Betul ke altel bagus ?

Banyak review, desas desus tentang altel ni, tak kurang juga kontroversi pasal altel ni. Orang kata altel bagus, line dia cantik, dok kat kampung yang ceruk pon boleh dapat, walaupun dia guna line celcom(orang kata bukan aku kata) tapi line dia cantik.

Tapi aku tak dapat tengok bukti depan mata, betul ke altel bagus? Ada 2 org yg aku jumpa depan mata dah beli, tapi bila aku tanya, memasing blum test lagi… camne tu?

Sebab aku nk cari 1 backup internet yang tak cekik darah, yang berbaloi dengan penggunaan aku yang agak melampau walaupun aku bukan kaki torrent, tapi aku rajin guna atau rajin bukak youtube untuk rujukan.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,351,230)

Continue reading

Hasil carian :

Kenapa orang dulu anak ramai

Penah ada orang timbulkan persoalan kenapa orang dulu anak ramai. Kalau 12 orang anak tu kira biase je…
Kenapa orang zaman sekarang anak sikit? 5 tu dah kira ramai dah… standard 2 ke 3 orang je. Well… banyak sebabnya…sempena malam jumaat ni, saya buat 1 entri malam jumaat , jom kite tengok kenapa orang dulu anak ramai dan kenapa orang sekarang tak ramai anak.

ramai anak

Orang dulu…

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,351,230)

Continue reading

Hasil carian :

erra fazira ratu cantik 1992

tahun 1992, saya darjah 2, ape yang budak darjah 2 zaman tu tau pasal artis-artis nih? tanya pasal ding dang dia tahu lah kan? hehehehe…. tapi masa dalam peringkat sekolah rendah dulu memang saya tahu lah yang erra fazira ni ratu cantik.

erra fazira

sedikit biodata pasal erra fazira ni, nama bebetul erra fazira ni fazira binti wan chek, erra fazira tu nama komersil la kot, lahir pada 9 febuari 1974 (oooo… tua 10 tahun dari aku) di Sungai Choh, Rawang, Selangor(nak poskod sekali ke? kalau nak, sila komen kat bawah). Erra fazira pernah bersekolah bersama rakan baiknya, aktres Umie Aida di SMK Putri Melawati, Kuala Lumpur.

erra fazira dan anak

ok, ni cerita pasal erra fazira menang pertandingan ratu cantik tu, saya ambil bulat-bulat. erra-fazira-ratu-cantik

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,351,230)

Pertandingan akhir ratu cantik Miss Malaysia-World 1992 telah berlangsung pada 23 Ogos di Hotel Crown Princess, Kuala Lumpur. Pertandingan tahun itu merupakan siri yang paling diingati ramai kerana seperti yang diketahui umum ia telah dimenangi oleh Erra Fazira yang kini merupakan seorang pelakon terkenal. Ketika itu nama Erra belum dicipta dan beliau masih menggunakan nama asalnya Fazira.

erra fazira ratu cantik

Pertandingan akhir tersebut disertai oleh 14 orang gadis, iaitu:
  1. Priscilla Ku (24 tahun, berasal dari Melaka)
  2. Cecelia Leong (21, Wilayah Persekutuan)
  3. Lam Woon Nee (20, Perak)
  4. Cynthia Ong (18, Pulau Pinang)
  5. May Yeoh (19, Selangor)
  6. Jojo Tan (19, Johor)
  7. Chew Sing Yee (21, Pulau Pinang)
  8. Fazira Wan Chek (18, Wilayah Persekutuan)
  9. Liew Soo Fon (18, Sarawak)
  10. Wennie Chia (23, Selangor)
  11. Tina Chia (25, Sabah)
  12. Catherine Gripes (19, Sarawak)
  13. Cecelia Lim (25, Johor)
  14. Melissa Choy (25, Melaka)

miss malaysia

Sebelum pertandingan akhir itu berlangsung, media cetak telah memberikan publisiti yang lebih kepada Fazira kerana statusnya sebagai “peserta Melayu tunggal”. Akhbar tabloid Panca (Mingguan Malaysia) menggambarkan Fazira sebagai seorang yang mempunyai perawakan dan personaliti yang menarik, senyuman yang “mengancam”, wajah yang anggun menawan dan jelingan mata yang menggoda. Fazira yang ketika itu masih berusia remaja dilaporkan sedang menuntut dalam bidang komputer di Cyma College, Petaling Jaya, dan beliau juga pernah muncul sebagai model iklan televisyen untuk bedak berjenama Zaiton.

ratu cantik malaysia
Kemenangan Fazira dalam pertandingan Miss Malaysia-World 1992 itu telah melayakkannya menerima hadiah wang tunai $6,000 berserta trofi dan lain-lain barangan berharga. Selain itu Fazira turut memenangi gelaran Miss Polignac Physique dan Miss Fuji Photogenic yang menyediakan hadiah wang tunai $1,000. Dengan kemenangan itu juga Fazira terpilih untuk mewakili Malaysia dalam pertandingan Miss World 1992 yang diadakan di Afrika Selatan pada Disember tahun itu.

Pemenang lain dalam pertandingan akhir Miss Malaysia-World 1992 itu ialah Jojo Tan yang mendapat tempat kedua dan menerima hadiah wang tunai $3,000, dan Cecelia Lim Mei Ping yang mendapat tempat ketiga dan menerima hadiah wang tunai $2,000. Kedua-dua mereka yang berasal dari Johor turut menerima trofi dan lain-lain barangan berharga.

 

Hasil carian :

Minggu yang sibuk

Menggila aku minggu ni… minggu ni memang minggu yang sibuk la… dalam keterujaan mengguna semula dslr aku yg autofocusnya rosak,kena guna manual fokus,skill fotografi semua dah hanyut. Aku mula nak memadatkan semula kakicandid.com yang dah bertahun expired. Ni kena start balik dari kosong.
Dalam pada yang sama aku mula teruja nak berblogging dalam bahasa inggeris kat blogspot aku yg aku taknak bagitahu urlnye… hehehe… segan beb… aku tak confident nak bagi org malaysia terutama sekali orang melayu yang hebat bahasa inggeris baca blog bahasa inggeris aku. tapi aku tak privatekan blog tu.. kalau rajin, carik sendiri la blog tu.

tu dah 2 projek… dalam pada masa yang sama, aku tengah belajar laravel, satu framework php, sebab… aku ada projek yang besar pada aku, walaupun mungkin pada orang lain benda tu kecik, tapi kalau siap dan berjaya, web yang aku akan buat tu akan membantu lebih dari 40 orang untuk permulaan. walaupun tak ada dateline, tapi aku target menjelang bulan 11, benda tu dah siap dibina, menjelang bulan 12 benda tu dah aku uji  dan menjelang januari 2015, orang dah boleh guna benda tu.

 

Continue reading

Hasil carian :