Wanita ditikam berkali-kali dikhalayak ramai

Wanita ditikam berkali-kali dikhalayak ramai

Menurut descpition video ni di youtube, mangsa berumur 28 tahun tidak mengenali pembunuh, lalu berhampiran dengan pembunuh berusia 24 tahun dan kemudian ditahan dan cuba untuk ditarik ke KTV berdekatan. Lelaki itu kemudian ditahan polis atas tuduhan membunuh.

Hasil carian :

Adsense untuk blog bahasa melayu ?

Semalam saya masuk ke satu group Geng Informasi teknologi, tengok ada sorang tu tanya, macam mana nak buat duit dengan blog… well..   macam yang saya nyatakan dalam entri buat duit online dengan mudah, bukan mudah nak buat duit… tapi tak semestinya tak boleh buat duit dengan blog atau buat duit secara online. Banyak caranya… tapi hari ni saya nak share 1 dulu… iaitu google adsense.

tapi mesti ada yang cakap macam brother ni.

iklan adsense

dulu saya pon cam diorang gak… saya dah ada akaun adsense ni kalau tak salah sejak dari 2009 lagi… tapi takde earning sangat sebab semua web/blog milik saya dalam bahasa melayu, dulu kalau letak adsense dalam web bahasa melayu, keluarlah iklan khidmat masyarakat so kalau dah itu yang keluar, ape benda orang nak klik kan? so saya dah tak gunakan adsense sejak itu… macam2 syarikat iklan saya guna.. tapi susah sangat nk dapat pendapat, so kekal balik lah dengan nuffnang,tapi… dah dekat setahun, earning bertambah lebih kurang 5 ke 10 ringgit je… camne saya nk cover kos hosting dan domain saya? kan?

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,348,686)

ok, benda ni saya tau bila saya contact dengan huzaifah, author blog melayukini pasal adsfactor, berbalas-balas emel dengan dia, terbukak lah pasal adsense, saya pon tanya dengan dia, bukan adsense untuk web Bahasa Inggeris aje ke? dia kata, amek kod dari friend connect, tapi pastikan kita dah create akaun adsense dulu… baru amek kod dari adsense tu… macam mana nk ambek, ok… ikut step ni…

1. bukak google friend connect korang.

friend connect

2. klik pada Enchance your ads

google adsense

akan nampak paparan macam ni.

lepas korang dah link kan akaun adsense korang,

3. pilih jenis adsense unit yang korang nak macam yang dipaparkan pada kotak nombor 2 tu.

adsense unit

saya selalunya guna size 336×280 untuk iklan dalam content/post/ entri saya.

4. tekan generate code.

generate code

paste lah kat mana yang korang rasa sesuai… so korang akan nampak iklan macam ni…

iklan blog

mudah kan? kan? Cara buat duit dengan adsense

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,877 times, 5,348,686)

Turnip Rock

Turnip Rock ni berada di Amerika utara, ianya di Tasik Huron, sebuah tasik didalam bahagian Tasik Michigan. Diatas batu besar yang dikira tergantung ni, ada pokok setinggi 20 kaki dan beberapa tumbun lain yang tumbuh atas batu ni(boleh pulak)

Untuk keterangan lanjut mengenai turnip rock ni, boleh tengok kat sini dan sini

Turnip Rock   Beautiful Place


Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place

Turnip Rock   Beautiful Place
SocialPromoter

Naikkan trafik blog , fb like, +1 dan follower dengan mudah

Masa cuti raya cina hari tu saya terbaca tweet wazy84 pasal naikkan trafik blog atau website, masa tu saya baca di bb, so saya markkan tweet tu sbg favourite dan baca bila saya online di pc.

naikkan trafik

saya klik dan register benda tu, dan bila saya explore satu persatu benda ni, memang dia sangat berbaloi dan berguna, fungsinya macam twiends jugak, cuma rasanya twiends tu just untuk menambahkan follower twitter kita je… dulu boleh guna untuk tambahkan like facebook fan page , tapi tak lama lepas saya register tu,bila masuk balik, dah tak ada dah fungsi untuk tambahkan like facebook fan page..

ok,berbalik kepada topik, apa yang saya nak perkenalkan ni, namanya socialpromoter (rasanyalah haha)

social promoter

Bendanya sangat mudah untuk difahami dan sangat berbaloi… korang boleh dapatkan +1 yang banyak untuk google plus, like yang banyak untuk facebook page, menambahkan follower di twitter DAN menambahkan trafik untuk website atau blog korang… macam mana caranya?

Mula-mula sekali, korang kena klik Add Site:

register facebook

Kalau korang boleh tengok, kat situ ada button Facebook(Like) Google (+1) Traffic exchange dan youtube, so mulakan dengan registerkan fan page facebook korang, dan setkan berapa banyak coin yang korang akan bagi pada orang yang like facebook fan page korang melalui social promoter ni. ulang langkah yang sama dengan mendaftarkan yang lain-lain tu.. Trafic exchange tu untuk register website atau blog korang. bila dah siap,

my site

klik My site untuk semak balik url-url yang dah diregisterkan dan untuk korang edit urlnya kalau dah tersalah masuk,kalau korang nk tambah jumlah coin untuk diberi. lepastu klik kat Twitter account.

twitter account

Lebih kurang sama jugak dengan yang tadi, korang add account twitter dan setkan berapa banyak coin yang nak diberi… dah siap semua tu, klik pada promote site, dan paparan macam ni akan dilihat,

promote site

korang boleh mulakan sesi promote social promoter ni,dan dapat 50 coin bila ada yang mendaftar melalui url refference milik korang, contohnya http://www.socialpromoter.wassupz.com/ref-284.html dan akhir sekali… bila korang klik home, kat belah bawah tu korang akan nampak macam ni…

earn coins

so kat situ korang boleh tambahkan coins korang dengan like fanpage facebook,google plus,follow twitter, surf website atau blog ahli-ahli socialpromoter ni atau bukak youtube diorang. menarik kan? barulah WIN-WIN situation kan? so mula naikkan semua yang ada tu dengan socialpromoter, register di sini sekarang.

Hasil carian :