SEGMEN AHLAN WASAHLAN YA RAMADAN

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1Malaysia, sempena bulan ramadhan yang akan tiba esok, Myung Dae telah buat satu segmen bertajuk SEGMEN AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN. klik link tu untuk keterangan lanjut.

 

UCAPAN RAMADHAN : Continue reading

Hasil carian :

Al-kisah kisah facebook : Harimau malaya vs Singapura

Semalam, khamis, Perlawanan bola sepak Malaysia menentang singapura, bagi kelayakan piala dunia 2014(tul ke?), dan keputusan semalam Malaysia seri satu sama,tapi dari kiraan agregat malaysia kalah, entah aku pon xtau bape n macam mana kiraanye tu,sebab aku seorang lelaki yang tak minat bola. hahaha… dan aku mengaku yang aku ni kaki kerusi a.k.a kaki bangku, dan ape2 game yang melibatkan kaki, aku belatih bertahun2 sekali pon,aku tetap tak pandai2.

dan kebetulan semalam aku tengah mengemas dan mengangkat barang sbb pindah rumah, so memang takleh tengok la kan? tapi… sambil2 tu aku jengah2 gak facebook kat blackberry aku, by the way, aritu aku tgk bbm user ramai yang letak status excited ngan facebook for blackberry yang baru nih… hehehe… sebenarnye aku dah sebulan dah guna benda tu, technician sebelah sekolah ni yg bgtau hehehe… download kat blackberry beta zone. Continue reading

Segmen Oshin : Umor Saye ……..

beberapa hari lepas, aku blogwalking, dan bloglist aku adalah keutamaan aku, so aku jengah blog oshin, blogger yang aku kenal masa segmen review bersama wacana. si oshin ni nak buat segmen, pelik gak segmen die nih… tapi senang,oleh kerana senang, aku nak join lah… huhu…

syarat – syarat ….
1. buat tajuk entry ” Segmen Oshin : Umor Saye …….. “
2. cakap la umor korang berapa..taknak la tipu tipu. sebab oshin tak tipu pon umor oshin. ngeh ngeh.
3. it’s up to you to Follow Me or I Follow You. ^__^
4. tinggalkan link kat entry oke !
5. ajak la kawan kawan join sama.
tu syarat2nye… ok, umo saya 17… caye tak? hahahaha… Continue reading

Hasil carian :

Blog review – mohamadfbi.blogspot.com

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia… baeklah tuan2 dan puan2, seperti yang anda tahu(kena tahu), saya telah pon membuat segmen blog revieeeeeew… dan beberapa orang telah pon menyertainya…  antaranya azrijohan,suhaili sarif, jejaki terhangat, skyboys dan blogger yang blognye saya akan review ini, geng lepak.

utk skyboys dan azrijohan saya da review, boleh tengok kat sini, Blog review – azrijohan.blogspot.com dan sini Blog review – skyboys89.blogspot.com 

ok,skarang ni saya nak review blog geng lepak nih…

baeklah…seperti yang korang boleh lihat, ini lah die screenshot blog beliau. waaaa…. banyak aku nak tegur nih…

tapi kite tengok dulu sedikit psl blog ni dan kenapa die nak direview:

Tarikh mula tulis blog : 30 April 2010
Entri paling disukai : Kereta aku dicuri
Entri paling banyak pengulas : Lelaki dicabul wanita…Apa Nak Buat?
Sebab muktamat kepingin Blog Geng Lepak untuk direview oleh Ni La Blog Aku (AlongXP.com) adalah seperti berikut:
  1. Blog tak femes, jadi buat entri untuk dapatkan kepemesan-Nak jadi artis, tak cukup ensem, tulis blog pulak tak cukup pandai…kena la harap orang tolong femeskan diri yang serba kekurangan ini…heeee:)
  2. Nak input dari orang yang lagi expert dalam dunia blog. Any comments or suggestion are very much appreciated sir. Sir! thank you sir!!!!
  3. Mengisi masa lapang yang sedia terluang. Di kala lewat malam begini, daripada aku menyonyong layan FB tanpa iput, lebih baik buat satu entri untuk mafaat semua. haha…soooweeetttt kan saya…

Continue reading