Rezeki masing-masing

Tu rezeki masing-masing… tulah ayat aku pada sorang kawan aku baru2 ni. Membincangkan beberapa perkara. Antaranya pasal sorang kawan kepada kawan dia ni, buat bisnes kecil-kecilan je asalnya, tapi jenis murah rezeki, masyuk je… dia sendiri pun tak sangka, lepas tu saja-saja try buat bisnes lain, pon menjadi… tapi dugaannya, rumah tangga tak stabil, isteri dia sampai 3 kali mintak cerai, sedangkan semua benda lengkap, rumah ada, kereta mewah 2-3 biji. tapi tulah, rezeki masing-masing. dapat kat sini, kena tarik kat sana, dapat kat sana, kena tarik kat sini

Ada orang, buat bisnes ape je menjadi,hutang semua setle. Suami handsome/isteri cantik, tapi 10 tahun kawin tak dapat anak.

Duit memanjang short, tapi dapat isteri cantik,baik,sabar, redha, anak yang menghilangkan penat bila balik kerja.

Ada lak dapat suami/isteri tiptop segala benda, anak berderet, bijak2, bisnes kencang, tapi hati tak tenang, ade je yg tak memuaskan hati dia.

Rezeki masing-masing Allah bagi lain-lain rupa. Ada orang dapat rezeki dari sudut duit, ada orang dapat rezeki kat benda, ada orang dapat rezeki kat anak, ada orang dapat rezeki kat hati. ada orang dapat rezeki kat masa.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,352,249)

Continue reading

Hasil carian :

kenapa upah mahal sangat?

Terdetik nak buat entri kenapa upah mahal sangat ni lepas tengok gambar yang sorang rakan blogger share kat fb die. gambar pasal sorang costumer yang belagak awalnya, bila designer bagi harga, dia gak yang kata mahal. So kat sini saya nak terangkan kenapa mereka ni, tak kira lah, designer banner, bunting, signboard, designer laman web ke, jurufoto ke, tukang cat kereta ke, jurteknik komputer ke, mekanik ke, programmer ke, network installer ke, profesional hacker ke, penebar roti canai ke, sesiapa je, meletakkan upah mahal. upah mahal Harap faham ye, bukan suka hati perut buncit diorang je nak letak upah mahal – mahal ni. ada sebabnya. Memang ada yang letak upah murah, tapi akhirnya kelaut, bungkus… gulung tikar, sebab apa? sebab diorang tak buat kiraan yang betul. Banyak aspek yang perlu diorang pertimbangkan, benda yang nampak dimata, benda yang tak nampak dimata, benda besar, benda kecil, benda langsung, benda tak langsung, benda fizikal, mental dan sangat banyak lagi. Buat design bukanlah macam budak sekolah tadika buat lukisan rumah.

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,352,249)

Continue reading

Hasil carian :

Pengalaman kena chicken pox

Lama tak update blog…  etri ni sendiri dah seminggu lebih terperap kat draf.. puncanya kena chicken pox.. Kena chicken pox bukanlah benda yang pelik kan? Tapi agak pelik dan seksa bila umo dah lebih suku abad baru nak kena chicken pox ni.

Ianya bermula mungkin dari mrs.alongxp, tapi doktor yg check dia cakap tu bukan chicken pox,tapi sejenis virus dlm kerabat chicken pox gakla. Lepas 2 mggu die kena saya dan harith lak kena.. tapi harith kena tak sampai 3 hari dh kering… saya kena sampai dkat 2 mggu tak kering lagi.

kena chicken pox

Yang buat seksa tu sebab chicken pox tu datang sekali dengan pakej demam. Demamnya teruk lak tu seminggu lebih tak baik-baik. Ada petua orang tua-tua kata jangan mandi kalau kena chicken pox. Saya pon spesis kalau demam memang tak boleh mandi kalau mandi makin lambat demam tu nk baik. Adalah 1 hari tu,sy dah tak tahan gatal… saya mandi gak. Esoknya demam makin melampau… suhu badan naik jadi 39.7ºc. Dah kena dok kat unit kecemasan tu 3 jam,masuk air sebotol.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,352,249)

Continue reading

Hasil carian :