Sepuluh Tips dari Datuk Dr. Maznah

Tips dari Dr. Maznah Terdapat 10 cara untuk mendapat kenyakinan diri. Antaranya seperti berikut:

1. Sematkan pada fikiran anda gambaran diri anda yang berjaya. Minda ‘separuh sedar’ anda akan mencari jalan untuk merealisasikan imej diri ini.

2. Bila fikiran negatif mendatangi minda anda, terus batalkannya, padamkan cepat – cepat,gantikan dengan fikiran positif. Fikirkan Boleh!

3. Jangan sesekali himpunkan halangan dalam imiginasi anda. Imbas kembali kecemerlangan anda pada masa lampau.

4. Jangan mudah terpengaruh atau terpesona dengan orang lain atau cuba meniru mereka. Lengkapkan diri untuk menjadi ‘diri anda’ yang terbaik!

5. Ulangi 10 kali setiap hari, kata – kata ini, “Sekiranya Tuhan sentiasa bersamaku, siapa yang berani merendah atau menidakkan aku!”

6. Dapatkan kaunselor yang berpengalaman untuk membantu anda memahami asal-usul perasaan rendah diri anda yang biasanya berpunca dari zaman kanak – kanak atau sesuatu tragedi. Kefahaman tentang diri sendiri boleh menghasilkan pemulihan yang berkesan!

7. Ucapkan 10 kali setiap hari, ucapkan dengan yakin kata – kata berikut, “Akulah yang boleh melakukan segalanya melalui Tuhan yang memberi kekuatan kepada diriku”. Bayangkan diri anda diserapi kekuatan ini.

8. Anggarkan kebolehan anda secara realistik, kemudian tambahkan anggaran anda sebanyak 10% lagi. Jangan menjadi egoistik, tetapi bangunkan rasa hormat diri sepenuhnya.

9. Melalui doa, serapkan diri anda dengan aliran kuasa spiritual anda. Rasakan diri anda sebagai insan baru yang berkeyakinan.

10. Percayalah bahawa Tuhan sentiasa bersama anda, kerana tiada apa yang dapat mengalahkan perkongsian itu. Semaikan benih percayakan diri dan serlahkan kebolehan anda!

jom tengok blog diorang lak… kazari,molicule ngan cikgu bada

Hasil carian :

komentar… cara aku terjah mereka kembali…

huhu..hari ni aku terbukak hati nak jengah balik blog blogger yang pernah komen kat blog aku masa aku pakai url kakicandid.com/blog, aku jengah balik kat page komen kat dashboard, start kat page 271 dari 276 page, aku jengah, uuuiii.. banyak tu… bila nak habis? xpela… semantara xyl aku masak, tengok tv ke hape, aku bw lah…ok,berbalik kepada komen entri zaman jahiliah tu, masa tu, ramai pengomen yang blum ada blog pon lagi,sekarang dah popular dah, siap dah xnak pandang dah aku nih… xpe.. tu hak die… orang dah popular kan?sape lah kita ni… tapi xpela.. ada jugak yang belum popular lagi, so aku decide, mana2 blog yang xberapa popular, yg rajin masuk komen kat blog aku, yang xde autoplay muzik… dan yang paling penting xberat sampai buat browser aku hang!!!haaa.. ada tau yg byk sgt animation n javaskrip sampai hang browser aku. so aku decide nak featuredkan blogger2 jenis2 ni kedalam entri2 aku…

sekarang ni aku tgh bw,sambil edit seberapa byk entri yang boleh,untuk aku masukkan blog blogger lain dalam setiap entri aku, kalau korg nak menambahkan bilangan blog utk dibw, klik la blog2 yang aku feature. untuk korg juga kan?

ok,skrg jom kite g blog amiyo,nur dan kak long

#CelakaParty #TwtupDarahCP amende tu?

Memasing dok sibuk ngan hashtag #TwtupDarahCP kat twitter tadi… pelik gak aku, so aku tanye ngan beberapa user tu,bila n event tu,diorang kata sabtu ni, tempatnya diorg xingat,n soh aku search hashtag tu… so aku search lah, jumpa link yang membawa ke blog celakaparty, so aku bukak la entri yang ada hashtag tu… so ini lah dia…

so aku pon check buku derma darah aku, kot2 boleh join ke. Sayangnye… aku baru je derma darah bulan lepas, baru sebulan. Continue reading

Hasil carian :

gambar orang-orang yang terlampau

Gambar peguam terlampau?salah, gamba pramugari terlampau?salah. Gambar guru terlampau? salah. Gambar murid sekolah terlampau?salah jugak. Gambar pembantu makmal terlampau? salah. Gambar student IPT terlampau? pon salah. habes tu gambar sapa yg terlampau?

ni ha… gambar orang yang terlampau malas… hahaha

 ni sah la peti ais orang bujang ni. ntah dah berapa lama la dah tak bukak freezer tu agaknye. Continue reading

Hasil carian :