jatuh motor…

KUALA LUMPUR: Akibat tayar motosikal pancit, seorang lelaki maut dalam keadaan mengerikan apabila dia tercampak dari jejambat setinggi 10 meter berhampiran Bangunan Parlimen, di sini, sebelum dilanggar sebuah teksi, tengah hari semalam.
Mangsa yang hanya dikenali sebagai Wong, 51, mati serta-merta di tempat kejadian selepas dilanggar teksi berkenaan yang kebetulan melalui jalan bawah jejambat.

Dalam kejadian jam 1 petang itu, Wong yang berasal dari Ampang dipercayai menunggang motosikal seorang diri dan dalam perjalanan ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sebelum tayar depan motosikalnya pancit menyebabkan ia gagal dikawal lalu terjatuh ke bawah jejambat setinggi kira-kira 10 meter.

uuuiii…bahaya tulla…tp aku rs area2 tu mmg sll org2 tabur paku,so nnt bile ada motor pancit “tibe2″ je ada org lalu tanya…”pancit ke bang?” pastu kebetulan plak die ade tiub n brg2 nk bukak tayar…owner moto yg da xde pilhan laen,terpaksa ar terime “pertolongan” org tu… Continue reading

Hasil carian :

Jamban…huh…

Assalamualaikum…salam sejahtera dan salam 1 Malaysia…haha…tgk tajuk cam jijik je kan?haha…macam biasa la,blog ni tempat untuk aku luahkan perasaan…nk citer psl jamban,sape yg xsuke masuk jamban? Kenapa?sape yg suke melepak dlm jamban?(yg suke melepak dlm jamban ni setan)…
Citer psl jamban ni,sy ni jenis yg sll g jalan2 g sana g sini,kdg2 tetibe je perut ni trase nk membuang,so public toilet la tmpat yg sesuai…tp kdg2 msk toilet awam ni… Adoooiii baunye 1 hal… Pastu kesan2 air kecil kat keliling mangkuk tandas,kesan2 air besar…nk temuntah di buatnye… Flush la dulu,ape salahnye lpas selesai menyampaikan hajat tu,flush dulu,simbah air kat keliling mangkuk tandas tu br klua, susah sgt ke?bile xdisimbah @ disiram,benda tu melekat baunye kat makuk tandas tu…
Sy bernasib baek sikit(sikit jela pon) sbb merokok,jd selalunye klu aku masuk toilet tu baunye menusuk hidung,saya bakar rokok…bia bau rokok memenuhi toilet tu(walaupun bau rokok takla wangi,tapi saya sebagai perokok ni bolehla tahan dpd bau hancing)…tp…pengguna2 yg laen nih…diorg xde rasa tanggungjawab ke? Diorg xgeli ke masuk toilet yg berbau camtu?ke kat rumah diorg pon camtu jugak?
Xtaula diorg tu camne kan?toilet sy pon xdela bersih sgt…sgt…sgt…sgt… Tp atleast selesa la nok dok lame sambil membaca klu sakit perut sgt… N yg paling penting,bile sy xsempat nk capai buku ke majalah ke,jamban la tempat ilham tercetus,byk yg sy dpt fikirkan utk selesaikan mslh2 sy masa sy tengah termenung… Idea nk tulis blog ni pon dapat ms nk masuk satu toilet nih…haha…
Akhir skali…kpada pembaca2 skalian,tolongla…jagala kebersihan…

Bangsa aku nih…

Assalamualaikum,salam sejahtera n salam 1 Malaysia,trime kasih sbb sudi nk baca blog aku nih…ari ni aku nk mengeluh ngan sikap perniagaan bangsa aku…aku citer pjg la ye?
Beberapa bulan lpas aku g kenduri kawen kat umah adek agkt aku ni, makan semeja ngan kawan parent aku…so sbg sorg perokok,pas makan,aku ngan adik aku ni nk merokok ar…tetiba makcik tu soh aku hold dulu,die nk tunjuk demo…die pn bwk kua satu kad n satu sachet, rokok aku diletak atas kad tu,rokok adek aku diletak atas sachet td tu…pas bape minit,kitorg amek n isap rokok tu,pergh…ilang rasa rokok tu…makcik tu citer ar psl bnd2 tu,so bile aku blk sini,aku pn beli online kad tu…secara jujurnye,kad tu mmg membantu(ngan izin Allah) mmberi tenaga ape sume ar…bile pkai kad tu xngantuk,xlesu… Snang citer kad tu bagus ar…kdg2 aku beli rokok,aku letak sekotak tu atas kad tu slame 1 mlm…sok isap ar…
Mggu lpas aku wat cam ari tu,beli online…aku order rabu mggu lpas,rabu mggu ni die br pos laju,smlm smp…okla…aku leh sabar lg,tp aku mule naek hangin ckit bile bukak packing,tgk 3 bungkusan produk yg same…aku order 2 tea,1 oil…apsal sume tea?da la lambat,salah lak tu…saba lg,nk memudahkn keje,aku order lg 1 oil,tp smp skang die xapprove lg…
Ni la melayu nye bisnes…die tulis kat web die “Waktu urusniaga di sepanjang bulan Ramadhan ini ialah dari 9 pagi hingga 4 petang sahaja.”(klu korg nk tau company mana,korg google ayat tu), aku call pkl 9 xde org agkt,aku call pkl 10 die kate org2 company ni xmsk lg,aku call pkl 11 die kate org yg incharge bnd tu xmsk lg,abes tu diorg ni msk keje kul bape?kang kul 12 diorg mst kua sbb ari jumaat,kul 4 da blk? Mak aih…gile rileks keje,masuk lambat,rehat tepat,balik cepat? Camne bisnes melayu nk naek klu camni? Hit kaw2,produk ok,management cam sial…lembab…ssh ar camni… {prtm}