oyeah… dah bukak balik…

Baiklah kawan2 semua… hari ni, bermula tepat jam 1200 tengahari tadi, sampailah tepat pukul 2300(11 malam) ni tadi, blog alongxp.com ni ditutup untuk kerja2 pengubahsuaian… FYI, sebelum ni rupa blog ni macam ni…

Alongxp.com

setelah 2 tahun lebih kekal dengan wajah blog ni… puaslah mencari wajah baru yang menarik di mata along, dok cari waktu mana yang sesuai nak buat renovation ni… akhirnya along decide create satu lagi blog hanya untuk test theme2 baru, dan akhirnya… siap pon costumize theme ni… seriusly.. susah gak nk costumize ni.. tapi bila dah siap,rasa gian lak.. rs cam nk buat lagi pulak.. hahaha… ok, skrg ni, jom kite g jengah blog2 awyn, nabihan dan makngah lak ok?

Alongxp.com akan ditutup…

ye… benar… alongxp.com akan ditutup, tapi xpe… bukan masalah besar rasanya kan? sebab… bukan lama pon… dari pukul 12 tghari sampai siap pengubahsuaian di alongxp.com ni… paling lewat sampai pukul 12 tgh malam ni… apa yang pasti pada 1 hari bulan 12 tahun 2011, alongxp.com akan berwajah baru…

Wajah baru dalam proses…

Hari ni along xupdate dan tak draft entri baru pon, sebab along sibuk edit theme untuk dijadikan wajah baru blog ni… konsepnye sangat-sangat berbeza dengan theme yang sekarang ni…

adalah jugak yang sama, tapi kali ni lebih menarik rasanya…   Continue reading

Hasil carian :

Google friend connect off, Google plus page on!!!

Ok… smlm along publish entri pasal follower dah 1600.. dan kak yong, bagitau yang google friend connect akan dimansuhkan, dan dia suggest guna create google plus atau Google+  ni… so along try la cari kebenarannya… dan terjumpa ni kat PCWorld…

non-Blogger site?(yang bukan blogger.com/blogspot kot)

 

sebenarnya along dah lama create G+ ni… tapi jarang guna… kalau nak add.. tengok kat akhir mana2 post, korang akan nampak satu kotak camni… Continue reading