Multitasking!!!

Mike Uniform Lima Tanggo India Tanggo Alpha Sierra Kilo India November Golf !!! hahahaha… sume aku nk translate jd fonetik, tu lom RAE,pas RAE nnt aku nk concentrate kat Morse Code lak. thn dpan korg akan jumpe bykla titik dan dash kat blog aku nih. Bukan kerana nk kejar callsign 9M, tapi aku suke benda unik,pada aku Morse code tu unik, bukan sume org tau,faham n sanggup blaja.

Ok, balik kepada tajuk asal seperti diatas, Multitasking menurut kata wikipedia bermaksud melakukan lebih dari 1 kerja pada satu-satu masa. Continue reading

Hasil carian :

Panduan solat : repost

aku nk re post balik post yg aku wat hampir 2 thn lpas, post tu kire antara post yg laing byk visit. cuma kali ni aku letak gamba, hehehehe… gamba org solat sunat pas nikah nih…

ni postnye…

Tidak dinafikan ramai umat Islam zaman sekarang yang tidak mengerjakan solat.

Tapi aku percaya ramai di antara mereka pernah dididik tentang kewajipan solat dan pernah mengerjakannya.

Mungkin akibat kelekaan duniawi, ibadah suci itu telah terperosok, jauh di dalam lubuk hati, sama ada sedar atau pun tidak.

Yang nyata, aku tidak pernah berasa benci atau marah kepada mereka yang tidak mengerjakan solat, apatah lagi untuk memandang hina golongan ini.

Kerana solat itu sendiri adalah soal hati dan keikhlasan. Tanpa keikhlasan, tak mungkin perbuatan solat itu mencapai maksudnya.

Namun begitu, janganlah kita berasa selesa dengan kejahilan. Jangan pula berasa bangga dengan ilmu dan amalan. Sebaliknya, berazam dan berusahalah untuk mengerjakannya dengan istiqamah di samping memperbaiki segala kelemahan yang ada. Continue reading

internet, blog dan….

Assalamualaikum dan salam sejahtera sume…hari ni hari yg saya rasa saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat membosankan walaupun ada akses ke internet…tapi dek kerana slow sangat-sangat…jadi, kegairahan untuk melayari web-web jadi terbantut…


ape pon… hari ni sy nk rekomen kat sume pembaca-pembaca blog sy nih utk singgah n baca blog sorang mamat nih…

blog redzuan-ridz atau klik http://redzuan-ridz.blogspot.com/, nk print screen blog die boleh…tapi headernye tak kluar habis,nnt tak hensem lak kalau saya letak benda yang x siap kan?

ape yang best tentang blog die nih? banyak sangat info yang orang tak tahu yang die kongsikan, and banyak gak tips untuk blogger2… Continue reading