Gelagat manusia…

Hari ni aku tersengih je, mcm smalam la sbb semalam aku jumpe org2 yg penting dlm idup aku, wlaupun sedih sbb tak lama masa yg leh aku spend ngan diorg, tp tu pon da cukup, tp ari ni aku sengih ngan sikap sorg manusia ni, tak tau la aku nak explain camne, tp tula, aku da tau da, die ni ari ni ckp camni, sok ckp camtu plak, tp akhir2 ni die yakinkan aku yg da tak camtu lg, aku pon mcm percaya la, tp huh, mmg dasar KAU, kau mmg gitu la pon, cakap tak serupa bikin(balasan sbb ko suke ckp kat org lain mcm tu), ko kate da xnak buat lg,ko nk tinggalkan yg tak patut, tp ko buat gak, n ko cari gak benda yg tak patut tu… bukan sekali aku buat ko camni, byk kali, ko xde usaha pon (ayat abang ko), ko mmg da ada niat nak buat benda tu(ayat kakak ko plak), meh sini aku bgtau ko, setiap hari aku bg ko peluang, tp ko wat taik lg… aku pon xtau sampai bile aku nak bg ko peluang, tp ko da lama sgt da kenal aku, ko mesti ingat prinsip membalas aku kan? hehehehe… renung2 kan la ye?

aku kecewa ngan ko

juz luahan rasa dari ati,sbb sejak dua menjak ni ko da rajin surf internet, nila cara aku luahkan perasaan aku dari dulu smp skang, aku tak pandai nak luahkan melalui mulut, call atau sms sbb benda ni emosi, kadang2 kite nak luahkan lain, tp psl da emo, lain yg kuar, cume kali ni aku nak luahkan, ape nak jadi, jadila, blog ni blog aku, hosting n domain ni aku yg bayar, so aku ada hak, ko nak terima ke tak tu ko punya psl, aku nak tanya, sampai bile ko nk ikut telunjuk org yg tak sepatutnya mengarahkan ko? dari dulu lg ko asik nak tolong org yg tak sepatutnya ko tolong n akibatnya, ko n org2 yg lebih memerlukan pertolongan ko, jd susah, tak boleh ke ko berfikir berbatu2 jauh? ko sedar tak ko tolong org tu, ape yg die bls? ape yg die da buat kat ko? ape yg die tolong ko? Continue reading

Anak Bapak…

Dua tiga menjak ni aku asik termenonton drama, movie yg berkaitan anak n bapak, atau lebih detail lg, cite psl hubungan anak dengan bapaknye yg da bercerai ngan ibunye, cam dlm post aku yg sblm ni, aku da penah nyatakan yg aku da divorce, aku tak tau la nak jelaskan mcm mana, tp dlm drama n muvi yg aku da tengok, ada 2 jenis hubungan yg jadi antara anak ngan bapak,due2 menyedihkan, satunye anak die jd benci ngan die, satu lg anak die jd rindu kat die, mcm aku ckp td ar, endingnye due2 menyedihkan, ye ar, klu yg anaknye benci tu mmg menyedihkan ar…klu yg jd rindu tu? tak sedih ke bile anak n bapak masih idup, tp xleh berjumpe sll, takleh hidup sebumbung sepanjang masa, takleh nak spend masa sama2 wlaupun masing ngah ada masa… ini sedikit sebanyak akan merosakkan pemikiran anak2…

puas aku jelaskan sume ni kat ex-wife aku masa memula bercerai, tp die xnk terima,  tp skang die kate die da sedar kesilapan2 die, tp die tak sedar, sume tu da terlambat, walaupun masih boleh diperbaiki, tp….benda ni akan jd lebih rumit…teramat rumit, kenapa aku jd rumit? sape leh jawab? sila la berikan jawapan anda…

Hasil carian :