hehehehe

Assalamualaikum,masa aku taip ni jam kat laptop aku ni pukul 3.34 pagi, aku ngah wat editing gamba, tetiba teringat masa bulan puasa tahun lepas, thn lepas aku buka puasa kebanyakan hari sorg2,kecuali ari jumaat,sabtu n ahad, tringatla aku g bazar ramadhan sorg2,pastu bwk balik buka kat umah sorg2,igtkan tahun ni berbuka berempat, tak sempat rupanya, xde rezeki aku merasa berbuka kat banting ni berempat, nak gak aku luahkan perasaan ni, wlaupon aku nampak hepi je, kdg2 tegas, garang, tp aku tetap manusia biasa, ada hati,hati aku pon bertukar dari keras,jd lembut sejak bulan mac ari tuh, xleh tipula,kadang2 aku tetap merasa sedih, rindu, tp aku tetap kuatkan diri aku, kdg2 nak gak aku merayu,tp bile teringat aku da pnh buat, tp balasanye tak mcm yg aku harapkan, aku hampir putus asa, kdg2 bile terkenangkan masalah aku yg major yg tak sudah2 ni,cam nak ambil jln singkat je, tp Alhamdulillah, Allah bagi aku kwn2,abg2 n kakak2 yg sentiasa sokong aku supaya jgn jatuh,teringat kata2 sorg kakak ni, diela antara org awal yg tau mslh aku, die sentiasa ingatkan aku supaya aku jd kuat, aku boleh idup tanpa die, aku boleh berjaya tanpa bantuan dari die,bile ingat balik,betul gak, wlaupun susah aku nak teruskan,tp aku yakin ada lg yg diuji lebih hebat dari aku tp lebih tabah, lgpon aku kan suka survivor, klu aku kalah,tak survivor ar. Apa yg aku harapkan doa dari kawan2,pembaca2 blog aku ni supaya aku lebih tabah. k, aku nak teruskan kerja edit muke orang nih, Assalamualaikum.

Jambatan? adoila

Hmmm…mlm td aku dok baca instruction camne nak jambatankan(bridge) joomla ngan phpbb, cam senang(klu saba) tp klu aku tak sabar aku rasa susah kot, tp kite belaja dr kesilapan,so kesilapan aku dulu, ngaja aku utk jd bersabar,so sabar…hehehe…hari ni klu aku tak bz,aku nak trus buat je jambatan tuh,tp die bukan takat main fail je,siap main database,aduh, dahla aku bab database ni mmg foul, wlaupon benda senang…camnela nak pandai gini? Aku nak try pkai localhost dulu,tp mslhnye aku jd bengong bile tgk phpmyadmin,adus…nak taknak mmg tapak web kelabla tempat aku test,haiya….tp aku kena wat gak,Doakan aku supaya bersabar n bersabar…

STAR web in progress…

huh…akhirnya peruntukan utk beli hosting ngan domain utk website STAR da sampai, syukur, tq red, tp yg tak bestnye,bila aku sampai je rumah,org webhosting call,dia bgla advice ckit agar aku tak guna forum yg didatangkan ngan joomla,die soh aku guna cms utk forum yg lebih stable, ah sudah, dah nak kena blaja lagi, dateline aku adalah 29 julai 2009, sbb aku da ckp aku amik masa seminggu untuk siapkan sepenuhnya, sempat ke? sempat tak sempat aku kena sempatkan gak, aku nak buktikan aku bukan janji melayu, aku kena tolak vitamin M(malas), yg penting kena siap sebelum due date, aku harapkan pembaca2 blog aku ni doakan aku berjaya dengan jayanya, majulah sukan untuk negara, chaiyoooooooooooooookk…

Assalamualaikum, permisi ya pak?