Kenangan…

Time ni aku be blk dr kenduri kawen sorg ft kuala langat,time aku blk td aku bwk haluan aku,din blk ke banting,zul g umah makcik awek die, lan g umah mertua die,arel blk umah, aku terigt thn lpas bile blk dr majlis camni mst kitorg ada plan,g memana je…skang da berubah…sume kwn2 yg sekepala da pindah n ada komitmen sndr…din n hanis da kawen n pindah,lan da kawen,zul da pindah…wat ms ni arel ada ar lg,dua tiga minggu lg die smbg blaja blk,bosan blk la aku…

Huh…

Hasil carian :

Akhirnyaaaa…

Assalamualaikum n selamat sejahtera sume, mmm…ari ni aku da bgn awal,tp syg sgt nk tinggalkan tilam n bantal,tmbh2 bile tgk bilik yg da kemas,hasil usaha aku ari sabtu ari tu…tp aku bgn gak, wat air, menyampaikn hajat,alamak…aku da lambat…siap2 n start drive… Biasa ar bile da lambat…mule la memandu melulu TAPI tak membahaykn pengguna jln raya yg laen… Smp kat jambatan,aku pintas satu kancil yg slow yg dok kat lorong kanan, pastu smp kat trafic lite dpan the store,aku dok belah kiri,kancil tu pintas aku,pastu aku masuk blkg die, masuk blk lorong kiri, start tu kitorg da mcm berlumbe, ah peduli ape aku,aku da lmbt…smp trafic lite chong hwa,aku benti kat lorong kiri, die benti sblh aku,die wat thumbs up… Aku bukak tingkap,aku tanya ape? Polis tu kate “bagus naek keta”,alamak, akhirnye aku kena mark da ngan polis…xtau ar die tu pangkat ape,jgn cam bos lame aku d ar… Pangkat bos,tp naek kancil je… Arap2 abes kat situ je ar… Jgn die mark la ijow aku tu…

Saya sayang mak n ayah saya…

10/6/2010
20:42

Masa aku taip blog ni aku terigt kat 2 insan yg paling aku sayang sbb diorg je dlm dunia ni yg aku caye btl2 syg kat aku…masa aku ssh diorg support aku supaya aku tak jatuh. Masa aku senang diorg tak ambik kesempatan. Diorg yg btul2 memahami aku.TAPI AKU KECEWA!!!!

Nape aku kecewa?sbb andai kata aku dipanjangkan umo sampai 100tahun,even 1000 tahun skali pon lom tentu aku mampu balas kasih syg,jasa,ilmu dan segala apa yg diorg pnh bg aku.

Kdg2 bile aku dgr citer org laen psl mak ayah diorg,aku bangga aku ada mak n ayah cam Puan Aminah n Encik Shabudin, wlaupon aku ni takde la baek mana, tp atas didikan n kasih syg diorg,aku tak hanyut smp merosakkan masa dpan aku. Aku xtau nk ckp camne,tp mak…kasih syg mak wat org kuat utk teruskan idup lpas diuji ngan mcm2 perkara n wat org berfikir byk perkara. Ayah…didikan ayah wat org jd tabah,tak takut utk survive dinegeri org sendirian,wat org tau yg mana baek n yg mana buruk.

MAK N AYAH…KORG ADALAH IDOLA ORG…

TERIMA KASIH.

layan lagu

Selalu aku baca blog org ada lirik,kali ni bia aku lak letak lirik.

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur


Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..


Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..