge