Hadiah…

Assalamualaikum,salam sejahtera, salam satu Malaysia, time aku tulis ni aku nk tdo kejap sbb sakit pale sgt2,da mkn pembunuhsakit(painkiller) pon same gak,so nk tdo jap…tp ntah camne ntah aku teringat kat seseorg,pastu terigt nk bg adiah,pastu terigt aku pnh baca status sape ntah,kat facebook,die tny nk bg adiah ape kat pasangan die, terdetik lak nak mengulas kat cni

Pada aku la(pandangan peribadi),cam klu pompuan,die suke adiah yg leh dijadikan hiasan,cam bunge ke, cam patung ke, objek2 yg leh menghias bilik atau umah die,klu dpd pasangan die lak,die harapkan perhiasan yg leh wat awek tu terigat kat bf die,kirenye klu ngan tensen ke,tgk bnd tu tringat kat bf die,trus rs rindu,disayangi ntah amende mengarut lg la…

Klu lelaki lak,snang je kot…bg je adiah yg die perlukan atau yg die leh guna pkai…contohnye die xde jam tangan,atau jam tangan die br je rosak,bg adiah jam tangan,klu die ni bdak keta,cube bg die stering momo ke,seat recaro millenium ke,enjin turbo ke,klu die dak moto bg ar die spocket ke,sport rim ke carburator rs ke…mmg die hargai n jaga sgt2,tp ada gak lelaki yg die bg adiah die bukak wrapingnye elok2,die kua kn dr kotak,die belek2 pastu die wraping blk,pastu die simpan blk,smpla die da btl2 rs nk gune…antara orgnye bapak aku…hehehe… Peace ayah…hehehe…chow dulu la ye… Wassalam…

Benti jap…

Letih kemas umah,kemas keta,file2 ape sume,so benti jap ar…da bebulan aku tak kemas 1 bilik kat umah aku nih,ari ni konon nk kemas ar…so aku punggah sume,aku buang brg2 aku ms dulu2 yg da xleh pkai,pastu aku jumpe2 knangan2 manis masa aku ada isteri dulu…mmm…buang gak…aku keraskn ati aku,even dlm ati ni xleh nk buang rs syg kat die… Sbb aku bercerai ngan die bukan ngan kehendak aku n bukan mcm mata org laen nmpk,hanya aku,die,org2 tertentu n yg pasti Allah tau hal yg sebenarnya… N kpd org yg aku pggl ‘u’…antara sbb i xleh kekalkn hubungan kite sbb u da calarkn ati i,i harap bl u bc post ni u tau kat mana silap u tu…i da pnh bgtau u…tp u xnmpk…

Sekeras2 ati aku,setabah2 aku,aku kalah bile tgk maenan anak2 aku, aku rindukn diorg,n sbb tu la yg wat aku kurangkn waktu tido aku sbb nk kerja,nk cr duit nk bg nafkah kat diorg sbb ngan gaji akui skang ni mmg aku xmampu nk bg secukupnya kat diorg,n psanan kpd org yg wat aku susah…(aku khaskan kepada org2 tertentu je,sape mkn cili,die yg terasa pedasnya)aku da pnh bersumpah kat korg,selagi aku susah,korg akan terus ditimpa bala,korg akan 10 kali susah dpd aku, korg hanya leh bernafas hanya bile aku da senang,hanya bile aku dpt ape yg aku nk…yes…”ramai yg akan kata manusia mana pnh rs cukup”, tp aku bukan camtu,sampai satu masa aku akan ckp kat korg,”nila balasan korg kat aku slama ni,aku da dpt ape yg aku nk,aku da selesai ngan korg…” Korg tau aku akan wat gak ape yg aku ckp,cpat atau lambat je,sama ada bnd baek atau sebaliknye…tggu jela…

System of a down…

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam satu Malaysia, hehe…jgn keliru pulak dengan tajuk sy tu,xde kena mengena ngan band soad atau lagu2 diorg pun,juz mcm biasa la bila sy da mencoret kat cni,maknanya adalah yg sy nk luahkan…
2-3 menjak ni sistem memori sy jgn serabut ckit,sy kdg2 konfius dengan apa yg dlm pale otak sy ni,sy keliru ngan memori yg lepas,ngan mimpi, pesanan,n plan utk akan datang… Contoh cam smlm,sy tdo,sy termimpi ada ramai org dtg rumah sy,pastu dlm mimpi tu sy dengar satu lagu,xigt lagu apa tp yg pasti lagu tu mmg sy xpnh dgr… N dlm mimpi tu sy cari tukul,sy xpasti knapa,tp bile sy tersedar,sy dok igt balik mn sy letak tukul, n mlm td ms kemas rumah,sy jumpe tukul, sy da blur, ape sy nk buat ngan tukul tu… Xtaula knapa fikiran sy kusut sgt, mgkn sbb mslh2 yg berat akhir2 ni,yg memerlukan perancangan teliti,dicampur pulak cita2 sy,dicampur pulak ngan projek2 yg sedang berjalan…
Mgkn sy perlukan rehat,tp byk sgt yg sy perlu selesaikan wat masa skrg, utk MEMUASKAN hati ramai pihak…tlg doakan sy supaya sy dpt capai apa yg diorg nk supaya sy agak tenang…sekian terima kasih…

Hahaha…sawan…

Assalamualaikum, salam sejahtera n salam satu malaysia…rileks,sawan yg aku maksudkan tu bukanlah sawan penyakit cam sawan babi ke,sawan angin ke sawan kaca ke atau sawan2 yg sama waktu dengannya… Sawan ni istilah yg aku bg utk perangai atau pemikiran yg gila2…
Tak tau la nape aku ceria smcm lak pagi ni…smp2 tmpt keje je aku g join geng2 yg tgh lepak,masuk sorg kawan ni die tanya aku,aku simpan lagi x audio cable yg die beli ari tu,aku jwbla aku simpan lg,aku tak jual lg hahaha…diorg gelakkan aku,kate aku ada niat nk jual cable tu…

Pastu berbual scara serius lak,pastu ada sorg lg kwn ni soh aku jd cameraman 10hb julai ni,aku ckp aku mgkn xleh wat sbb nk blk jhr,aku ckp,klu ada duit aku blk jhr,klu xde duit aku stay kat cni,die kate aku xde duit punyela…ade ke nk blk kg 10hb,blk la time br gaji,aku ckp da besday bapak aku tu jth 10hb,nk wat cam ne,aku lmbt knal nenek aku tu,klu aku kenal die sblm die lahirkn bapak aku,klu aku da knal,leh aku soh die lahirkn bapak aku time gaji…

Mcm2 lgla hal mengarut laen…aku nk g sarapan ar…chow…