Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb?

Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb? Menyingkap sejarah antara saya dan twitter… Saya dah terjebak ngan dunia twitter ni dari awal tahun 2009 kalau tak slh… Masa tu join sbb ape saya pn xingat… Dpt invitation agaknye… Tapi sejak tahun lepas saya dah mula gile ngan twitter… Saya rasa mula bosan ngan fb.. Nk update status kat fb tu rs mcm ramai yang memerhatikan… Terasa mcm orang akan kata ntah ape2 lah.. Itu pn nk tulis kat status.. Berbeza dengan twitter… Kebanyakkan post kat twitter tu saya update menggunakan fon… Masa tu kebanyakkannya twit guna sms je… Xtau nak describe macam mana… Tp twitter ni lg mudah… Seolah2 kita kat dlm dunia kita je… Tak peduli apa orang nak kata… Lgpn.. Bukan semua orang nak reply twitter kite. Kekurangan twitter adalah 1 kelebihan :

– Limit 140 karakter tu 1 kelebihan sbnrnye… So xramailah yg post cerita2 meleret ape semua..

– tak boleh tag : bagusnya.. Org xleh amek kesempatan utk promote barang die kat profil kita… Kita tak perlu setting sape yg boleh tag kita.. Dan kita tak diganggu komen2 dpd gamba yg ditag tu… Dhla gamba xde kena mengena ngan kita…

– dari dulu lagi dah guna timeline… so mmg xde rasa cam nak marah sbb profile dh jd timeline (marah-marah pon guna gak..)

apa yang saya rasa lagi best, kebanyakkan pengguna twitter ni ramah-ramah belaka. kenal ke tak kenal, kite boleh bertegur sapa, tumpang menyampuk…

ada gak beberapa blogger yang mula berjinak2 ngan twitter lepas kenal ngan saya, masa memula tu memasing cakap tak retila nak guna.. tapi sekarang? twit sampai ah berpuluh ribu, tweet saya pon baru belas2 ribu je… haha

 

Hasil carian :

(Visited 54 times, 4,600,384)

3 thoughts on “Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb?

  1. wah..banyak nya dah belas2 ribu..saya baru seribu lebih je..jarang tweet,..

    betul tu..kat Twitter kita update cuma untuk diri kita.sebab tu saya jarang share entry blog kat twitter..ada la jugak sebulan sekali share.lepas ni nak share hari2 la..nak dapat tweet belas ribu jugak..hahah
    diana kata cerita ni best –>>KELAMBU MODEN DAH JADI SATU KEPERLUAN

    • cam saya ni pakai wordpress, saya setkan bila publish je post, dia autoshare kat twitter, lepas tu saya guna plugin yang akan secara automatik share post2 lama saya ke twitter… hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge