saya xleh nk jln2…

mmm…pepagi lg aku masuk keja,punch then trus g balai polis,nk bayar saman, sampai2 tgk xla ramai sgt org,so dalam pale otak aku ni,”xla lame sgt aku beratur” skali ade brother tu ckp, “amek nombo dik”,ok la…aku pon g amek nombor,tp aku tgk makin lame,makin ramai beratur, aku pon ikut same beratur, aku tgk kat kaunter tu,lpas sorg selesai,org yg beratur pastu lak berurusan… damn, ape kejadah nombo ni?kesian kat sorg akak tu,dia antara org terawal tggu,last2 die beratur jauh kat blkg aku…

pastu msk blk keje,smbl wat keje utama,aku nk siapkn kerja yg tertangguh slame berminggu2, edit gamba membe aku kawen.. huh…lame btul tertangguh nih… memula tertangguh sbb laptop rosak, pastu tertangguh sbb projek pertandingan robot lak, ni sambil wat ni,aku record ape yg aku wat kat screen nih…nnt leh dijadikan tutorial utk yg baru nk blaja photoshop. aku xla pandai sgt,tp utk ajar org yg baru nk kenal photoshop leh la…

Hasil carian :

alongxp

td aku bukak feedjit…n salah satu bnd yg aku jumpe ialah ini…

mmm…ade org cari alongxp la… nape ek? ┬ábile aku bukak link tu… 8/11 result yg keluar kat page tu sume psl aku je… huhu… mmg la.. mana ada org laen yg pkai nick ni…aku sorg je yg pkai sejak 2005/2006… ┬ácamne leh dapat name ni?mmm…aku rs aku ada post,nnt la aku cr balik entry psl name alongxp tu…skang ni aku ni mandi lg…bahang… phew…

{prtm}

Blog Coklat

mmm…mlm td aku ditag oleh sharifatulhana psl segmen Blog Mengikut Warna yang dianjurkan oleh Blog Pilihan Malaysia. so…aku rs cam xsusah mane pon…join je ar..

Ok…nape aku pilih blog aku ni kaler coklat?sbbnye tu kaler meja aku kat opis… klu kat umah meja aku kaler itam…tp aku rs kaler coklat lg sesuai utk blog aku nih…sbb klu kaler itam kang mcm2 mslh yg akan timbul, 1 nye nk kena adjust css berkaitan font,link dan sebagainye… pastu kaler coklat yg aku pkai ni xla cerah sgt n xla gelap sgt, ok…mmg la template aku ni leh jumpe kat internet ni…tp yg ni yg berkenan di hati n sesuaaaaaaaaaaiii…

ok… cam aku ckp td,rs cam xsusah pon segmen ni,skali letih gak la nk mencari blog yg kaler coklat…tp aku da jumpe da… dan aku tag mereka nih..

chokely

fatincitakky

suez

tqahwoowee

ok…all done…huhu…

mirc…

korg kenal tu icon ape? xtau la dak2 skang kenal ke x,tp tu, mirc, aplication chat yg mule2 aku gunekan utk chat,masa tahun 1999, kat cc,kat taman intan kluang,cc tu da xde da skang, mase tu aku sangat bute it… ikut je membe aku g cc, tgk je die watpe… ari pertama aku g cc aku tgk je… ari ke 2 aku da try chat guna mirc ni… soknye wat emel…emel kat hotmail…masa tu yahoo xpopular lg…, gmail aku xkenal lg ms tu…masa tu ada wau mail…

masa tu nick name mirc xyah register lg… start tahun 2000 brape ntah da kena register,aku da xpkai da mirc ni…so lame ar xchating… pastu aku tgk ade sorg dak klas aku ni menaip laju,aku tanya la camne ko leh menaip laju?die ckp die sll chating,so aku mintak die ajar aku chat…

die gelakkan aku,pastu die ckp aku tipu,sbb ms aku masuk poli,aku dikenali sbg org yg berilmu it… xkan la aku xtau chat,aku ckp la… aku pandai bab hardware je(mase tu jela),bab internet ni aku fail..so die ajar la aku gune ym…

camni la interface utk channel kat mirc, masa aku dulu,antara channel yg popular, “kampung”,skang aku da xtau…

ni la environment mirc, smiley ke bunge ke ape ke,sume pkai code atau taip… xde cam ym ke skype skang… tu yg kebanyakan org yg still gune mirc ni kebanyakan org2 kaki coding,diorg sll batle script diorg… huaaa…ngantok la… aku tdo dl ye…nite all…

Hasil carian :