Berjaya gak gulung kanthal dan wick vapor

Entri ni bukanla satu tutorial gulung kanthal dan wick vapor sebenarnya… bukanla nk mengajar jauh skali nk menunjuk… sekadar rujukan dan ingatan aku je… sbb sebelum ni banyak kali tak jadi. So bile dah jadi ni… aku plan nak abadikan ingatan tu dalam ni… kot2 tak jadi boleh aku rujuk balik.
Vapor aku kali ni… kecig k100(ori ke clone tu xpasti la) aku beli 2nd hand dpd membe yg dah tak isap benda ni… ada niat nk beli baru… tapi takut tak guna sangat cam vapor yg memula aku beli dulu(ego). So aku try tanye membe aku ni… skali die tolak 100 complete ngan sparepart die… ngan tools2 die.

kcig100

Ape lagi.. sambar jela… mase tu die bagi kanthal yg jenis cam dawai 1 jenis ribbon 1. Selang beberapa hari tu aku tryla menggulung… masa tu tak perasan yg aku gulung tu guna kanthal ribbon.. ntah camne ntah.. gulung tu nmpk cam ok… bila guna cam xbrapa jdi… belek2 ada lg 1 kanthal… yg jenis cam dawai. So aku pkai la yg tu… jadi gak so bedal la yg tu
Lepas beberapa kali buat,ntah camne sekali tu aku buat xjadi,bwk g uptown banting(blkg McD) diorg rase… sorg tu ckp cam rase lipas… so die tolong gulungkan yg baru… so aku tgkla camne die buat. So lepas tu bila yg die buat tu dh rentung,aku nk buatla yg baru… skali kanthal aku yg jenis dawai tu habis lak… terpaksa la pkai yg ribbon.. skali jadi la plak… huhu… so kat sini aku tunjuk la camne proses aku gulung kanthal dan wick vapor aku tu

ok… memula sekali bakar kanthal tu… aku tak pasti nape kena bakar dulu… tapi mengikut kate membe aku yg tolak vapor die ni kat aku die kate nak test kanthal tu ade problem ke tak… tapi mengikut teori aku lak kirenye proses ni membolehkan pembakaran yang lebih sempurna nanti dan memudahkan untuk menggulung kanthal ni. jangan tanye boleh ke tak pkai lighter biasa.. sbb mamat yg jual kanthal kat uptown tu pon aku nengok die pkai lighter jenis ni gak… pada aku lebih mudah nak kawal sasaran api tu klu pkai lighter ni

bakar kanthal

bakar kanthal sepanjang mana yang kite nak guna kejap lagi

pastu potong kanthal yang kite dah bakar tadi… dan lilitkan pada wick… jangan risau… pembaziran memang akan berlaku sebab kite lom arif lagi hahahaha

gulung kanthal

dah siap balut kanthal, takkan nak tengok je kan? mestila kena pasang pada pole kat vapor… kalau tak macam mana benda tu nak terbakar kan?

pasang kanthal pada pole vapor

ok, part ni laaaaa yang paling selalu aku lupe nak buat, dan rasenye part ni la yang buat vapor aku rasa lipas bile aku lupe nak buat. test pembakaran kantal tu tanpa meletakkan liquid flavour, maksudnya kite tekan suis tanpa meletakkan flavour

bakar kanthal

test pembakaran kanthal tanpa flavour

ok.. pastu baru titiskan flavour… bebanyak pon lagi bagus.

titis flavour

ok, part ni yang paling aku tak suke… huhuhu… tekan suis vapor kite, bia die kelua asap sikit

wap vapor

pastu kite halakan api pada vapor kite dan biar die menyala… cube lepaskan suis tu,… bia die terbakar jap… pastu padamkan

vapor terbakar

ok, titiskan balik flavour tadi, pasang cover die dan test.

asap vapor

berjayaaaaaa huhuhu

Hasil carian :

Skrin samsung galaxy note tak lock

Rasenye dekat seminggu atau seminggu lebih aku hadapi masalah skrin samsung galaxy note tak lock ni… Tak tau mcm mana dlm mggu lpas, aku perasan la skrin samsung galaxy note aku tu cam tak lock… selalunya bila skrin tu dah padam dia akan lock sendiri.. tapi mase tu wlaupn dh padam, die tak lock… tekan button power tepi tu, skrin jadi gelap.. ingatkan lock… tapi die tak lock. Check kat setting sume cam ok je… tapi tak lock gak…

lock problem

Lg 1 masalah die… selalunya bile tekan butang power lama2 die akan klua box tanya kite nk shutdown ke nk restart ke ape tapi ni xde… die trus je shutdown. Arrrggghhh… pening pale…

Buat restore factory setting, same gak… masuk recovery mode… wipe data,same gak. Masukkan balik rom samsung galaxy note gun odin.. same gak… punyela payah… Hasil google an… jumpe step die soh edit fail keystr… die soh install root explorer… dh install… cari folder /efs… jumpe… tapi dalam tu kosong… google lagi… rupenye nk kena root dulu.. berhari2 carik jalan nk rootkan fon tu tak berjaya… lepas satu tutorial macam mana nk root enfon… satu yg lain aku cube… gagal… jumpe 1 video ni… tapi fail yang die bagi tu tak boleh diinstall kat fon galaxy note aku.. carik lagi… akhirnye berjaya…

Aku post kat blog ni bukanla nk tunjuk aku ni hebat ke ape… sebagai rujukan untuk diri sendiri gak pada masa akan datang… sbb sblm ni penah install costume rom untuk samsung galaxy note ni.. pastu rasa tak best,carik stock rom jelly bean untuk galaxy note tapi ada masalah.. dapat setle… tapi trus lupe camne nk buat.. tu sbb post ni… supaya lain kali klu kena masalah yg sama, blh rujuk balik…

Ok… skarang ni benda pertama nak buat kena root dulu telefon ni.. kepada sesapa yang nak buat root gak, haruslah diingat, warranty akan hilang bila anda root. jadi, kalau nak buat gak… tanggang akibatnya sendiri ye…

ok, memula sekali

Install 4shared,login… search update.zip update.zip Pilih fail UPDATE-SuperSU-v1.25.zip dan download UPDATE-SuperSU-v1.25.zipsupersu downloadsupersu root

root samsung galaxy

bila keluar macam ni, tekan je close

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,349,349)
Transfer masuk sd card, bukak aplikasi file explorer atau apa2 applikasi untuk tengok fail2 dalam telefon korang, carik folder download atau folder yg korang guna untuk save fail tadi

copy rootpilih(tick) fail UPDATE-SuperSU tadi, tekan menu untuk copy atau move fail tadi

external storagepilih folder external storang atau sd card

paste zip file

Masuk ke recovery mode : offkan fon.. tekan butang volume up.. home.. dan power… bile dh klua gamba android tu.. lepaskan butang power..

recovery mode

camnila rupe recovery mode tu

Pergi ke apply update from external storage update android Pilih UPDATE-SuperSU-v1.25.zip recovery root Kalau tengok proses die… ade tulis failed atau aborted ke tak… kalau xde tu maknanya okla tu… bile klua balik menu cam memula td… pilih reboot system now… Maka selesaila proses root galaxy note n7000 tu.

Ok… mengikut forum kat xda-developers.com tu… diorg ada bg file utk save dan pindahkan ke dalam /efs/imei/

2013-11-14 06.58.502013-11-14 07.00.08

saya berjaya download tapi bile transfer masuk dalam tu tak boleh plak… so saya tekan butang tambah.. pilih new file

lock android

dan saya buat file nama keystr

keystr lock

bukak file tu… mungkin akan keluar paparan camni…

open text file

so tekan kat open as dan pilih text file

bukak fail

pilih aplikasi mana yang sesuai… macam dalam ni saya pilih guna RB Text Editor

text editor

dan dalam file tu just taip ON dan tekan butang save…

2013-11-16 09.42.42

siap dah…tapi masa tu bila saya restart pon same gak… so saya carik ape punce masalahnye… saya cube agak file permisionnya yang tak ngam lagi… so saya cube godek2 file permisionnya… akhirnya chmod 775 gak yg membolehkan ianya menjadi… camne nak buat? pada fail keystr tu, tekan lelame sampai keluar macam ni…

permision androidpilih permissions

permission 775buat camni dan tekan ok… dah siap!!!

 

fon saya dah boleh lock dan option nak restart dan klua semula… huhu… Seronok wei bile fon berfungsi seperti biasa balik huhu

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,349,349)

Hasil carian :