Samsung mengumumkan upgrade terbaru pada Model A series

Samsung mengumumkan upgrade terbaru pada Model A series

Baru yang tak berapa baru, tapi tak basi lagi… Samsung mengumumkan upgrade terbaru pada Model A seriesnya. Opkos la telefon samsung A series, takkan basikal pulak kan?

samsung melancarakan upgrade terbaru samsung a series

Secara lebih tepatnya adalah Samsung Galaxy A5 dan A7 dengan kamera depan 16MP dan kamera belakang dengan lens berapature f1.9.

Kalau korang tak tahu apa fungsi apature 1.9 tu meh abang terangkan sikit… sikit je… nak tahu lebih kena belajar pasal fotografi (siap buat income) Continue reading

PC spec untuk main dota 2

Baru-baru ni adik saya, angah whatsapp saya, bagi spec sebuah pc dan tanya saya ok ke pc spec tu dengan harga tu? saya cakap ok sangat la tu, lepas tu dia bagi saya minimum pc spec untuk main dota 2.

pc spec unutuk main dota 2

Bila saya tengok minimum spec pc untuk dota 2 tu, saya cakap dengan dia, spec pc yang dia tunjuk kat saya tu dah ok dah, tapi dia kena tambah graphic card la untuk main dota 2 tu.

main dota 2 Continue reading

Tips dan trik menggunakan windows

Lama dah saya perhati benda ni, ramai yang tak tahu tips dan trik menggunakan windows ni, benda ni simple je, tapi ramai yang tak tahu, jadi hari ni saya nak kongsikan tips dan trik menggunakan windows yang akan memudahkan kerja anda seterusnya meningkatkan produktiviti anda.

Tips dan trik menggunakan windows

Butang windows:

Ramai sangat saya tengok yang bawak / scroll mouse dari atas ke bawah, dari kanan ke kiri semata-mata nak butang mouse yang mengambil masa beberapa saat. Padahal kalau tekan je butang windows pada keyboard tu, takde berapa saat pun. Continue reading

Hasil carian :