Sabah oooo… sabah…

Korg tau ni bendera negeri mana?

klu xtau… mmg buta sejarah (kate Ali Mamak dlm lagu Ape nk jadi…)

Ni bendera negeri sabah…tau??

Satu-satunya negeri yang aku xpnh jejak kan kaki… menginap jauh sekali…

semua negeri kat Malaysia ni aku da pernah pergi…

Sarawak – dari 12.9.1984 sampai tahun 1988

Selangor – 1988 sampai 1994, pastu 2004 sampai sekarang…

Kuala Lumpur – 1994 sampai 1998, pastu 2002 sampai 2004

Johor – family aku pindah dr KL ke johor tahun 1998 sampai sekarang…

Pahang – Julai 2005 sampai Jun 2007

negeri – negeri laen tu pergi kejap2 jela…

FYI… Aku lahir kat Sarawak… hehehehe…

ok… berbalik kepada topik… teringin nak g Sabah…

byk wei tempat nak g… huhu.. KK, Tawau… tp ntah bile nk g…

tggu honeymoon kot…

tp klu jd… nih… Continue reading

Hasil carian :

Meninggal…

Suasana sedih menyulubungi kediaman arwah…

sanak saudara ramai yang datang menziarah arwah buat kali terakhir…

selesai dimandikan,dan disembahyang kan… jenazah dibawa ke tanah perkuburan…

korg mesti tertanya2 kan? siapa yang meninggal?

sebenarnya… Continue reading

shin chan … her…her…her…

sin chan

Korang kenal die ni sape? name die shin chan…

aku da landing kat tilam da td… mate da letih punye pasal…

pastu terlelap… ntah camne ntah… leh teringat lak kat budak nih… hahahaha…

dulu bekas isteri aku minat gile kat katun nih…

aku teringat masa die sakit (masa tu lom kawen lg)…

aku dtg melawat die kat umah… bg die patung shin chan nih…

tu kdg2 aku g jln2, aku nampak patung ni, teringat kat die… Continue reading

Hasil carian :

Memancing….

Wohohoho… Aku memancing? Mmg mak,ayah n adik2 aku glak ar… Leh lak aku ni memancing…hehehehe…aku tman membe aku… Si rosdi ni mancing ikan… Aku mana ada joran… Lgpn aku kureng saba nk memancing ni…


beliau menunjukkan brand dedak yg akan digunakan…



menggaul dedak secukup rasa…

Sementara itu…masak megi… Continue reading

Hasil carian :