Apple senarai 8 produk Samsung yang perlu diharamkan

SAN FRANCISCO: Apple Inc hari ini menyerahkan senarai lapan produk Samsung Electronics Co. kepada hakim Mahkamah Persekutuan yang perlu ditarik balik di pasaran dan dilarang memasuki Amerika Syarikat, termasuk model popular, Galaxy.

Hakim Lucy Koh meminta senarai berkenaan selepas juri di San Jose minggu lalu mengarahkan Samsung membayar pampasan AS$1.05 bilion apabila firma gergasi teknologi Korea Selatan itu didapati ‘meniru’ model iPhone dan iPad keluaran Apple.

Bagaimanapun, Samsung kini merancang untuk mengemukakan rayuan.
 
Lapan produk telefon pintar terbabit iaitu Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge dan Galaxy Prevail.

Pada 26 Jun lalu, Hakim Koh mengeluarkan perintah Galaxy Tab 10.1 dilarang memasuki pasaran Amerika selepas mendapati ia menyalahi ‘reka bentuk paten’. – AP

galaxy s 4gdroid chargeGalaxy-PrevailSamsung-Showcase-Galaxy-S

suke2 je nak haramkan.. hahaha… suke hati diorg la… yg penting samsung galaxy note best Smile with tongue out

sumber

Hasil carian :

synchronize atau sync winamp dari pc ke android anda

cam yang saya bgtau dalam post sebelum ni, saya agak selesa menggunakan winamp berbanding player yang lain untuk memainkan lagu, baik di pc/laptop mahupun di android phone saya. jadi apa guna kalau dikedua2 peranti atau device tu guna winamp kalau tak boleh link atau sync winamp dari pc ke android tu kan? jadi saya cari kalau-kalau boleh sync winamp dari pc ke android tu… yaaa… boleh… so macam mana nak buat supaya kita boleh sync winamp dari pc ke android. 

memula sekali… apa yang diperlukan adalah segelas air sirap limau, 10 keping kerepek ubi pedas, surat khabar lama, winamp untuk windows dan winamp untuk android kita. download dan install kedua2 player di pc/laptop/atau notebook atau apa saja panggilan yang anda guna dan di android anda.

Ok, dah siap install kedua2 item tu, bukak winamp di android korang, tak kisah korang nak bukak app tu dalam keadaan baring, duduk, meniarap, berdiri atau mencangkung, asalkan anda selesa, kalau anda nak bukak app tu menggunakan bibir atau hidung sekali pon tak jadi masalah, cikgu disiplin tak boleh nak marah. bila dah bukak, tekan button menu(saya pakai note, so button yang saya maksudkan adalah seperti gambar nombor 1), dan tekan butang setting(gambar ke 2)

galaxy note button

android winamp

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,351,611)

ok, dah tekan butang setting tu… tak salah kalau anda nak minum ckit air sirap limau tadi(kecuali disiang hari dibulan ramadhan), kemudian pilih buatang enable wireless sync seperti dibawah.

snyc winamp

ok, dah siap satu bahagian, iaitu dibahagian fon android kita, so bolehla teguk lagi sirap limau tadi dan jamah beberapa keping kerepek ubi pedas tadi.

sekarang ni kat bahagian pc/laptop/atau notebook atau apa saja panggilan yang anda guna tu pulak. sekarang, bukak winamp, kali ni rasanya kena guna jari, guna hidung susah banyak kot. pada winamp korang, klik kanan sampai jumpe gambar macam ni.

media library

ok, pilih media library, kalau tekan alt dan butang L pon ok jugak… ikut suke korang la… kalau jari dan penuh ngan kerepek tu.. pandai2 korang lah. ok… bila dah bukak media library tu… korang akan jumpa keadaan camni… klik pada devices… dan klik pada butang discover kat bawah tu, korang boleh nampak henpon2 yg dah ready untuk sync dengan winamp dekstop korang….

winamp device

click to attach

bila dah keluar camtu, klik pada henpon korang untuk attach telefon android korang dengan winamp dekstop, dan satu paparan mintak izin akan keluar macam kat bawah ni… korang tekan pada allow.

bagi izin

phone attached

ok dah siap… maka device korang akan berada dalam keadaan attached. so sekarang korang boleh hantar lagu yang ada dalam palylist di winamp dekstop korang ke henpon tanpa perlu bukak direktori lagu tu, lepastu hanta ke henpon, masukkan dalam ke list.. tak perlu lagi dah… buat cara yang senang macam ni je…

pada lagu(pada winamp di desktop/laptop) yang korang nak hantar ke henfon tu, korang klik kanan, send to, pilih henfon android korang tu… macam gambar kat bawah

send to

pada media library winamp desktop td ada butang transfer, klik untuk proses penghantaran, bila dah cukup 100%, korang boleh setkan lagu tu untuk masuk ke playlist yang ada dalam fon korang.

set playlist

 

siap… senang je kan? memula memang terasa cam susah ckit… tapi bila dah buat 2-3 lagu, dah terasa senangnya tu banyak… senang banyak la… bukan senang sikit.

ok, berbalik kepada bahan2 lain macam sirap limau,kerepek ubi pedas tadi tu.. ape kena mengena dengan benda-benda kat atas ni kan? tu just nak kudap-kudap sambil baca blog ni… hehehehe

ok, selamat mencuba…

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,878 times, 5,351,611)

 

Hasil carian :

Aneh – Motorsikal zombie

Motorsikal zombie yang aneh ni dicipta oleh Russell Mitchell dari Exile Cycles. Ia berdasarkan dari novel grafik “Chopper Zombie”. Harap kalau abang Mamat Khalid nak buat movie zombie kampung pisang lagi, harap adalah hero zombie yang bawak chopper camni… dlm geng2 rempit zombie tu, adala pulak otai zombie rempit yang bawak chopper zombie ni, barula terbaek!!!

zombie-motorcycle

Cube korang bayangkan awie tetibe jadi zombie, dengan motor die pon bertukar jadi motorsikal zombie ni. huhu… gempak kot.

zombie-motorcycle1

kalau camni la rupe motorsikal ni… kalau tak pakai helmet, kalau jumpe roadblock, bukan owner motor yang lari, penguatkuasa yang lari kot… hahaha… seram pon ada, geli pon ada.

zombie-motorcycle2

korang rasa tu pusat ke? saya rasa tu bahagian bahu yang tangannya dah dicabut… korang tgk kat tank die, siap usus bagai… yark… kembang lak rasa tekak ni.

zombie-motorcycle3

hish…. tersepit gak jari tu kat dalam lidi rim tu… haish… berganda2 ngerinya… yark…

Hasil carian :