Antara rokok biasa dan rokok elektronik

Antara rokok biasa dan rokok elektronik

Kali ni saya nak kupas isu antara rokok biasa dan rokok elektronik yang orang dok sibuk katakan mengalahkan pakar.

Saya ni pun bukanlah pakar kesihatan, pakar kimia mahupun pakar elektronik, cuma saya adalah perokok dan juga penghisap rokok elektronik yang dikenali sebagai vapor.

Jadi hari ini, sebagai salah satu entri bagi cabaran 1 hari 1 entri oleh sahabat blogger, saya nak share beza antara rokok biasa dan rokok elektronik.

Sebenarnya entri beza rokok biasa dan rokok elektronik ni saya tulis lepas baca entri cerita hamba yang bertajuk rokok elektrik vs rokok konvensional

Dan saya rasa saya pun nak share juga pandangan berdasarkan pengalaman saya antara rokok biasa dan rokok elektronik.

antara rokok biasa dan rokok elektronik 2 Continue reading

Hasil carian :

(Visited 227 times, 4,598,893)

kedai vapor banting

kedai vapor banting

ada apa dengan kedai vapor banting? kenapa saya buat entri kedai vapor banting? ni punce dari entri pasal gulung kanthal vapor yang saya buat duluuuuuuuuu~~~ entri tu saya buat sekadar nak luahkan kejayaan saya buat benda tula.

Tapi dari entri tu, adalah orang search keyword “kedai vapor banting” dan membawak ke blog ni. ditambah plak, minggu lepas ada orang komen kat page alongxp (jangan tak like!!!) mintak saya tengok kat twitter, tapi lepas seminggu baru saya tengok page tu dan twitter saya tu dek kerana kesibukkan setup blog pelik.info yang saya akan jadikan blog kedua saya yang berniche pelik hehehehe

ok, berbalik kepada kedai vapor banting, kedai mana yang saya biasa pergi untuk beli flavour vapor atau barang lain berkaitan vapor kat banting ni? haaa… nilah kedainya…

kedai vapor banting

nama kedai ni jackshop 27(kot)… kat bawah ni plak muke ownernye yang bernama nazif..

nazif vapor banting

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,893)

korang boleh roger die melalui page die tulah… jangan terpedaya dengan misai dan janggut die tu, nampak je menakutkan, tapi sangat friendly… aku jadi pandai menggulung wick ngan kathal dulu ngan bantuan dia ni la… kalau nak ikutkan banyakla dia membantu saya dalam memvapor ni. tulah sebabnya saya buat entri ni.

matlamat utama untuk membantu sape yang mencarik kedai vapor banting, sambil menyelam minum air, ni gak peluang nak balas budi…

bukan takde kedai vapor lain kat banting ni, tapi…. saya lebih selesa pergi kedai si nazif ni..servis atau cara die memuaskan hati pelanggan tu la yang bagusnya dia ni…

tak tahu nak describe macam mana lagi… tapi kedai ni kat kawasan uptown banting nila…

uptown banting

ok, kedudukan kedai ni boleh klik kat link ni untuk dapatkan koordinat gps kedai vapor banting ni. <<koordinat kedai vapor>>

ingat nak tunjukkan gambar kedai tu dari atas, tapi google map tak update lak… jadi ni jelah yang saya boleh guide untuk cari kedai vapor kat banting ni. harap dapat membantu.

kalau membantu, share lah entri ni ye.. mekasih

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,893)

Hasil carian :

(Visited 369 times, 4,598,893)

Berjaya gak gulung kanthal dan wick vapor

Entri ni bukanla satu tutorial gulung kanthal dan wick vapor sebenarnya… bukanla nk mengajar jauh skali nk menunjuk… sekadar rujukan dan ingatan aku je… sbb sebelum ni banyak kali tak jadi. So bile dah jadi ni… aku plan nak abadikan ingatan tu dalam ni… kot2 tak jadi boleh aku rujuk balik.
Vapor aku kali ni… kecig k100(ori ke clone tu xpasti la) aku beli 2nd hand dpd membe yg dah tak isap benda ni… ada niat nk beli baru… tapi takut tak guna sangat cam vapor yg memula aku beli dulu(ego). So aku try tanye membe aku ni… skali die tolak 100 complete ngan sparepart die… ngan tools2 die.

kcig100

Ape lagi.. sambar jela… mase tu die bagi kanthal yg jenis cam dawai 1 jenis ribbon 1. Selang beberapa hari tu aku tryla menggulung… masa tu tak perasan yg aku gulung tu guna kanthal ribbon.. ntah camne ntah.. gulung tu nmpk cam ok… bila guna cam xbrapa jdi… belek2 ada lg 1 kanthal… yg jenis cam dawai. So aku pkai la yg tu… jadi gak so bedal la yg tu
Lepas beberapa kali buat,ntah camne sekali tu aku buat xjadi,bwk g uptown banting(blkg McD) diorg rase… sorg tu ckp cam rase lipas… so die tolong gulungkan yg baru… so aku tgkla camne die buat. So lepas tu bila yg die buat tu dh rentung,aku nk buatla yg baru… skali kanthal aku yg jenis dawai tu habis lak… terpaksa la pkai yg ribbon.. skali jadi la plak… huhu… so kat sini aku tunjuk la camne proses aku gulung kanthal dan wick vapor aku tu

ok… memula sekali bakar kanthal tu… aku tak pasti nape kena bakar dulu… tapi mengikut kate membe aku yg tolak vapor die ni kat aku die kate nak test kanthal tu ade problem ke tak… tapi mengikut teori aku lak kirenye proses ni membolehkan pembakaran yang lebih sempurna nanti dan memudahkan untuk menggulung kanthal ni. jangan tanye boleh ke tak pkai lighter biasa.. sbb mamat yg jual kanthal kat uptown tu pon aku nengok die pkai lighter jenis ni gak… pada aku lebih mudah nak kawal sasaran api tu klu pkai lighter ni

bakar kanthal

bakar kanthal sepanjang mana yang kite nak guna kejap lagi

pastu potong kanthal yang kite dah bakar tadi… dan lilitkan pada wick… jangan risau… pembaziran memang akan berlaku sebab kite lom arif lagi hahahaha

gulung kanthal

dah siap balut kanthal, takkan nak tengok je kan? mestila kena pasang pada pole kat vapor… kalau tak macam mana benda tu nak terbakar kan?

pasang kanthal pada pole vapor

ok, part ni laaaaa yang paling selalu aku lupe nak buat, dan rasenye part ni la yang buat vapor aku rasa lipas bile aku lupe nak buat. test pembakaran kantal tu tanpa meletakkan liquid flavour, maksudnya kite tekan suis tanpa meletakkan flavour

bakar kanthal

test pembakaran kanthal tanpa flavour

ok.. pastu baru titiskan flavour… bebanyak pon lagi bagus.

titis flavour

ok, part ni yang paling aku tak suke… huhuhu… tekan suis vapor kite, bia die kelua asap sikit

wap vapor

pastu kite halakan api pada vapor kite dan biar die menyala… cube lepaskan suis tu,… bia die terbakar jap… pastu padamkan

vapor terbakar

ok, titiskan balik flavour tadi, pasang cover die dan test.

asap vapor

berjayaaaaaa huhuhu

Hasil carian :

(Visited 406 times, 4,598,893)