Terbantut di tengah jalan

Terbantut di tengah jalan

Masa saya try search keyword terbantut di tengah jalan seperti yang disarankan dalam kitab seo merah jambu, inilah hasil yang saya jumpa.

terbantut di tengah jalanNampak tak? hehehehe… yang lebih menarik, bila klik pada butang images yang membawa kepada hasil carian gambar terbantut di tengah jalan, memberikan macam-macam hasil.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,576 times, 4,599,139)

Antaranya gambar ni.

perut mengandungpadahal gambar dengan entri dia taknak perut buncit, bukanlah buncit yang macam dalam gambar tu

Nampak tak penangan seo gambar? tu pon ada dalam buku seo merah jambu yang saya galakkan korang beli dan aplikasikan.

Ok, dah melalut kelaut sangat dah aku nih…. apa yang saya nak cerita bukanlah pasal Video aksi Asmara terbantut akibat kemalangan atau aksi asmara dalam kereta terbantut atau video aksi seks dalam kereta terbantut akibat kemalangan macam yang korang baca tu.

Tapi nak cerita mood berblog yang terbantut di tengah jalan.

Contohnya macam sekarang ni, masa saya tulis entri ni, saya tengah tulis entri idea perniagaan cyber cafe lepas saya baca entri untungkah jika buka kedai cyber cafe sekarang.

Masa tengah blogwalking ke blog-blog yang pernah komen di blog saya, saya terbaca entri myrujukan.com tu dan saya pun nak kongsi idea dan pengalaman saya juga.

Tengah-tengah galak menulis, tiba-tiba mood tu terbantut di tengah jalan, rasa malas tu datang.

Tiba-tiba terdengar bunyi cengkerik apabila jari jemari saya yang pada awalnya galak menari di atas keyboard, terhenti tanpa sebab yang munasabah.

Saya hilang mood nak menulis blog ada banyak sebab.

Ada yang rasional, ada yang tiada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia.

Antara sebab mood blogging terbantut di tengah jalan:

Cuaca panas: walaupun saya bukan dari golongan yang kaya, dan keluarga saya juga bukan dari golongan kaya, saya agak kalah dengan cuaca panas.

Bila cuaca panas, tapak tangan saya akan berpeluh, itu akan membuatkan saya rasa tak selesa.

Sejak tahun 2015, saya semakin tak tahan dengan panas, apabila saya dilanda alergik panas, dimana bila cuaca panas, akan timbul kemungkinan yang saya akan mengalami kegatalan di beberapa tempat, terutama di tangan macam kat tapak tangan, celah jari dan beberapa tempat lain.

Bunyi: suasana terlalu senyap pon saya jadi blur, tapi kalau bising sangat pon jadi terbantut di tengah jalan juga.

Biasanya telinga saya akan ditutup dengan headset/headphone.

Gangguan manusia: sama ada dengan niat baik atau memang sengaja nak mengacau. Memang mood nak berblogging terbantut di tengah jalan.

Gangguan fikiran: Tengah-tengah buat satu entri, teringat pasal idea untuk blog lain, teringat kerja lain atau perkara lain yang perlu dibuat.

Tu yang kadang-kadang terlepas gak daripada update setiap 2 hari tu.

padahal draft dah banyak dah.

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,599,139)

Tengah belajar macam mana nak resume mood bila dah terbantut ditengah jalan.

Hasil carian :

(Visited 121 times, 4,599,139)

7 thoughts on “Terbantut di tengah jalan

  1. Perkara yang selalu buat saya terbantut di tengah jalan bila tengah update blog ialah bila anak2 menangis..hahaha..terbantut dekat sejam la jugak sebab nak pujuk ,dah pujuk2 tu kadang2 terus terlupa entry tak siap lagi..bila nak sambung tengok2 idea dah hilang entah kemana..:p
    diana kata cerita ni best –>>TIPS UNTUK BUAT MEE SEGERA LEBIH SIHAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge