alongxp.com dah datang!!!

petang tadi, bosan2, bukak la fb kat bb aku, skali status siti suhaili latif atau nama blogging nye pearl jade dok ade kat atas skali, die tengah pening kepala nk pilih domain name. yg aku lak, cadangan tu dah ada, domain name yg aku nak pon tak ada orang pakai, tinggal lagi terfikir bile masenye aku nak tukar daripada http://kakicandid.com/blog kepada https://alongxp.com.

Continue reading

Hasil carian :

AKU… ye… aku…

sori readers… entri pepagi ni berbentuk emosi, xtau la… 2-3 ari ni emosi aku btul2 cam buih dlm timbang air yg org wat ukur senget ke tak tu. mungkin sbb penat, rindu, tekanan, bz kot. tp apa yang aku nampak mlm td, dengan ape yang terpampang kat muke depan Harian Metro, apa yang aku baca kat fb die, apa yang aku dengar, kat riuh pagi era ni wat RPM otak aku makin laju, harap2 tak tebabo ar…

bile aku baca fb die, ye… die masih tak berubah, still hangin cam dulu, still blaming others, still suke merungut.

Bile aku pandang balik diri aku, banyak yg dah berubah, banyak hikmah rupenye atas ape yang jadi, kalau org kate pandang ke depan, jangan pandang ke belakang, jangan tengok ape yang penah jd, aku tak setuju, dek kerana aku selalu pandang belakang, aku pandang masa silam aku. aku pandang diri aku skrg, aku bersyukur sbb aku susah dari segi material, tak macam dulu. tapi sekurang2nye jiwa aku tak merana seteruk dulu.

Ye..aku…kesilapan aku dulu dah memberi apa yang kau nak,harta, tapi bahagiakah kau dengan himpunan harta ko tu? gembira ke ko? penah ke ko rase cukup? aku harap, Allah bukakan mata dan hati ko atas segala ape yang ada depan mata ko. mekasih.

p/s: memula aku rase cam tak nak allow comment,tp kesian lak org yg nk drop link kan? so aku allow jugak la,tp kalau aku tak reply comment tu jgn marah ye..

kontest muka ntah pape jer

mase aku tengah tdo, tetibe ade notification masuk fon, ngan mamai2 tu aku bukak n klik maybe, pastu td aku bukak balik kat fb.

huhu… ade gak blogger yang nak invite blogger suam2 ketiak cam aku ni… so aku pon dengan ini menjointkan diri aku…syarat2nye adelah :

  1. mesti jadi follower gua(dah, follower ke 117)
  2. letak pic gian ghairah korang yang tgah buat muker burok bebenor….ikot korang laa nak buat muker monyet ker…hidong babi ker..(opsss)…nak jelir ker….asalkan burok jer gua tngok muker korang …biar gua menyampah tgok muker korang..hahahha (contoh pic cam member aku kat atas tu…)(tengok kat bawah)
  3. citer pasal pic tu *x wajib*(tengok kat bwh gak)
  4. nyatakan entry kat blog nie yang korang shuker…..(aku suke yg ni –>cool)
  5. tag 2@3 blogger dan pastikan dorang taw dorang di tag (biar gempak ckit kontest nie) lagi ramai join…lagi laa gua rase nak bagi adiah besar2 dan bnyak2..(pokai laa gua nnti)(misszydian & panadol)
  6. jgan lpe letak link ke entry ni kat entry tersebut…mne taw ada orang nak join pas tgok blog korang…(join da contez)
  7. tinggalkan url entry tersebut kat ruangan komen..senang gua nak jejak
  8. kiss aku…….hhahahahah(gurau jer…tp kalau nak kiss gak bleh ..untok mereka yang comel jer…ahakz…)..(aku straight,bukan gay.. hahaha)

so inilah gamba muke aku yg cam ngah stim ala2 undertaker… leh agak kan aku yg mana 1? Continue reading

Makcik hajjah | korang patut report, bukan share blog die tu!!!

Kecoh kat fb,kat blog kat merata, tunjuk link tu kate org tu menghina islam,yang bace pon pegi la bukak blog tu, hangin ngan kata2 dlm tu,diorg pon bg komen kat dlm tu… Korg kena ingat!!!

Bile korg wat camtu, die gembira sbb mmg niat die nk wat umat islam marah,dan die nk tunjuk kelemahan kite sbb manusia.
Die ni panjang akalnye… Kenapa aku ckp die panjang akal?
Sbb die guna wordpress,bukan blogspot, sbb percent nk diblock adalah tipis berbanding blogspot. Kalau blogspot, report kat google, dah… Habis,wordpress tak mudah camtu… Die byk plugin utk security.
Bile korg tunjuk link tu,just nak share kat reader korg, tu da mempopularkan lagi blog hajjah tu… Menaikkan lagi keyword hajjah, bukan suke2 tau die guna nama camtu. sengaje die letak name panjang2 camtu, ada 1001 sebab, hanya orang yg mampu berfikir diluar kotak pemikiran melayu dan orang yang teliti je yg tau kenapa.

So kalau korang tau url blog2(die ada lebih dr 1 blog) die. Tolong…. Report blog tu ke :

cyber999@cybersecurity.my

Aduan SKMM Hotline: 1-800-888-030 (Monday to Friday  8:30am – 5:30pm excluding public holiday)
Online Complaint : http://aduan.skmm.gov.my
Email: aduanskmm@cmc.gov.my
SMS : SKMM ADUAN [complaints details] and sms to 15888
Fax : 03 – 8688 1880

DAN kemana2 tempat yang korang boleh report,kalau korg leh hack,hack lah.

pesanan aku kepada korang yang sangat prihatin ni, bile jumpe video ke blog ke hape ke, korang takyah la share kat wall fb korang,ke wat entri ke, konon nak tunjuk yang korg ni pantas dpt maklumat, korg ni prihatin, tak payah wat sume tu, ajak kwn2 korg yg korang kenal,rapat, ajak ramai2 buat report, bukan sebarkan lagi, korg sebarkn lagi,tak byk, ckit korg da memasukkan hasutan kat org yg lemah iman dan masih merangkak dalam agama, stop it, just report.

tolong share entri ni. bukan share blog tu.