Sistem scan cap jari

Ye, saya telah berjaya menghasilkan sistem scan cap jari. Dah la hensem, muka babyface, pandai buat sistem scan cap jari pulak tu.

Kata saya yang lagi satu kepada diri saya sendiri. hehehehe. Sila jeles dan tahan muntah, nanti batal puasa.

Sistem scan cap jari

sistem scan cap jari Continue reading

Hasil carian :

cara nak download video dari youtube

Sebelum saya kongsi cara nak download video dari youtube ni, baru-baru ni ada rakan sekerja tanya macam mana nak download muzik atau audio dari youtube.

Kalau bukak youtube, walaupun muzik, tapi mesti ada videonya juga kan? sekarang ni dia nak audio atau muzik sahaja.

Cara nak download muzik atau audio dari youtube saya akan cerita lain kali. Sekarang ni saya nak kongsikan cara nak download video dari youtube dulu.

download video dari youtubeSebenarnya, ada banyak cara nak download video dari youtube, sama ada guna software, guna plugin browser atau tak guna software atau plugin langsung. Continue reading

Hasil carian :

Teknologi jepun tak hebat mana pun

Selama ni, kita tahu yang jepun memang peneraju dalam teknologi. Automotif, elektronik dan sebagainya. Tiba-tiba saya terfikir yang sebenarnya teknologi jepun taklah hebat mana pun.

korang agak kenapa saya cakap teknologi jepun taklah sehebat yang kita sangkakan.

Walaupun kita tengok, lepas jepun di serang dengan bom atom di hiroshima dan nagasaki,

bom nuklearletupan bom atom di jepun

letupan bom nagasakinagasaki selepas di bom

nagasaki hari ininagasaki sekarang

 

letupan hiroshimahiroshima selepas di bom

hiroshima hari inihiroshima sekarang

tapi mereka mampu menaikkan negara mereka menjadi jauh lebih hebat dari sebelumnya. Continue reading

Hasil carian :

Tips SEO yang saya amalkan

Saya ni bukanlah pakar SEO. Rasanya terlalu jauh kot. Tapi berdasarkan plugin yoast yang saya jadikan panduan untuk mendapatkan satu entri yang mesra seo dicampur dengan panduan dari Kitab Teknik SEO, tips seo itulah yang saya selalu amalkan , terjanalah trafik dari search engine yang merupakan sumber utama trafik blog saya ni.

Tips SEO yang saya amalkan ni mungkin berbeza dari otai-otai seo yang lain, sebab mereka otai, dan saya? kitai??

Sebelum ni saya tak pernah share tips seo yang saya amalkan sebab saya ingatkan semua blogger tahu, terutama geng best blogger network, sebab dalam tu ramai yang otai.

Tapi bila ada yang bertanya tips seo, dan tengok tips-tips seo yang dikongsikan dalam tu, berbeza-beza.

Tips SEO yang saya nak kongsikan ni kiranya whitehack la… dan tak agresif sangat. Tapi insyaAllah, blog anda tak akan di anggap spam jika amalkan tips seo yang saya amalkan ni.

Tips SEO yang saya amalkan

Target keyword atau focus keyword

Pastikan anda kenal pasti target keyword atau focus keyword anda, ada 3 cara yang saya amalkan untuk saya kenal pasti target keyword yang sesuai untuk saya gunakan bila saya menghasilkan sesebuah entri.

  1. Keyword Planner.
  2. Software Seo
  3. Dan cara yang diajar dalam Kitab Teknik SEO

Pastikan target keyword ada pada tajuk, url(permalink), perenggan pertama dan di Alt Text atau Alternative text.

Jangan lupa masukkan target keyword dalam tag(wordpress) atau label(blogspot) Continue reading