Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini

Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini

Saya tengah WhatsApp sorang rakan dan terfikir pasal Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini yang banyak membantu hidup kita.

10 tahun dulu saya pernah terfikir, kalaulah telefon saya tak ada kredit, tapi ada internet je dan saya boleh berkomunikasi dengan ramai orang melalui internet je.

10 tahun dulu benda tu susah nak di merealisasikan, dan boleh dikatakan mustahil.

Sebab masa tu internet ni biasanya boleh dicapai melalui komputer dan laptop je.

teknologi maklumat dan komunikasi

Telefon yang boleh capai internet pon biasanya adalah pda. Kebanyakan orang masa tu guna telefon yang bukan skrin warna, jauh sekali touch screen. Continue reading

Hasil carian :

Persediaan menyambut hari raya aidilfitri

Persediaan menyambut hari raya aidilfitri

Kali ni saya nak share persediaan menyambut hari raya aidilfitri yang saya buat untuk tahun ini. Tahun ni macam beberapa tahun yang sebelum ni, saya balik ke negeri johor, tak kiralah giliran belah saya atau belah isteri saya, kami tetap akan balik ke johor.

Persediaan menyambut hari raya aidilfitri

Kami balik ke johor sebab isteri saya memang anak jati johor, dari lahir, sekolah rendah, sekolah menengah semua kat johor, dah habis sekolah baru dia keluar merantau ke kuala lumpur dan selangor.

Macam saya pula, ibu bapa saya memang anak jati johor, walaupun saya ni merantau dari dalam perut lagi, lahir di sarawak, banyak membesar di selangor dan kuala lumpur, tapi lepas bapa saya bersara tentera, mereka kekal menetap di johor manakala saya tetap terus merantau di selangor.

Merantau jauh-jauh, akhirnya dapat jodoh orang senegeri walaupun berkenalan di selangor. sweet tak kisah percintaan saya dan isteri saya? ngahahaha. Continue reading

Hasil carian :

Isu boikot low yat

Isu boikot low yat tengah hangat time aku buat entri ni…

Asalnya aku nak buat status kat facebook, tapi dek kerana status dah panjang sangat tahap entri, baik aku buat entri terus.

Tulah padahnya bila dah terlalu amalkan ilmu dari buku seo, terhebat sangat buat ayat.

Berbalik kepada isu boikot low yat, pejam celik, dh 7 tahun rasenya aku tak kekalkan kaki kat sana… satunya sbb jauh,  dan aku rasa tak berbaloi sangat aku nk meredah jam, atau menghabiskan masa dan tenaga naik public transport, lagipun aku dah lama tak assemble pc, kalau repair pon, kebanyakkan kedai kat sini ada spare part, mahal pun taklah jauh sangat dari harga kat low yat tu. Tambahan pula, online shop pn dh byk jual barang rare.
Kalau ada org yg nak sangat ajak aku g cari barang, aku selalunya ajak g digital mall je, kat situ pn Kire mcm mini low yat gak.
Sblm ni, kalau aku nak barang, ngan arwah kamal jela aku order.
Sebenarnya pilihan tu byk, boleh sgt kalau korg nk boikot law yat tu, bukan kat situ je tmpt yg murah Tp mindset korg yg pilih tmpt tu.
Plus, skop fikiran nk brand yg popular je. Padahal ada banyak lagi brand yg popular yg berkualiti dan jauh lebih murah.
Rajin-rajin sikit buat research, tu antara kelebihan aku sbg Blogger, banyak blog aku g, banyak aku baca pasal brand-bran dan model-model telefon, review yang di kongsikan pun dari pelbagai jenis user.
Dari yang noob, standard user dan advance user.
Dari yang sengkek sampai yang duit melimpah.
Ok, entri ni simple, kalau aku rajin esok aku update balik. Bye

Hasil carian :