Revolusi TV yang saya lalui

Itulah kelebihan orang yang lahir dalam tahun 80’an macam saya ni. Walaupun rupa saya macam orang yang lahir tahun 90’an, percayalah bahawa sesungguhnya saya lahir tahun 80’an yang melalui revolusi TV ni.

Sejarah TV

TV, atau Television atau televisyen atau telebesen dah lama wujud sebelum saya dilahirkan. Dikatakan tv telah mula dikenali pada penghujung tahun 1920an.

Selepas perang dunia ke 2, bentuk yang telah ditambah baik telah makin popular di US dan UK.

Banyak versi sejarah TV yang saya jumpa, ada yang kata bermula tahun 1880an, ada yang kata tahun 1920 an, dan ada yang kata 1921, korang bacalah kat blog-blog kat bawah ni. Continue reading

Hasil carian :

Cara nak ayat awek ajak….

Tertarik dengan status fb penulis blog ohpilihanku, buat saya rasa macam nak je buat kelas atau tutorial atau entri tentang cara nak ayat awek ajak….

Cara nak ayat awek ajak apa? Mesti korang harapkan cara nak ayat awek ajak main kan? Sebab itulah kata kunci atau keyword yang orang selalu cari kat blog ni.

ayat awek main cara nak ayat awek ajak

Walaupun, pada akhirnya, entri yang keluar bila orang search tu akan membawa kepada entri INI. Jangan ingat orang tak boleh kesan apa yang korang cari tau… hahahaha.

Jadi macam mana boleh orang cari benda lain? jumpa yang lain?

Itulah skill seo yang korang kena study dalam Kitab Teknik SEO ni… berbaloi-baloi beb…

Ok, kita teruskan dengan cara nak ayat awek ajak…

Continue reading

Hasil carian :

Best Blogger Network

Best Blogger Network

Setelah terhasilnya group whatsapp Best Blogger Network yang dicipta oleh Tuan kamil yang banyak membantu ramai Blogger, terhasillah pula group Best Blogger Network di Telegram.

Blog Ahli Best Blogger Network:

  1. www.ummiseri.com
  2. yeopmaz.com
  3. http://www.nikkhazami.com
  4. www.mahamahu.com
  5. www.namiacinta.com
  6. iryantyahamad.blogspot.com
  7. www.sensasi2020.com
  8. mrhanafi.com
  9. www.heroborneo.com
  10. syireenamerlim.blogspot.com
  11. http://calrasepatrick.blogspot.com
  12. http://lekatlekitgurl.blogspot.com
  13. www.iuzira.com
  14. aimiemokhtars.blogspot.com
  15. http://1direktori.blogspot.com
  16. hajarshikin.com
  17. kisahsigadisleo.blogspot.com
  18. http://www.adarain.com
  19. http://hannahvitashoppe.blogspot.com
    20. www.aienhermionie.com
  20. http://topseofriendly.blogspot.com
  21. http://najihah90.blogspot.com
  22. http://nurulaziyana.blogspot.com
  23. www.fatinbella.com
  24. www.expandroiders.com
  25. www.coretanhatiibu.com
  26. http://www.bloggerlelaki.com
  27. www.mawardiyunus.com
  28. www.projektravel.com
  29. https://alongxp.com
    Continue reading

Hasil carian :

Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension

Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension

Pergh… gile seram cerita Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension ni, akan keluar pada 29 oktober 2015 ni, kalau tengok kat trailer dia lah.

Paranormal Activity 5 The Ghost Dimension (2015)

Dulu saya pon suka juga tengok cerita hantu macam cerita Paranormal Activity ni, tapi bila dah makin banyak umur ni, rasa cam tak best pulak, adrenalin yang terhasil tu rasa macam overdose pulak.

Elok-elok tak sakit jantung kang, jadi sakit jantung pulak. Cukuplah dengan penyakit yang dah ada ni.

Kalau korang nak tengok Trailer Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension ni, korang boleh klik SINI

Hasil carian :